Activeringsslot van Zoek mijn iPhone

Zoek mijn iPhone bevat Activeringsslot, een functie die is ontworpen om te voorkomen dat iemand anders je iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch gebruikt als deze is gestolen of verloren is geraakt. Het activeringsslot wordt automatisch geactiveerd wanneer je Zoek mijn iPhone inschakelt.

Als het activeringsslot van Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, moeten je Apple ID en wachtwoord worden ingevoerd alvorens iemand het volgende kan doen:

• Zoek mijn iPhone op het apparaat uitschakelen.
  • Het apparaat wissen
  • Het apparaat opnieuw activeren en gebruiken.

Hierdoor blijft het apparaat veilig zelfs als het in verkeerde handen valt en maakt je meer kans om het terug te krijgen. Zelfs als je het apparaat op afstand wist, kan het activeringsslot ervoor zorgen dat niemand anders het apparaat opnieuw activeert zonder jouw toestemming. Je moet gewoon Zoek mijn iPhone ingeschakeld houden en je Apple ID en wachtwoord onthouden. En je kunt met watchOS 2 en hoger het activeringsslot ook gebruiken om je Apple Watch te beveiligen.

Hier vind je het antwoord op veelgestelde vragen over het activeringsslot van Zoek mijn iPhone op een iPhone, iPad en iPod touch.

Hoe werkt het activeringsslot?

Wanneer je Zoek mijn iPhone inschakelt op een iPhone, iPad of iPod touch, wordt je Apple ID veilig bewaard op de activeringsservers van Apple en wordt deze gekoppeld aan je apparaat. Vanaf dan moet het wachtwoord worden ingevoerd opdat Zoek mijn iPhone op het apparaat kan worden uitgeschakeld, het apparaat kan worden gewist of opnieuw kan worden geactiveerd en gebruikt.

Het activeringsslot wordt automatisch geactiveerd wanneer je Zoek mijn iPhone instelt.

Wat moet ik doen als ik mijn apparaat heb misplaatst?

Als je een apparaat ooit misplaatst (of je het nu bent verloren of denkt dat het is gestolen), moet je onmiddellijk de verloren-modus activeren via Zoek mijn iPhone.

Als de verloren-modus is geactiveerd, wordt het scherm vergrendeld met een zes- of viercijferige toegangscode en kun je een aangepast bericht met je telefoonnummer laten verschijnen op het scherm om je te helpen het apparaat terug te krijgen. Je kunt het apparaat indien nodig ook op afstand wissen en het aangepaste bericht wordt zelfs dan nog weergegeven op het scherm.

Terwijl het activeringsslot op de achtergrond werkt zodat iemand anders het vermiste apparaat moeilijker kan gebruiken of verkopen, wordt in de verloren-modus duidelijk gemeld aan de vinder van het apparaat dat het nog steeds je eigendom is en het niet opnieuw kan worden geactiveerd zonder je wachtwoord.

Als je de verloren-modus wilt activeren op een apparaat, log je in bij icloud.com/find op een Mac of pc of gebruik je de app Zoek mijn iPhone in iOS.

Lees hier wat je kunt doen als een apparaat verloren is geraakt of is gestolen.

Moet ik Zoek mijn iPhone uitschakelen alvorens mijn apparaat weg te geven?

Ja. Voordat je het apparaat weggeeft aan iemand anders, moet je Zoek mijn iPhone altijd uitschakelen om ervoor te zorgen dat die persoon het apparaat kan activeren en normaal kan gebruiken. Dit doet je het best door bij iCloud uit te loggen en vervolgens alle inhoud en instellingen op het apparaat te wissen alvorens het weg te geven. Hierdoor wordt het apparaat volledig gewist, Zoek mijn iPhone uitgeschakeld en het apparaat verwijderd uit je Apple ID-account.

1. Tik op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'. Tik vervolgens nogmaals op 'Log uit'.
  3. Tik op 'Verwijder van iPhone' en voer je wachtwoord in.
  4. Ga terug naar 'Instellingen'.
  5. Tik op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'.

Lees hier wat je moet doen voordat je een apparaat verkoopt of weggeeft.

Moet ik Zoek mijn iPhone uitschakelen voordat ik mijn apparaat inlever voor onderhoud?

Ja. Als Zoek mijn iPhone is ingeschakeld, kunnen de technici mogelijk geen onderhoud aan het apparaat uitvoeren.

Wat gebeurt er als ik het wachtwoord van mijn Apple ID vergeet?

Als je het wachtwoord vergeet, kun je het opnieuw instellen op je Apple ID-accountpagina of kun je contact opnemen met Apple Support en je identiteit laten verifiëren.

Als je het wachtwoord vergeet en het niet opnieuw kunt instellen, heb je geen toegang meer tot je Apple ID en kun je het apparaat mogelijk niet meer gebruiken of opnieuw activeren. Ga regelmatig naar je Apple ID-accountpagina om je accountgegevens te controleren en bij te werken.

Wat moet ik doen als ik een apparaat koop dat nog steeds is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar?

Neem zo snel mogelijk contact op met de vorige eigenaar en vraag deze het apparaat te wissen en het uit zijn of haar account te verwijderen. Lees hier hoe je een apparaat uit de account van de vorige eigenaar verwijdert.

Hoe controleer ik of het activeringsslot is ingeschakeld alvorens een tweedehands apparaat aan te schaffen?

Als je een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch aanschaft bij iemand anders dan Apple of een erkende Apple reseller, is het je eigen verantwoordelijkheid te controleren of het apparaat is gewist en of het niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar. Volg deze stappen voordat je een apparaat koopt:

1. Schakel het apparaat in en versleep de schuifknop om het te ontgrendelen.
  2. Als een toegangscode moet worden ingevoerd of het beginscherm verschijnt, is het apparaat niet gewist. Vraag aan de verkoper het apparaat volledig te wissen door te gaan naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Aanvaard een tweedehandse iPhone, iPad of iPod touch pas als het apparaat is gewist.
  3. Start de configuratie van het apparaat.
  4. Nadat je een taal en land of regio hebt gekozen en verbinding hebt gemaakt met een netwerk, begint het apparaat met de activering. Als je wordt gevraagd de Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan de account van deze persoon. Geef het apparaat terug aan de verkoper en vraag deze het wachtwoord in te voeren. Als de vorige eigenaar niet aanwezig is, kan deze het apparaat verwijderen uit de account door in te loggen bij icloud.com/find. Aanvaard een tweedehandse iPhone, iPad of iPod touch pas als het apparaat is verwijderd uit de account van de vorige eigenaar.

Je weet dat een apparaat gebruiksklaar is voor je wanneer je wordt gevraagd de iPhone, iPad of iPod te configureren nadat je het apparaat voor de eerste keer hebt ingeschakeld.

Beschikt Zoek mijn Mac over Activeringsslot?

Activeringsslot werkt alleen bij een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7 of hoger en een Apple Watch met watchOS 2 of hoger.