Om e-postadressene for Apple-ID-en din

Les om hvordan du legger til, endrer eller sletter de ulike typene e-postadresser som du kan bruke med Apple-ID-kontoen din.

E-postadresser du bruker sammen med Apple-ID-en din

Apple-ID-en bruker e-postadresser til å logge deg på kontoen du har hos Apple. Med Apple-ID-en får du tilgang til tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime med mer. Vi bruker e-postadressene dine til å sende deg informasjon om kontoen din og til å gjøre det enkelt for venner og familie å kommunisere og dele med deg.

Primær e-postadresse for Apple-ID
I de fleste tilfeller er Apple-ID-en din også den primære e-postadressen til Apple-ID-kontoen.

Ekstra e-postadresser
Legg til ekstra e-postadresser på kontoen din slik at andre enklere kan finne deg på Apple-tjenester som FaceTime, iMessage og Hvor er?.

Sikkerhetsadresse
De fleste har en varslingsadresse i stedet for en sikkerhetsadresse. Apple bruker denne til å sende deg viktig konto- og sikkerhetsrelatert informasjon. Hvis du ikke bruker tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering (les om hvordan du kontrollerer hvilken sikkerhetsmetode du bruker), har du muligheten til å legge til en sikkerhetsadresse for kontoen din, for økt sikkerhet. Du ser dette valget når du logger deg på Apple-ID-kontosiden din.

Før du kan bruke en ny eller oppdatert Apple-ID, sender vi deg en verifiseringsmelding for å forsikre oss om at e-postadressen tilhører deg.

E-postadresse for Apple-ID

Når du oppretter en Apple-ID, skriver du inn en e-postadresse. Denne e-postadressen er Apple-ID-en din og brukernavnet du bruker til å logge deg på Apple-tjenester, som Apple Music og iCloud. Denne e-postadressen brukes også som kontaktadresse for kontoen din. Husk å sjekke e-postadressene dine jevnlig. Vi sender deg varslinger på e-post for å hjelpe deg med å administrere kontoen din og få mest mulig ut av Apple-ID-en din.

Endre e-postadressen for Apple-ID-en

For å endre e-postadressen du bruker som Apple-ID, logger du av alle Apple-tjenester og enheter som bruker Apple-ID-en din. Deretter følger du denne fremgangsmåten

Tilbakestille Apple-ID-passordet

Hvis du vet det nåværende Apple-ID-passordet ditt og vil endre det, føger du denne fremgangsmåten på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Hvis du har glemt Apple-ID-passordet og må tilbakestille det, følger du denne fremgangsmåten.*

Få en verifiseringskode

Med tofaktorautentisering trenger du en verifiseringskode for å logge på med Apple-ID-en på en ny enhet eller nettleser. Les om hvordan du får og bruker koden på en godkjent enhet, eller får en tekstmelding eller telefonoppringning.

* Hvis du bruker tofaktorautentisering, kan du i noen tilfeller kanskje fremskynde gjenopprettingsprosessen for kontoen eller tilbakestille passordet ditt umiddelbart ved å bekrefte en sekssifret kode som sendes til den primære e-postadressen din.

Ekstra e-postadresser

Mange av oss har mer enn én e-postadresse som venner og familie bruker for å kontakte oss. Legg til en e-postadresse du bruker ofte til Apple-ID-kontoen din, slik at andre enkelt kan finne og kommunisere med deg på Apple-tjenester som FaceTime, iMessage, delte album, iWork-samarbeid og Hvor er?.

Legge til en ekstra e-postadresse

1. Logg på Apple-ID-kontosiden.
  2. Klikk på Rediger under Konto.
  3. Velg Legg til flere under Kan nås på.
  4. Oppgi den ekstra e-postadressen. Kontroller at du ikke allerede bruker den som en Apple-ID.
  5. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
  6. Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.

Slette en ekstra e-postadresse

1. Logg på Apple-ID-kontosiden.
  2. Klikk på Rediger under Konto.
  3. For å slette en av de ekstra e-postadressene dine klikker du på   ved siden av adressen.

Sikkerhetsadresse

Det er valgfritt å ha en sikkerhetsadresse, men anbefalt hvis du ikke har tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering. Hvis du noen gang skulle glemme sikkerhetsspørsmålene dine, kan du bruke sikkerhetsadressen til å tilbakestille dem. Vi sender også alle varsler som har med kontosikkerhet å gjøre til sikkerhetsadressen din. Hvis du har tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering, har du en varslingsadresse i stedet for en sikkerhetsadresse og trenger ikke huske på noen sikkerhetsspørsmål.

Legg til eller rediger en sikkerhetsadresse

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Rediger under Sikkerhet. Du kan bli bedt om å svare på ett eller flere sikkerhetsspørsmål før du fortsetter.
  3. Slik legger du til en sikkerhetsadresse:
    • Under E-post for gjenoppretting klikker du på Legg til en e-postadresse og skriver inn e-postadressen din for gjenoppretting. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
    • Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.
  4. Slik redigerer du sikkerhetsadressen:
    • Velg Endre e-postadresse under adressen du ønsker å redigere, og skriv inn den nye adressen. Vi sender en bekreftelse til den adressen. Fikk du ikke e-postmeldingen?
    • Skriv inn verifiseringskoden og klikk på Verifiser.

Hvis du hadde en sikkerhetsadresse lagret da du oppgraderte til tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering, kan du også bruke disse trinnene for å redigere varslingsadressen. Hvis du fjerner varslingsadressen, kan du ikke legge til en ny en.

Slette en sikkerhetsadresse

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Rediger under Sikkerhet. Du kan bli bedt om å svare på ett eller flere sikkerhetsspørsmål før du fortsetter.
  3. For å slette en sikkerhetsadresse klikker du på   ved siden av adressen.

Tilbakestille sikkerhetsspørsmål

Hvis du har glemt svarene til sikkerhetsspørsmålene dine, følger du denne fremgangsmåten for å bekrefte identiteten din og tilbakestille sikkerhetsspørsmålene. Hvis du har konfigurert tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering, trenger du ikke huske på noen sikkerhetsspørsmål.

Finn ut mer

Apple-meldinger angående din Apple-ID-konto kommer alltid fra appleid@id.apple.com. Hvis du mottar en mistenkelig e-post, kan du lese om hvordan du identifiserer forfalsket e-post.

Les om hvordan du oppdaterer annen Apple-ID-kontoinformasjon eller endrer Apple-ID-passordet ditt.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.