Hvis enheten har problemer med nettverkstilkobling, kan du se etter VPN og annen tredjeparts sikkerhetsprogramvare

Tredjeparts sikkerhetsprogramvare som overvåker eller samhandler med nettverkstilkoblinger, kan potensielt blokkere enkelte tilkoblinger, for eksempel de som kreves for å få tilgang til internett eller kommunisere med andre enheter på nettverket.

Identifiser problemer med nettverkstilkobling

Hvis VPN-programvare (virtuelt privat nettverk) eller annen tredjeparts sikkerhetsprogramvare er installert på enheten din, kan tilkoblingsproblemer som disse være relatert til den programvaren. Som beskrevet i de tilkoblede artiklene kan disse problemene også ha andre årsaker.

Prøv disse løsningene først

• Sørg for at dato, klokkeslett og tidssone er riktig på enheten, og finn ut hva du må gjøre hvis du ikke kan endre disse innstillingene.

• Sørg for at enheten bruker de nyeste programvareoppdateringene.

• Start enheten på nytt. Du må kanskje også starte modemet og ruteren på nytt.

• Koble til et annet nettverk for å finne ut om problemet er spesifikt for nettverket ditt. Hvis det er det, kan det hende at internettleverandøren eller nettverksadministratoren kan hjelpe. Du kan også se etter wifi- og Bluetooth-forstyrrelser, spesielt hvis problemet er periodisk.

Kontroller programvare og relaterte innstillinger

Disse endringene kan påvirke tilkoblingen fra enheten. Hvis enheten din administreres av organisasjonen din eller er konfigurert for tilgang til appene og tjenestene til organisasjonen, kan det hende at du ikke kan gjøre endringer, og du bør rådføre deg med ledelsen før du fortsetter.

Se etter disse typene apper

Hvis du ikke vet hvilken VPN eller annen tredjeparts sikkerhetsprogramvare du bruker, kan du sjekke enheten din for disse typene apper. De er tilgjengelige fra mange forskjellige leverandører og har mange forskjellige navn. Ord som anti, alarm, firewall, mechanic, malware, protection, security, shield, spy, trust, virus eller VPN kan være en del av navnet.

• VPN-apper

• Brannmur-apper

• Antivirus-apper

• Apper for foreldrekontroll

• Innholdssperringer

På iPhone, iPad, Apple TV eller Apple Vision Pro kan du se etter slike apper på Hjem-skjermen. På Mac kan du se etter dem i Apper-mappen og andre steder i Finder. For å hjelpe søket ditt kan du bruke Spotlight på iPhone eller iPad, bruke Spotlight på Mac eller bruke Spotlight på Apple Vision Pro.

Hvis du finner slike apper:

• Bruk appen til å slå av funksjonene, og se om problemet fortsetter.

• Hvis du ikke gjenkjenner en app eller ikke er sikker på hvordan du bruker den, kontakter du leverandøren for å få mer informasjon eller sletter appen.

• Hvis du abonnerer på en app du vil slette eller slutte å bruke, sier du opp abonnementet.

Se etter disse innstillingene

Enten du bruker noen av disse typene apper eller ikke, kan det hende at endringer er gjort andre steder i enhetens innstillinger. For å finne ut av dette, søker du i innstillingene for disse ordene: VPN, profil, brannmur og filter.

• Åpne Innstillinger-appen på iPhone eller iPad, og sveip deretter ned for å vise søkefeltet.

• På Mac velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), og deretter bruker du søkefeltet i hjørnet av vinduet. Se også etter relaterte påloggingselementer.

• Åpne Innstillinger-appen på Apple Vision Pro, og bruk deretter søkefeltet øverst i sidepanelet.

• På Apple TV åpner du Innstillinger-appen, klikker på Generelt og ser etter innstillinger i delen for VPN og enhetsadministrering, hvis tilgjengelig.

Hvis innstillingen ikke administreres og kreves av organisasjonen, kan du slå den av, endre den eller slette den. På iPhone eller iPad kan du for eksempel trykke på en konfigurasjonsprofil og deretter trykke for å bekrefte at du vil slette den. På Mac kan du velge profilen og klikke på Fjern-knappen (–) under den. Hvis programvaren som opprettet innstillingen, fortsatt er i bruk, kan innstillingen komme tilbake senere.

Når du har gjort endringer, starter du enheten på nytt. Hvis problemet vedvarer, kan du tilbakestille nettverksinnstillingene på iPhone eller iPad eller tilbakestille nettverksinnstillingene på Apple Vision Pro. Start deretter enheten på nytt, og koble til nettverket på nytt. På Mac kan du tilbakestille nettverksinnstillingene ved å bytte til et nytt nettverkssted i nettverksinnstillinger.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.