Vanlige spørsmål om iCloud Drive

iCloud Drive gir deg sikker tilgang til alle dokumentene dine fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac-maskinen og Windows-PC-en. Så uansett hvilken enhet du bruker, har du alltid oppdaterte dokumenter når du trenger dem.

Du kan gjøre dette med iCloud Drive

• Lagre alle dokumentene dine på ett sted fra hvilken som helst av enhetene dine
  • Holde filer og mapper oppdatert på tvers av alle enhetene
  • Opprette nye filer og mapper fra iCloud-aktiverte apper
  • Arbeide på samme fil på tvers av flere apper
  • Få tilgang til filene fra Mac-skrivebordet og Dokumenter-mappen alle steder der du bruker iCloud Drive

Hva trenger jeg for å bruke iCloud Drive?

Hvordan får jeg tilgang til filene mine på iCloud Drive?

Du kan få tilgang til filene i iCloud Drive på mange måter:

• Med en støttet nettleser kan du bruke iCloud Drive på iCloud.com.
  • På Mac-maskinen kan du gå til iCloud Drive i Finder.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9 eller nyere får du tilgang til filene dine fra iCloud Drive-appen.
  • På en PC med Windows 7 eller nyere og iCloud for Windows kan du gå til iCloud Drive i Filutforsker.

Når du legger til Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive, flyttes alle filene dine til iCloud. På Mac-maskinen kan du finne filene fra skrivebordet og Dokumenter-mappen i Finder under iCloud. Hvis du legger til et nytt Mac-skrivebord, finner du de aktuelle filene i Skrivebord-mappen i iCloud Drive. Det opprettes en mappe med det samme navnet som den andre Mac-maskinen.

Hvilke typer filer kan jeg arkivere i iCloud Drive?

Du kan arkivere alle filtyper i iCloud Drive, så lenge filen ikke er større enn 50 GB og du ikke overskrider iCloud-lagringsgrensen din. Det betyr at du kan holde alle arbeidsdokumenter, skoleprosjekter, presentasjoner og mer oppdatert på tvers av alle enhetene dine. Finn ut mer om å administrere iCloud-lagring.

Du bør ikke lagre app-mapper, biblioteker eller .tmp-filer i iCloud Drive.

Hvor mye lagringsplass har jeg i iCloud Drive, og hvordan kan jeg få mer?

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke den lagringsplassen til iCloud-sikkerhetskopier, iCloud Drive, iCloud-bildegalleri, iCloud Mail (@icloud.com-e-postadressen din) og informasjonen fra appene dine som bruker iCloud.

Hvis du trenger mer iCloud-lagringsplass, kan du kjøpe mer direkte fra Apple-enheten din. Prisene starter fra 50 GB for 0,99 USD per måned. Finn ut mer om priser i regionen din.

Hvordan får jeg tilbake filer jeg har slettet?

Hvis du trenger tilgang til en fil som du har slettet i løpet av de siste 30 dagene, kan du gjenopprette den fra iCloud.com.

1. Logg deg på iCloud.com.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Gjenopprett filer under Avansert.
  4. Bla gjennom listen over filer i vinduet Gjenopprett filer.

Etter 30 dager fjernes filene fra Gjenopprett filer.

Hva om jeg allerede har oppgradert til iCloud Drive, men fremdeles har enheter med iOS 7 og OS X Mavericks?

Du kan ikke bruke iCloud Drive på enhetene dine før du oppdaterer iPhone, iPad og iPod touch til den nyeste versjonen av iOS, og Mac-maskinen til den nyeste versjonen av macOS. Hvis du allerede har oppgradert og trenger å bruke en enhet som ikke støtter iCloud Drive, kan du fremdeles arbeide med dokumentene lokalt, men de vil ikke bli oppdatert med dokumentene på de oppdaterte enhetene eller på iCloud.com

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.