Slik avinstallerer du iOS- eller iPadOS-betaprogramvare

Medlemmer av Apple Beta Software Program, Customer Seed Program og Apple Developer Program kan prøve betaversjoner av iOS eller iPadOS. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du endrer tilbake til den nyligste versjonen av iOS eller iPadOS som er offentlig tilgjengelig, hvis du har installert en betaversjon av iOS og ikke vil bruke den lenger.

Fjern den offentlige betaversjonen ved å slette betaprofilen

Hvis du brukte en datamaskin til å installere en iOS- eller iPadOS-beta, må du gjenopprette iOS eller iPadOS for å fjerne betaversjonen.

Den enkleste måten å fjerne den offentlige betaversjonen på er å slette betaprofilen og vente på den neste programvareoppdateringen. Gjør dette:

1. Gå til Innstillinger > Generelt, og trykk på VPN og enhetsadministrering.
  2. Trykk på «iOS Beta Software Profile».
  3. Trykk på Fjern profil, og omstart enheten.

Når den neste offentlige versjonen av iOS eller iPadOS blir tilgjengelig, installerer du den for å endre tilbake fra betaversjonen av iOS eller iPadOS. Hvis det allerede finnes en tilgjengelig oppdatering, kan du installere den ved å gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering. Vær oppmerksom på at iOS- eller iPadOS-versjonen må være nyere enn den du allerede har.

Hvis du vil endre tilbake til en offentlig versjon av iOS eller iPadOS uten å vente på en oppdatering, kan du følge trinnene for å gjenopprette iOS eller iPadOS.

Fjern betaversjonen for utviklere ved å gjenopprette enheten

Hvis du vil fjerne betaversjonen for utviklere umiddelbart, må du slette og gjenopprette enheten. Hvis du har en arkivert sikkerhetskopi, kan du konfigurere enheten på nytt med sikkerhetskopien.

Vær oppmerksom på at sikkerhetskopier du oppretter mens du bruker betaprogramvaren, kanskje ikke er kompatible med eldre versjoner av iOS eller iPadOS. Hvis du ikke har en eldre sikkerhetskopi som ble opprettet med den nåværende versjonen av iOS eller iPadOS, kan du kanskje ikke gjenopprette enheten med den nyligste sikkerhetskopien.

1. Sørg for at Macen har den nyeste versjonen av macOS eller den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen, og sett deretter enheten i gjenopprettingsmodus ved å følge denne fremgangsmåten:
    • På iPader uten Hjem-knapp: Trykk raskt på volumknappen som er nærmest toppknappen. Trykk raskt på volumknappen som er lengst unna toppknappen. Trykk og hold på knappen øverst inntil iPaden setter i gang omstarten. Hvis du ikke er sikker, kan du se hvilke knapper du må trykke på for å starte iPad på nytt. Fortsett å holde inne den øverste knappen inntil iPaden starter i Gjenopprettingsmodus.
    • For iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 7, iPhone 7 Plus, eller iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på Dvale/våkne-knappen og Volum ned-knappen samtidig. Ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen. Fortsett å holde nede knappene til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 6s eller eldre, iPad med Hjem-knapp eller iPod touch (6. generasjon eller eldre): Trykk og hold på Dvale/våkne-knappen og Hjem-knappen samtidig. Ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen. Fortsett å holde nede knappene til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  3. Klikk på alternativet for gjenoppretting når det vises. Dette sletter enheten og installerer den nåværende offentlige versjonen av iOS eller iPadOS. Hvis nedlastingen tar mer enn 15 minutter og enheten går ut av skjermen for gjenopprettingsmodus, venter du til nedlastingen er fullført, og deretter gjentar du trinn 2.
  4. Vent til gjenopprettingen er fullført. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn Apple-ID-en din og passordet ditt. Dette gjør at Aktiveringslås deaktiveresFinn ut hva du kan gjøre hvis gjenopprettingen ikke blir fullført.

Når gjenopprettingen er fullført, kan du konfigurere enheten fra en arkivert sikkerhetskopi, som må være fra en eldre versjon av iOS eller iPadOS.

Hvis du sikkerhetskopierer en enhet som har en iOS- eller iPadOS-beta, med iCloud eller datamaskinen, kommer sikkerhetskopien ikke til å fungere med eldre versjoner av iOS eller iPadOS. Hvis du for eksempel bytter til iOS 11.4.1 fra iOS 12-betaversjonen, kan du ikke gjenopprette sikkerhetskopier du tok mens du brukte iOS-betaversjonen. Du må i stedet gjenopprette fra en sikkerhetskopi du tok før du installerte iOS- eller iPadOS-betaversjonen.

Oppdater når et varsel sier at en ny iOS- eller iPadOS-oppdatering er tilgjengelig

Hvis du ser dette varselet, betyr det at versjonen av iOS- eller iPadOS-betaversjonen på enheten din er utløpt og må oppdateres. Trykk på Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering, og installer oppdateringen.

Ser du ingen tilgjengelige oppdateringer? Fjern betaversjonen for utviklere ved å gjenopprette enheten. Alternativt, hvis du allerede har fjernet betaprofilen, registrerer du enheten i den offentlige betaordningen eller betaordningen for utviklere igjen.