Slik avinstallerer du iOS- eller iPadOS-betaprogramvare

Medlemmer av Apple Beta Software Program, Customer Seed Program og Apple Developer Program kan prøve betaversjoner av iOS eller iPadOS. Hvis du har installert en betaversjon av iOS eller iPadOS og ikke vil bruke den lenger, kan du gå tilbake til den nyligste versjonen av iOS eller iPadOS som er offentlig tilgjengelig.

Finn ut mer om Apple Beta Software Program eller Apple Developer Program.

Fjern betaversjonen av iOS eller iPadOS

Gjenopprett til den gjeldende versjonen av iOS eller iPadOS

Oppdater når du får et varsel om at en ny iOS- eller iPadOS-oppdatering er tilgjengelig

Fjern betaversjonen av iOS eller iPadOS

På enheter som kjører iOS 16.4 eller iPadOS 16.4 eller nyere:

Gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering > Betaoppdateringer og trykk på Av.

På enheter som kjører iOS 16.3.1 eller iPadOS 16.3 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > VPN og enhetsadministrering.

2. Trykk på betaprogramvare-profilen for iOS og iPadOS som vises.

3. Trykk på Fjern profil. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn enhetskoden og trykker deretter på Slett. Når profilen er slettet, mottar ikke enheten din offentlige betaversjoner lenger.

Hvis du brukte en datamaskin til å installere en betaversjon av iOS eller iPadOS, må du gjenopprette iOS eller iPadOS for å fjerne betaversjonen.

Gjenopprett til den gjeldende versjonen av iOS eller iPadOS

Hvis du vil fjerne betaversjonen umiddelbart uten å oppdatere til en nyere versjon av iOS eller iPadOS, må du slette og gjenopprette enheten.

Når enheten er slettet og gjenopprettet, kan du konfigurere enheten fra en eventuell sikkerhetskopi.

Vær oppmerksom på at sikkerhetskopier du oppretter mens du bruker betaprogramvaren, kanskje ikke er kompatible med eldre versjoner av iOS eller iPadOS. Hvis du ikke har en eldre sikkerhetskopi som ble opprettet med den nåværende versjonen av iOS eller iPadOS, kan du kanskje ikke gjenopprette enheten med den nyligste sikkerhetskopien.

1. Sørg for at Macen har den nyeste versjonen av macOS eller den nyeste versjonen av iTunes.

2. Koble enheten til datamaskinen, og sett deretter enheten i gjenopprettingsmodus ved å følge denne fremgangsmåten:

• På iPader uten Hjem-knapp: Trykk raskt på volumknappen som er nærmest toppknappen. Trykk raskt på volumknappen som er lengst unna toppknappen. Trykk og hold på knappen øverst inntil iPaden setter i gang omstarten. Hvis du ikke er sikker, kan du se hvilke knapper du må trykke på for å starte iPad på nytt. Fortsett å holde inne den øverste knappen inntil iPaden starter i gjenopprettingsmodus.

• For iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk til slutt på sideknappen, og hold den inne til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.

• På iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på Dvale/våkne-knappen og Volum ned-knappen samtidig. Ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen. Fortsett å holde nede knappene til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.

• På iPhone 6s eller eldre, iPad med Hjem-knapp eller iPod touch (6. generasjon eller eldre): Trykk og hold på Dvale/våkne-knappen og Hjem-knappen samtidig. Ikke slipp knappene når du ser Apple-logoen. Fortsett å holde nede knappene til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.

3. Klikk på alternativet for gjenoppretting når det vises. Dette sletter enheten og installerer den nåværende offentlige versjonen av iOS eller iPadOS. Hvis nedlastingen tar mer enn 15 minutter og enheten går ut av skjermen for gjenopprettingsmodus, venter du til nedlastingen er fullført, og deretter gjentar du trinn 2.

4. Vent til gjenopprettingen er fullført. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn Apple-ID-en din og passordet ditt. Dette gjør at Aktiveringslås deaktiveres. Finn ut hva du kan gjøre hvis gjenopprettingen ikke blir fullført.

Når gjenopprettingen er fullført, kan du konfigurere enheten fra en arkivert sikkerhetskopi, som må være fra en eldre versjon av iOS eller iPadOS.

Hvis du sikkerhetskopierer en enhet som har en iOS- eller iPadOS-beta, med iCloud eller datamaskinen, kommer sikkerhetskopien ikke til å fungere med eldre versjoner av iOS eller iPadOS. Hvis du for eksempel bytter til iOS 11.4.1 fra iOS 12-betaversjonen, kan du ikke gjenopprette sikkerhetskopier du tok mens du brukte iOS-betaversjonen. Du må i stedet gjenopprette fra en sikkerhetskopi du tok før du installerte iOS- eller iPadOS-betaversjonen.

Oppdater når et varsel sier at en ny iOS- eller iPadOS-oppdatering er tilgjengelig

Hvis du ser dette varselet, betyr det at versjonen av iOS- eller iPadOS-betaversjonen på enheten din er utløpt og må oppdateres. Trykk på Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering, og installer oppdateringen.

os-16-iphone-14-pro-new-ios-update-now-available-please-update-from-beta