Slik installerer eller avinstallerer du iOS-betaprogramvare

Medlemmer av Apple Beta Software Program, Customer Seed Program og iOS Developer Program kan bruke en iOS-betautgave. Dette må du gjøre før og etter installering av en iOS-betaversjon på iPhone, iPad eller iPod touch.

Klargjør enheten før du oppdaterer til betaprogramvare

Før du installerer iOS-betaversjonen, bruker du denne delen til å sikkerhetskopiere enheten din i iTunes, og deretter arkivere eller kopiere sikkerhetskopien. Hvis du går tilbake til den gjeldende versjonen av iOS etter en oppdatering av iOS-betaversjonen, er det bare en arkivert eller kopiert iTunes-sikkerhetskopi som virker.

1. Sørg for at du har den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen, og åpne iTunes.
  3. Hvis du vil arkivere helse- og aktivitetsdata fra iOS-enheten eller Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien: Merk av for «Krypter [enhet]-sikkerhetskopi», og lag et passord som du er sikker på å huske.

Du må skrive ned passordet og oppbevare det på et trygt sted fordi det ikke finnes noen måte å gjenopprette iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet.
    Hvis du ikke har behov for å arkivere helse- og aktivitetsdata, kan du lage en sikkerhetskopi som ikke er kryptert. Bare klikk på Sikkerhetskopier nå.
    Kryptert sikkerhetskopi-skjerm i iTunes
  4. Vent til sikkerhetskopieringen er fullført. Gå deretter til iTunes > Valg > Enheter på datamaskinen.
  5. Arkiver eller kopier sikkerhetskopien: Hvis du har en Mac-maskin, kontroll-klikker du på sikkerhetskopien som du nettopp laget, og velger deretter Arkiver. Hvis du bruker Windows, må du finne sikkerhetskopien, kopiere den og lagre kopien til en annen plassering. Hvis du bestemmer deg for å gå tilbake til gjeldende versjon av iOS, trenger du denne arkiverte eller kopierte sikkerhetskopien.
    Arkiver sikkerhetskopi-skjerm i iTunes
  6. Nå kan du installere iOS-betaversjonen. Husk å holde iOS-betaversjonen oppdatert. For å finne ut mer bruker du de følgende seksjonene.

iPhone-varsel med meldingen «En ny iOS-oppdatering er tilgjengelig. Oppdater fra iOS-betaversjonen.»

Oppdater hvis du får et varsel om at en ny iOS-oppdatering er tilgjengelig

Hvis du ser dette varselet, betyr det at versjonen av iOS-betaversjonen på enheten din er utløpt og må oppdateres. Trykk på Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering, og installer oppdateringen.

Ser du ikke noen tilgjengelig oppdatering? Bruk den neste delen for å oppdatere til den ferdige, ikke-betaversjonen av iOS. Eller, hvis du allerede har fjernet betaprofilen, kan du registrere enheten din på nytt i det offentlige betaprogrammet eller i betaprogrammet for utviklere.

Avinstaller iOS-betaversjonen

For å avinstallere iOS-betaversjonen må du slette og gjenopprette enheten. Hvis du har en arkivert sikkerhetskopi*, kan du konfigurere enheten på nytt med sikkerhetskopien. Slik gjør du det:

1. Sjekk at du har den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen og sett deretter enheten i gjenopprettingsmodus ved å følge disse instruksjonene:
    • På iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk på og hold inne Dvale/vekke-knappen og Volum ned-knappen samtidig. Ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen. Fortsett å holde nede knappene til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
    • På iPhone 6s eller tidligere, iPad eller iPod touch: Trykk på og hold inne Dvale/vekke-knappen og Hjem-knappen samtidig. Ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen. Fortsett å holde nede knappene til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
  3. Klikk på alternativet for gjenoppretting når det vises. Da blir innholdet på enheten slettet, og gjeldende ikke-betaversjon av iOS blir installert.
  4. Vent til gjenopprettingen er fullført. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn Apple-ID-en din og passordet ditt. Dette gjør at Aktiveringslås deaktiveresFinn ut hva du kan gjøre hvis gjenopprettingen ikke blir fullført.

Når gjenopprettingen er fullført, kan du konfigurere enheten fra den arkiverte sikkerhetskopien, som skal være fra en tidligere versjon av iOS.

Hvis du sikkerhetskopierte en enhet som har iOS-betaversjon, virker ikke sikkerhetskopien med eldre iOS-versjoner. Hvis du for eksempel bytter til iOS 10.3.3 fra iOS 11-betaversjonen, kan du ikke gjenopprette sikkerhetskopier du tok mens du brukte iOS-betaversjonen. Du må i stedet gjenopprette fra en sikkerhetskopi du tok før du installerte iOS-betaversjonen.

Finn ut mer

Finn ut mer om Apple Beta Software Program eller iOS Developer Program

* Det opprettes en arkivert sikkerhetskopi når du klargjør enheten før du oppdaterer til betaprogramvare