Hvis Apple TV ikke kobler til Wi-Fi

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan koble til Wi-Fi eller spille av filmer, sanger eller annet innhold på Apple TV.

Følg veiledningen nedenfor hvis Apple TV ikke kobler til Wi-Fi. Etter hvert trinn bør du prøve å koble til Wi-Fi igjen.

Hvis Apple TV kobler seg til Wi-Fi, men du ikke kan se og strømme filmer eller TV-serier i Apple TV-appen, kan du lese om hva du kan prøve.

Koble til Wi-Fi

Hvis Apple TV-en har en Ethernet-port, må du påse at den ikke er koblet til en Ethernet-kabel. Hvis du bruker en Ethernet-kabel, får du ikke se alternativet for å koble til Wi-Fi.

Gå til Innstillinger > Nettverk, og velg deretter Wi-Fi-nettverket du vil koble til. Oppgi Wi-Fi-passordet hvis du blir bedt om det. Hvis du ikke vet hva passordet er, kan du finne ut hva du skal gjøre.

Hvis du vil koble til et kontrollert nettverk

Apple TV kan ikke koble til kontrollerte nettverk, som er nettverk som krever ytterligere eller sekundær pålogging. Hvis du vil koble til et av disse nettverkene, må du oppdatere Apple TV til den nyeste programvaren. Deretter følger du fremgangsmåten ovenfor for å koble til Wi-Fi. Under oppsettet ber Apple TV deg om å fortsette på iPhone eller iPad. Velg Fortsett på iPhone eller iPad, og følg deretter instruksjonene på skjermen på enheten for å fullføre oppsettet.

Hvis det er et problem med å koble til nettverket, eller hvis du får beskjed om at passordet er feil

I Apple TV-menyen går du til Innstillinger > Nettverk > Wi-Fi. Velg det nåværende Wi-Fi-nettverket og klikk på Glem nettverket. Trykk på meny- eller tilbake-knappen på Apple TV Remote. Gå deretter til Nettverk igjen, og velg Wi-Fi-nettverket du vil koble til.

Hvis du vil bytte fra en kablet nettverkstilkobling til Wi-Fi

Koble nettverkskabelen fra Apple TV. Du må kanskje vente flere minutter før Apple TV varsler deg om at du kan koble deg til et Wi-Fi-nettverk.

Apple TV kan kanskje koble til noen utdannings- eller bedriftsnettverk som bruker en profil. Be nettverkets systemadministrator om mer informasjon.

Kontroller at alt er slått på, tilkoblet og innen rekkevidde

Påse at internettruteren er koblet til modemet, og at begge er slått på. Hvis ruteren og modemet er i samme enhet, sørger du for at den er slått på.

Hvis det er mulig, ber vi deg sørge for at Apple TV og Wi-Fi-ruteren er plassert i samme rom. Men ikke plasser Apple TV direkte på eller mindre enn 30 cm unna ruteren. Prøv å unngå fysiske hindre i banen for det trådløse signalet. Særlig bør du unngå metalloverflater. Hvis Apple TV-en har en Ethernet-port, kobler du Apple TV direkte til modemet med en Ethernet-kabel for den beste mulige opplevelsen.

Start Apple TV, ruteren og modemet på nytt

Sjekk om du fortsatt trenger hjelp etter du har startet hver enhet på nytt.

I Apple TV-menyen går du til Innstillinger > System og velger Omstart.

Deretter trekker du ut strømledningen fra ruteren og kabel- eller DSL-modemet. Koble deretter strømledningene til igjen.

Bruk en Ethernet-kabel for å se etter programvareoppdateringer

Hvis Apple TV-en har en Ethernet-port, prøver du å bruke en Ethernet-kabel for å koble Apple TV direkte til ruteren eller kabel- eller DSL-modemet. Apple TV kan kobles til internett trådløst eller med kabel. Når du bruker en Ethernet-kabel, bruker Apple TV automatisk den tilkoblingen i stedet for Wi-Fi-nettverket.

Koble til nettverket og se etter programvareoppdateringer. Gå til Innstillinger > System > Programvareoppdateringer. Hvis det finnes en oppdatering, installerer du den. Deretter kobler du fra nettverkskabelen og prøver å koble til Wi-Fi-nettverket igjen.