Om e-postadressene for Apple-ID-en din

Les om hvordan du legger til, endrer eller sletter de ulike typene e-postadresser som du kan bruke med Apple-ID-kontoen din.

E-postadresser du bruker sammen med Apple-ID-en din

Apple-ID-en bruker e-postadresser til å logge deg på kontoen du har hos Apple. Med Apple-ID-en får du tilgang til tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime med mer. Vi bruker e-postadressene dine til å sende deg informasjon om kontoen din og til å gjøre det enkelt for venner og familie å kommunisere og dele med deg.

Primær e-postadresse for Apple-ID
Dette er e-postadressen du bruker med passordet ditt hver gang du logger på en Apple-tjeneste. Det er også den primære e-postadressen på kontoen din.

Ekstra e-postadresser
Legg til ekstra e-postadresser på kontoen din slik at andre enklere kan finne deg på Apple-tjenester som FaceTime, iMessage og Finn vennene mine.

Sikkerhetsadresse
Du kan velge å legge en sikkerhetsadresse til kontoen din for å øke sikkerheten. Du ser dette valget når du logger deg på Apple-ID-kontosiden din.

Før du kan bruke en ny eller oppdatert Apple-ID, sender vi deg en verifiseringsmelding for å forsikre oss om at e-postadressen tilhører deg.

E-postadresse for Apple-ID

Når du oppretter en Apple-ID skriver du inn en e-postadresse. Denne e-postadressen er Apple-ID-en din og brukernavnet du bruker til å logge deg på Apple-tjenester som iTunes og iCloud. Denne e-postadressen brukes også som kontaktadresse for kontoen din. Husk å sjekke e-postadressene dine jevnlig. Vi sender deg varslinger på e-post for å hjelpe deg med å administrere kontoen din og få mest mulig ut av Apple-ID-en din.

Følg denne framgangsmåten hvis du skal endre Apple-ID-en din.

Ekstra e-postadresser

Mange av oss har mer enn én e-postadresse som venner og familie bruker for å kontakte oss. Legg til en e-postadresse du bruker ofte til Apple-ID-kontoen din slik at andre enkelt kan finne deg og kommunisere med deg på Apple-tjenester som FaceTime, iMessage og Finn vennene mine.

Følg denne framgangsmåten for å legge til en ekstra e-postadresse:

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Rediger under Konto.
  3. Velg Legg til flere under Kan nås på.
  4. Skriv inn den ekstra e-postadressen din, så sender vi en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
  5. Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.

Sørg for at du angir en e-postadresse som du ikke allerede bruker som en Apple-ID. Hvis du vil slette en av de ekstra e-postadressene dine, klikker du på   ved siden av adressen.

Sikkerhetsadresse

En sikkerhetsadresse er valgfritt, men anbefales. Hvis du noen gang skulle glemme sikkerhetsspørsmålene dine, kan du bruke sikkerhetsadressen til å nullstille dem. Hvis du ikke har en sikkerhetsadresse, må du kontakte Apple-kundestøtte for å få hjelp. Vi sender også alle varsler som har med kontosikkerhet å gjøre til sikkerhetsadressen din.

Følg denne framgangsmåten for å legge til eller redigere en sikkerhetsadresse:

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Rediger under Sikkerhet. Du kan bli bedt om å svare på ett eller flere sikkerhetsspørsmål før du fortsetter.
  3. Hvis du vil legge til en sikkerhetsadresse:
    • Under E-post for gjenoppretting klikker du på Legg til en e-postadresse og skriver inn e-postadressen din for gjenoppretting. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
    • Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.
  4. Hvis du vil redigere en sikkerhetsadresse:
    • Velg Endre e-postadresse under adressen du ønsker å redigere, og skriv inn den nye adressen. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
    • Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.
  5. Hvis du vil slette en sikkerhetsadresse, klikker du på   ved siden av adressen.

Hvis du bruker totrinnsbekreftelse eller tofaktor autentisering, har du en varslingsadresse og ikke en sikkerhetsadresse. Med tofaktor autentisering og totrinnsbekreftelse trenger du ingen sikkerhetsadresse. Du kan også bruke denne framgangsmåten for å legge til eller redigere en varslingsadresse.

Les mer

Apple-meldinger angående din Apple-ID-konto kommer alltid fra appleid@id.apple.com. Les om hvordan du identifiserer forfalsket e-post hvis du mottar mistenkelig e-post.

Les mer om hvordan du oppdaterer annen informasjon om Apple-ID-kontoen.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.