Vanlige spørsmål om iCloud Drive

iCloud Drive gir deg sikker tilgang til alle dokumentene dine fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac-maskinen og Windows-PC-en. Så uansett hvilken enhet du bruker, har du alltid oppdaterte dokumenter når du trenger dem.

Du kan gjøre dette med iCloud Drive

Hva trenger jeg for å bruke iCloud Drive?

Hvordan får jeg tilgang til filene mine på iCloud Drive?

Du kan få tilgang til filene i iCloud Drive på mange måter:

• Med en støttet nettleser kan du bruke iCloud Drive på iCloud.com.
  • På Mac-maskinen kan du gå til iCloud Drive i Finder.
  • På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller nyere, kan du få tilgang til filene dine fra Filer-appen. I iOS 9 eller iOS 10 kan du få tilgang til dem fra iCloud Drive-appen.
  • På en PC med Windows 7 eller nyere og iCloud for Windows kan du gå til iCloud Drive i Filutforsker.

Når du legger til Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive, flyttes alle filene dine til iCloud. På Mac-maskinen kan du finne filene fra skrivebordet og Dokumenter-mappen i Finder under iCloud. Hvis du legger til et nytt Mac-skrivebord, finner du de aktuelle filene i Skrivebord-mappen i iCloud Drive. Det opprettes en mappe med det samme navnet som den andre Mac-maskinen.

Hvilke typer filer kan jeg arkivere i iCloud Drive?

Du kan arkivere alle filtyper i iCloud Drive, så lenge filen 50 GB eller mindre og du ikke overskrider iCloud-lagringsgrensen din. Det betyr at du kan holde alle arbeidsdokumenter, skoleprosjekter, presentasjoner og mer oppdatert på tvers av alle enhetene dine. Finn ut mer om å administrere iCloud-lagring.

Du bør ikke lagre app-mapper, biblioteker eller .tmp-filer i iCloud Drive.

Hvor mye lagringsplass har jeg i iCloud Drive, og hvordan kan jeg få mer?

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke den lagringsplassen til iCloud-sikkerhetskopier, iCloud Drive, iCloud-bildegalleri, iCloud Mail (@icloud.com-e-postadressen din) og informasjonen fra appene dine som bruker iCloud.

Hvis du trenger mer iCloud-lagringsplass, kan du kjøpe mer fra 0,99 USD for 50 GB per måned. Hvis du velger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele iCloud-lagringsplassen med familien, uten å dele filene dine. Finn ut mer om priser i regionen din.

Hvordan får jeg tilbake filer jeg har slettet?

Hvis du trenger tilgang til en fil som du slettet i løpet av de siste 30 dager, kan du gjenopprette den fra iCloud.com, Filer-appen i iOS 11 eller nyere eller fra papirkurven på Mac-maskinen.

På iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com.
  2. Gå til iCloud Drive.
  3. Klikk på nylig slettede objekter nederst til høyre.
  4. Bla gjennom listen med filer.

Du kan også gå til Innstillinger > Gjenopprett filer. Etter 30 dager fjernes filene fra Nylig slettet og Gjenopprett filer.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller nyere

1. Åpne Filer-appen.
  2. Gå til Steder > Nylig slettet.
  3. Velg filen du vil beholde.
  4. Trykk på Gjenopprett.

Etter 30 dager blir filene fjernet fra Nylig slettet.

På Mac

1. Klikk på papirkurven i Dock.
  2. Velg filen du vil beholde.
  3. Dra den til skrivebordet eller til en annen mappe.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.