Vanlige spørsmål om iCloud Drive

iCloud Drive gir deg sikker tilgang til alle dokumentene dine fra iPhone, iPad, iPod touch, Macen og Windows-PC-en. Så uansett hvilken enhet du bruker, har du alltid oppdaterte dokumenter når du trenger dem.

Dette kan du gjøre med iCloud Drive

Hva trenger jeg for å bruke iCloud Drive?

Hvordan får jeg tilgang til filene mine i iCloud Drive?

Du kan få tilgang til filene i iCloud Drive på mange måter:

Når du legger til Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive, flyttes alle filene dine til iCloud. På Mac finner du filene på skrivebordet og i Dokumenter-mappen i Finder under iCloud. Hvis du legger til et nytt Mac-skrivebord, finner du de aktuelle filene i Skrivebord-mappen i iCloud Drive. Det opprettes en mappe med det samme navnet som den andre Macen.

Hvilke typer filer kan jeg arkivere i iCloud Drive?

Du kan arkivere alle filtyper i iCloud Drive, så lenge filen er 50 GB eller mindre og du ikke overskrider iCloud-lagringsgrensen din. Det betyr at du kan holde alle arbeidsdokumenter, skoleprosjekter, presentasjoner med mer oppdaterte på alle enhetene dine. Finn ut mer om å administrere iCloud-lagring.

Du bør ikke lagre app-mapper, biblioteker eller .tmp-filer i iCloud Drive.

Hvor mye lagringsplass har jeg i iCloud Drive, og hvordan kan jeg få mer?

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke den lagringsplassen til iCloud-sikkerhetskopier, iCloud Drive, iCloud-bilder, iCloud Mail (@icloud.com-e-postadressen din) og informasjonen fra appene dine som bruker iCloud.

Hvis du trenger mer iCloud-lagringsplass, kan du kjøpe mer fra 10 NOK for 50 GB per måned. Hvis du velger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele iCloud-lagringsplassen med familien, uten å dele filene dine. Finn ut mer om priser i regionen din.

Hvordan får jeg tilbake filer jeg har slettet?

Hvis du trenger tilgang til en fil du har slettet innen de siste 30 dagene, følger du disse trinnene for å få den tilbake.

På iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com.
  2. Gå til iCloud Drive.
  3. Nederst til høyre velger du Nylig slettede objekter.
  4. Bla gjennom listen med filer.

Du kan også gå til Innstillinger > Gjenopprett filer. Etter 30 dager fjernes filene fra Nylig slettet og Gjenopprett filer.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller nyere

1. Åpne Filer-appen.
  2. Gå til Steder > Nylig slettet.
  3. Velg filen du vil beholde.
  4. Trykk på Gjenopprett.

Etter 30 dager blir filene fjernet fra Nylig slettet.

På Mac

1. Klikk på papirkurven i Dock.
  2. Velg filen du vil beholde.
  3. Dra den til skrivebordet eller til en annen mappe.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.