Hvis du ikke kan koble til iTunes Store, iBooks Store eller App Store

Sjekk innstillinger og nettverksforbindelser for å prøve å løse problemet på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV.

Når du forsøker å åpne iTunes Store, iBooks Store eller App Store, kan du se feilmeldingen «Kan ikke koble til iTunes Store» eller noe lignende. Det kan også hende at iTunes Store, App Store eller iBooks Store ikke laster inn noe, eller at de stopper uventet mens de laster ned innhold.

Hvis du har et separat problem der iTunes ikke gjenkjenner iPhone, iPad eller iPod touch når du kobler enheten til datamaskinen med en USB-kabel, kan du få hjelp her.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Kontroller tilkoblingen din

Kontroller at enheten er koblet til Internett. Prøv å bruk en annen nettleser for å koble til et nettsted og se om det lastes inn. Hvis nettstedet ikke lastes inn, bruker du en annen enhet på samme nettverk for å se om den kan koble til et nettsted. Slå Wi-Fi-ruteren din av og på for å tilbakestille den hvis ingen andre enheter har tilgang til Internett. Hvis du fortsatt ikke kan koble til Wi-Fi-nettverket ditt, kontakter du Internettleverandøren for å få mer hjelp. Hvis bare den første enheten ikke kan koble til Internett, kan du få hjelp med Wi-Fi på iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du bruker mobilnettjeneste for å koble til Internett på iPhone eller iPad, må du sørge for at du har mobildata slått på for iTunes Store, iBooks Store og App Store: Gå til Innstillinger > Mobilnett og slå på Mobildata.

Sjekk systemstatusen

Gå til Systemstatus-siden til Apple for å se om det er tjenesteavbrudd i landet ditt eller regionen din.

Oppdater kontoen din

Hvis du ikke får tilgang til iTunes Store, App Store eller iBooks Store fordi du ikke kan logge på med Apple-ID-en din, kan du lese om hvordan du tilbakestiller Apple-ID-passordet ditt. Hvis du nylig har endret Apple-ID eller passord, må du kanskje logge av og logge på igjen: Gå til Innstillinger > [bildet ditt] > iTunes og App Store. Trykk på Apple-ID-en din, logg av, og trykk deretter på Logg på for å logge på igjen.

Hvis du blir bedt om å verifisere betalingsinformasjonen din, må du kontrollere at betalingsmåte, fornavn og etternavn og faktureringsadresse er korrekt og samsvarer med det som er lagret hos banken din.

Oppdater programvaren

Oppdater til den nyeste versjonen av iOS, macOStvOSiTunes, eller operativsystemet på PC-en. Deretter prøver du å koble til iTunes Store, App Store eller iBooks Store på nytt.

Sjekk dato og klokkeslett

Påse at dato og klokkeslett på enheten er angitt riktig for tidssonen din.

På iPhone, iPad, iPod touch: Gå til Innstillinger > Generelt > Dato og klokkeslett. Få mer hjelp med dato og klokkeslett.
På Mac: Åpne Systemvalg > Dato og klokkeslett.
På Apple TV: Gå til Innstillinger > Generelt > Dato og klokkeslett.
På PC: Søk etter timedate.cpl med søkeboksen eller Søk-perlen.

Hvis dette er feil, angir du riktig dato og klokkeslett eller slår på valget om å angi dette automatisk.

Avanserte trinn

Hvis du fortsatt ikke kan koble til iTunes Store, iBooks Store eller App Store, kan du forsøke disse avanserte fremgangsmåtene.

På iPhone, iPad eller iPod touch

• Hvis du bruker mobildata for å koble til Internett, er det ikke sikkert at større objekter lastes ned. Du må kanskje koble til Wi-Fi for å laste ned spill, apper, videoer og podkaster.
  • Avhengig av størrelsen på innholdet du laster ned og farten på Internett-forbindelsen din, kan noen objekter ta lengre tid å laste ned enn forventet.

På Mac eller PC

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser feil -45054 i iTunes Store. Hvis du ikke ser feil -45054, følger du fremgangsmåten for datamaskinen din.

På Mac

Som standard lar den innebygde programbrannmuren for macOS applikasjoner som er signert av Apple motta innkommende tilkoblinger. Hvis du har endret innstillingene for programbrannmuren din, må du kanskje tillate innkommende tilkoblinger. Hvis problemet fortsetter, kan du tilbakestille bufferen med godtatte sertifikater:

• Klikk på skrivebordet for å sørge for at du er i Finder.
  • Velg Gå > Gå til mappe fra menyen øverst på dataskjermen.
  • Skriv /var/db/crls/ i boksen.
  • Klikk på Gå.
  • Dra filene som er merket crlcache.db og ocspcache.db til papirkurven.
  • Angi administratorpassordet hvis du blir bedt om det.
  • Omstart datamaskinen, og prøv deretter å koble til iTunes Store, iBooks Store eller App Store.

På PC

På Apple TV

• Hvis du ikke kan koble til iTunes Store, App Store eller en videostrømmetjeneste, må du påse at du har en aktiv nettverksforbindelse under Innstillinger > Nettverk. Få hjelp med Wi-Fi-nettverk på Apple TV.

Andre tilkoblingsvarselmeldinger

Trinnene i denne artikkelen kan også hjelpe deg med å løse problemer som er relatert til disse feilmeldingene:

• «Kan ikke koble til iTunes Store. Det oppsto en ukjent feil.»
  • «Vi kunne ikke fullføre iTunes Store-forespørselen din. iTunes Store er midlertidig utilgjengelig. Prøv igjen senere.»
  • «iTunes kunne ikke opprette forbindelse til iTunes Store. Forsikre deg om at forbindelsen fungerer, og prøv igjen.»
  • «Vi kunne ikke fullføre iTunes Store-forespørselen din. Nettverksforbindelsen kunne ikke opprettes. Det oppsto en feil i iTunes Store. Prøv igjen senere.»

Få mer hjelp

• Hvis du fortsatt ikke kan koble til, og du får en feil som ikke er oppført i denne artikkelen, kan du se om den er oppført som en mulig iTunes Store-feil.
  • Noen nettverk (som f.eks. på jobb og skole) tillater kanskje ikke tilkoblinger til tjenerne og portene som iTunes Store bruker. Spør nettverksadministrator om å åpne tilgang til iTunes Store-tjenere og -porter.
  • Hvis du har prøvd alle trinnene ovenfor og fremdeles ikke kan koble til, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.