De verwijdering van de Apple ID van een overleden persoon aanvragen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het Apple Digital Legacy-portaal kunt gebruiken om de verwijdering van de Apple ID en bijbehorende gegevens van een overleden persoon aan te vragen.

Elke dag gebruiken mensen over de hele wereld hun Apple apparaten en iCloud met hun Apple ID om belangrijke documenten, herinneringen en meer te bewaren. Bij Apple beschouwen we privacy als een basisrecht en klanten verwachten van ons dat wij hun gegevens te allen tijde privé en veilig bewaren.

In het betreurenswaardige geval van overlijden van een klant, bevindt Apple zich niet in een positie van waaruit kan worden beoordeeld of deze klant die informatie zou willen delen met iemand of met wie diegene dit eventueel zou willen delen. Om dit aan te pakken, stelt Apple een Digital Legacy-portaal ter beschikking waarmee de verwijdering van de Apple accounts van een overleden persoon kan worden aangevraagd. Nadat de Apple ID is verwijderd en het activeringsslot is uitgeschakeld, wordt de toegang tot de bij die account horende Apple apparaten vrijgegeven.

Het hier beschreven proces is niet van toepassing op andere aanvragen, zoals aanvragen met betrekking tot de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Voor meer informatie over dit soort aanvragen kunt u Apple Gegevens & privacy raadplegen.

Vereisten

Apple heeft juridische documentatie nodig voordat wij u kunnen helpen bij de verwijdering van gegevens van een overleden persoon die zijn bewaard in iCloud en u toegang kunnen geven tot de bijbehorende apparaten. De vereisten kunnen verschillen per land of regio. De specifieke documentatie die u nodig hebt, wordt vermeld in het Digital Legacy-portaal.

Het aanvraagproces

Als u de verwijdering van een Apple ID wilt aanvragen, kunt u inloggen bij het Digital Legacy-portaal

Denk eraan dat u moet inloggen met uw Apple ID, niet met de Apple ID die u wilt verwijderen. U kunt een Apple ID aanmaken als u er nog geen hebt.

Nadat u met uw Apple ID bent ingelogd, wordt u verzocht de Apple ID op te geven van de account die u wilt laten verwijderen. Als u niet zeker weet of het e-mailadres dat u hebt voor de overleden persoon aan een Apple ID is gekoppeld, kunt u iforgot.apple.com gebruiken om dit te controleren.

Wij hebben veel sympathie voor de nabestaanden. Zodra wij de aanvraag en de vereiste documentatie hebben ontvangen, zetten we het verwijderingsproces in gang. Uit veiligheidsoverwegingen zullen we alle verwijderingsaanvragen controleren. De Apple ID blijft actief zolang de verificatie wordt uitgevoerd.

Over nalatenschapsplanning

Wij raden klanten aan een successieplanning te voegen bij hun testament die de persoonlijke informatie dekt die zij op hun apparaten en in iCloud bewaren. Dit vereenvoudigt het proces om een account te verwijderen of een gerechtelijk bevel te verkrijgen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.