Om e-postadressene for Apple-ID-en din

Les om hvordan du legger til, endrer eller sletter de ulike typene e-postadresser som du kan bruke med Apple-ID-kontoen din.

E-postadresser du bruker sammen med Apple-ID-en din

Apple-ID-en bruker e-postadresser til å logge deg på kontoen du har hos Apple. Med Apple-ID-en får du tilgang til tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime med mer. Vi bruker e-postadressene dine til å sende deg informasjon om kontoen din og til å gjøre det enkelt for venner og familie å kommunisere og dele med deg.

Primær e-postadresse for Apple-ID
Dette er e-postadressen du bruker med passordet ditt hver gang du logger på en Apple-tjeneste. Det er også den primære e-postadressen på kontoen din.

Ekstra e-postadresser
Legg til ekstra e-postadresser på kontoen din slik at andre enklere kan finne deg på Apple-tjenester som FaceTime, iMessage og Finn vennene mine.

Sikkerhetsadresse
Du kan velge å legge en sikkerhetsadresse til kontoen din for å øke sikkerheten. Du ser dette valget når du logger deg på Apple-ID-kontosiden din.

Før du kan bruke en ny eller oppdatert Apple-ID, sender vi deg en verifiseringsmelding for å forsikre oss om at e-postadressen tilhører deg.

E-postadresse for Apple-ID

Når du oppretter en Apple-ID skriver du inn en e-postadresse. Denne e-postadressen er Apple-ID-en din og brukernavnet du bruker til å logge deg på Apple-tjenester som iTunes og iCloud. Denne e-postadressen brukes også som kontaktadresse for kontoen din. Husk å sjekke e-postadressene dine jevnlig. Vi sender deg varslinger på e-post for å hjelpe deg med å administrere kontoen din og få mest mulig ut av Apple-ID-en din.

Følg denne framgangsmåten hvis du skal endre Apple-ID-en din.

Ekstra e-postadresser

Mange av oss har mer enn én e-postadresse som venner og familie bruker for å kontakte oss. Legg til en e-postadresse du bruker ofte til Apple-ID-kontoen din slik at andre enkelt kan finne deg og kommunisere med deg på Apple-tjenester som FaceTime, iMessage og Finn vennene mine.

Følg denne framgangsmåten for å legge til en ekstra e-postadresse:

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Rediger under Konto.
  3. Velg Legg til flere under Kan nås på.
  4. Skriv inn den ekstra e-postadressen din, så sender vi en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
  5. Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.

Sørg for at du angir en e-postadresse som du ikke allerede bruker som en Apple-ID. Hvis du vil slette en av de ekstra e-postadressene dine, klikker du på   ved siden av adressen.

Sikkerhetsadresse

En sikkerhetsadresse er valgfritt, men anbefales. Hvis du noen gang skulle glemme sikkerhetsspørsmålene dine, kan du bruke sikkerhetsadressen til å nullstille dem. Vi sender også alle varsler som har med kontosikkerhet å gjøre til sikkerhetsadressen din.

Følg denne framgangsmåten for å legge til eller redigere en sikkerhetsadresse:

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Rediger under Sikkerhet. Du kan bli bedt om å svare på ett eller flere sikkerhetsspørsmål før du fortsetter.
  3. Hvis du vil legge til en sikkerhetsadresse:
    • Under E-post for gjenoppretting klikker du på Legg til en e-postadresse og skriver inn e-postadressen din for gjenoppretting. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
    • Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.
  4. Hvis du vil redigere en sikkerhetsadresse:
    • Velg Endre e-postadresse under adressen du ønsker å redigere, og skriv inn den nye adressen. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
    • Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.
  5. Hvis du vil slette en sikkerhetsadresse, klikker du på   ved siden av adressen.

Hvis du bruker totrinns-verifisering eller tofaktorautentisering, har du en varslingsadresse og ikke en sikkerhetsadresse. Med tofaktorautentisering og totrinns-verifisering trenger du ingen sikkerhetsadresse. Hvis du hadde en sikkerhetsadresse lagret da du oppgraderte til tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering, kan du også bruke disse trinnene for å redigere varslingadressen. Hvis du fjerner varslingadressen, kan du ikke legge til en nye en.

Finn ut mer

Apple-meldinger angående din Apple-ID-konto kommer alltid fra appleid@id.apple.com. Les om hvordan du identifiserer forfalsket e-post hvis du mottar mistenkelig e-post.

Les mer om hvordan du oppdaterer annen informasjon om Apple-ID-kontoen.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.