Activeringsslot van Zoek mijn iPhone

Zoek mijn iPhone beschikt over de functie Activeringsslot die is ontworpen om te vermijden dat iemand anders een iPhone, iPad of iPod touch kan gebruiken als het apparaat ooit verloren raakt of wordt gestolen. Activeringsslot wordt automatisch ingeschakeld wanneer u Zoek mijn iPhone inschakelt op een apparaat met iOS 7 of hoger.

Als Activeringsslot van Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, moeten uw Apple ID en wachtwoord worden ingevoerd alvorens iemand het volgende kan doen:

• Zoek mijn iPhone op het apparaat uitschakelen.
  • Het apparaat wissen.
  • Het apparaat opnieuw activeren en gebruiken.

Hierdoor blijft het apparaat veilig zelfs als het in de verkeerde handen valt en maakt u meer kans om het terug te krijgen. Zelfs als u het apparaat op afstand wist, kan Activeringsslot ervoor zorgen dat niemand anders het apparaat opnieuw activeert zonder uw toestemming. U moet gewoon Zoek mijn iPhone ingeschakeld houden en uw Apple ID en wachtwoord onthouden. En nu kunt u met watchOS 2 Activeringsslot gebruiken om uw Apple Watch te beveiligen.

Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over het Activeringsslot van Zoek mijn iPhone op een iPhone, iPad en iPod touch.

Hoe werkt Activeringsslot?

Wanneer u Zoek mijn iPhone inschakelt op een iPhone, iPad of iPod touch, wordt uw Apple ID veilig bewaard op de activeringsservers van Apple en wordt deze gekoppeld aan uw apparaat. Vanaf dan moet het wachtwoord worden ingevoerd opdat Zoek mijn iPhone op het apparaat kan worden uitgeschakeld, het apparaat kan worden gewist of opnieuw kan worden geactiveerd en gebruikt.

Activeringsslot wordt automatisch ingeschakeld wanneer u Zoek mijn iPhone gebruikt op een apparaat met iOS 7 of hoger. U kunt Zoek mijn iPhone instellen op een Apple-apparaat.

Wat moet ik doen als ik mijn apparaat heb misplaatst?

Als u een apparaat ooit misplaatst (of u het nu bent verloren of denkt dat het is gestolen), moet u onmiddellijk de verliesmodus activeren via Zoek mijn iPhone.

Als de verliesmodus is geactiveerd, wordt het scherm vergrendeld met een zes- of viercijferige toegangscode en kunt u een aangepast bericht met uw telefoonnummer laten verschijnen op het scherm om u te helpen het apparaat terug te krijgen. U kunt het apparaat indien nodig ook op afstand wissen en het aangepaste bericht wordt zelfs dan nog weergegeven op het scherm.

Terwijl Activeringsslot op de achtergrond werkt zodat iemand anders het vermiste apparaat moeilijker kan gebruiken of verkopen, wordt in de verliesmodus duidelijk gemeld aan de vinder van het apparaat dat het nog steeds uw eigendom is en het niet opnieuw kan worden geactiveerd zonder uw wachtwoord.

Als u de verliesmodus wilt activeren op een apparaat, logt u in bij icloud.com/find op een Mac of pc of gebruikt u de app Zoek mijn iPhone in iOS.

Lees hier wat u kunt doen als een apparaat verloren is geraakt of is gestolen.

Moet ik Zoek mijn iPhone uitschakelen alvorens mijn apparaat weg te geven?

Ja. Alvorens het apparaat weg te geven aan iemand anders, moet u Zoek mijn iPhone altijd uitschakelen om te verzekeren dat die persoon het apparaat kan activeren en normaal kan gebruiken. Dit doet u het best door alle inhoud en instellingen op het apparaat te wissen alvorens het weg te geven. Hierdoor wordt het apparaat volledig gewist, Zoek mijn iPhone uitgeschakeld en het apparaat verwijderd uit uw Apple ID-account. Ga op het iOS-apparaat naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.

Lees hier wat u moet doen voordat u een apparaat verkoopt of weggeeft.

Moet ik Zoek mijn iPhone uitschakelen alvorens het in te leveren voor service?

Ja. Als Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, kunnen de technici mogelijk geen service voor het apparaat leveren.

Wat gebeurt er als ik het wachtwoord van mijn Apple ID vergeet?

Als u het wachtwoord vergeet, kunt u het opnieuw instellen op uw Apple ID-accountpagina of kunt u contact opnemen met Apple Support en uw identiteit laten verifiëren.

Als u het wachtwoord vergeet en het niet opnieuw kunt instellen, hebt u geen toegang meer tot uw Apple ID en kunt u het apparaat mogelijk niet meer gebruiken of opnieuw activeren. Ga regelmatig naar uw Apple ID-accountpagina om uw accountgegevens te reviseren en bij te werken.

Wat moet ik doen als ik een apparaat koop dat nog steeds is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar?

Neem zo snel mogelijk contact op met de vorige eigenaar en vraag deze het apparaat te wissen en het uit zijn of haar account te verwijderen. Lees hier hoe u een apparaat uit de account van de vorige eigenaar verwijdert.

Hoe controleer ik of Activeringsslot is ingeschakeld alvorens een tweedehands apparaat aan te schaffen?

Als u een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch aanschaft bij iemand anders dan Apple of een Geautoriseerde Apple-reseller, is het uw eigen verantwoordelijkheid te controleren of het apparaat is gewist en of het niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar.

U kunt de huidige status van Activeringsslot op een apparaat controleren door op een Mac of pc te gaan naar icloud.com/activationlock.

U kunt ook de onderstaande stappen uitvoeren om er zeker van te zijn dat u het aangeschafte apparaat kunt gebruiken:

1. Schakel het apparaat in en versleep de schuifknop om het te ontgrendelen.
  2. Als een toegangscode moet worden ingevoerd of het beginscherm verschijnt, is het apparaat niet gewist. Vraag aan de verkoper het apparaat volledig te wissen door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Aanvaard een tweedehandse iPhone, iPad of iPod touch pas als het apparaat is gewist.
  3. Start de configuratie van het apparaat.
  4. Nadat u een taal en land hebt gekozen en verbinding hebt gemaakt met een netwerk, begint het apparaat met de activering. Als u wordt gevraagd de Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan de account van deze persoon. Geef het apparaat terug aan de verkoper en vraag deze het wachtwoord in te voeren. Als de vorige eigenaar niet aanwezig is, kan deze het apparaat verwijderen uit de account door in te loggen bij icloud.com/find. Aanvaard een tweedehandse iPhone, iPad of iPod touch pas als het apparaat is verwijderd uit de account van de vorige eigenaar.

U weet dat een apparaat gebruiksklaar is voor u wanneer u wordt gevraagd de iPhone, iPad of iPod te configureren nadat u het apparaat voor de eerste keer hebt ingeschakeld.

Beschikt Zoek mijn Mac over Activeringsslot?

Activeringsslot werkt alleen bij een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7 of hoger en een Apple Watch met watchOS2 of hoger.

Laatst gewijzigd op: