Hvis du tror at Apple-ID-en er kompromittert

Hvis du er bekymret for at en uautorisert person kan ha tilgang til Apple-ID-en din, kan denne fremgangsmåten hjelpe deg med å få kontroll over kontoen din igjen.

Tegn på at Apple-ID-en din er kompromittert

• Apple har varslet deg (via en varsling eller e-post) om kontoaktivitet som du ikke gjenkjenner (for eksempel hvis Apple-ID-en din ble brukt til å logge på en enhet som du ikke gjenkjenner eller passordet ditt ble endret og du ikke gjorde endringen).

• Du legger merke til uvanlig aktivitet som meldinger du ikke har sendt, slettede elementer du ikke har slettet eller kjøpsaktivitet du ikke kjenner igjen.

• Passordet ditt fungerer ikke lenger, du gjenkjenner ikke deler av eller all kontoinformasjonen din eller enheten ble låst eller satt i tapt modus av noen andre enn deg.

Finn ut hvordan du gjenkjenner og unngår phishing-svindel

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en belastning fra iTunes Store eller App Store som du ikke kjenner igjen

Få kontroll over Apple-ID-en din

1. Endre Apple-ID-passordet ditt

2. Hvis passordet for Apple-ID-en din er endret av en annen person, kan du tilbakestille passordet ditt.

3. Gå til appleid.apple.com for å oppdatere personopplysninger eller sikkerhetsinformasjon som er feil eller du ikke kjenner igjen.

4. Sjekk med leverandøren av e-postadressene* og kontroller at du administrerer alle e-postadresser som er tilknyttet Apple-ID-en. Hvis du ikke har kontroll over en e-postadresse, ber du e-postleverandøren om hjelp for å gjenvinne kontrollen. Eventuelt kan du bruke en annen e-postadresse.

* I Kina, fastlandet og India kan du bruke telefonnummeret ditt som Apple-ID

Hvis du ikke kan tilbakestille passordet for Apple-ID-en eller logge på

Hvis du ikke får tilbakestilt passordet for Apple-ID-en din eller logget på appleid.apple.com, går du til iforgot.apple.com for å starte prosessen for kontogjenoppretting og få tilgang til kontoen igjen etter en venteperiode for kontogjenopprettingen.

Finn ut mer om kontogjenoppretting

Beskytt Apple-ID-en

Når du har kontroll over Apple-ID-en din igjen, følger du disse instruksjonene for å påse at du har kontroll over alle Apple-ID-ene som er logget på enhetene dine og at Apple-ID-en din er trygg.

Finn ut hvilken Apple-ID som er logget på enheten din

For å være sikker på at du er pålogget med Apple-ID-er som bare du administrerer eller stoler på, kan du kontrollere følgende innstillinger på enhetene dine.

• Åpne Innstillinger-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch, eller Systeminnstillinger (eller Systemvalg) på Macen.

• Du skal se navnet ditt. Trykk på navnet ditt og bekreft e-postadressen som er knyttet til Apple-ID-en din.

• Kontrollerer innstillingene for tjenester du er logget på med Apple-ID-en din på hver av enhetene dine (inkludert FaceTime, Meldinger, iTunes Store, App Store, internett-kontoer, Mail og Kalender).

• Sjekk iCloud for Windows, HomePod (ved hjelp av Hjem-appen på iPhone eller iPad) og Apple TV (for iCloud-bilder eller hjemmedeling).

Sørg for at Apple-ID-en din er beskyttet

• Hvis du ikke har gjort det allerede, konfigurerer du tofaktorautentisering for Apple-ID-en din. Denne ekstra sikkerhetsfunksjonen er laget for å forhindre at noen får tilgang til kontoen din, selv om de kjenner til passordet ditt.

• Du bør være den eneste personen som vet hva passordet ditt er og kan logge på med Apple-ID-en din.

• Hvis noen du ikke kjenner eller ikke stoler på har muligheten til å logge på med Apple-ID-en din, er ikke kontoen din beskyttet.

• For å påse at Apple-ID-en din er beskyttet bør du også holde enheten din trygg og beskytte den med en kode. Hvis noen andre har fått tilgang til den godkjente enheten din og vet hva koden din er, kan vedkommende tilbakestille Apple-ID-koden. Finn ut hvordan du beskytter enheten din hvis den går tapt eller blir stjålet.

Finn ut mer om hvordan du beskytter Apple-ID-en din