Activeringsslot van ‘Zoek mijn iPhone‘

'Zoek mijn iPhone' bevat Activeringsslot, een functie die is ontworpen om te voorkomen dat iemand anders uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch gebruikt als deze is zoekgeraakt of gestolen. Activeringsslot wordt automatisch ingeschakeld wanneer u 'Zoek mijn iPhone' inschakelt.

Dankzij Activeringsslot blijft het apparaat veilig zelfs als het in verkeerde handen valt en maakt u meer kans om het terug te krijgen. Zelfs als u het apparaat op afstand wist, kan Activeringsslot ervoor zorgen dat niemand anders het apparaat opnieuw activeert zonder uw toestemming. U moet gewoon 'Zoek mijn iPhone' ingeschakeld houden en uw Apple ID en wachtwoord onthouden. Met watchOS 2 en hoger kunt u Activeringsslot nu ook gebruiken om uw Apple Watch te beveiligen.

Zo werkt het

Wanneer u 'Zoek mijn iPhone' inschakelt op een iPhone, iPad of iPod touch, wordt uw Apple ID veilig bewaard op de activeringsservers van Apple en wordt deze gekoppeld aan uw apparaat. Vanaf dan moet het wachtwoord van uw Apple ID of de toegangscode van het apparaat worden ingevoerd opdat 'Zoek mijn iPhone' kan worden uitgeschakeld, het apparaat kan worden gewist of opnieuw kan worden geactiveerd en gebruikt.

Activeringsslot wordt automatisch geactiveerd wanneer u 'Zoek mijn iPhone' instelt.

Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Als u een apparaat bent kwijtgeraakt (of u het nu bent verloren of denkt dat het is gestolen), moet u onmiddellijk de Verloren-modus activeren via 'Zoek mijn iPhone'.

Als de Verloren-modus is geactiveerd, wordt het scherm vergrendeld met een toegangscode en kunt u een aangepast bericht met uw telefoonnummer laten verschijnen op het scherm om u te helpen het apparaat terug te krijgen. U kunt het apparaat indien nodig ook op afstand wissen en het aangepaste bericht wordt zelfs dan nog altijd weergegeven op het scherm.

Terwijl Activeringsslot op de achtergrond werkt zodat iemand anders het vermiste apparaat moeilijker kan gebruiken of verkopen, wordt in de Verloren-modus duidelijk gemeld aan de vinder van het apparaat dat het nog steeds uw eigendom is en het niet opnieuw kan worden geactiveerd zonder uw wachtwoord.

Als u de Verloren-modus wilt activeren op een apparaat, logt u in bij icloud.com/find op een Mac of pc of gebruikt u de iOS-app Zoek mijn iPhone.

Lees hier wat u kunt doen als een apparaat is zoekgeraakt of gestolen.

Als u uw Apple ID of wachtwoord bent vergeten

Uw Apple ID is de account die u gebruikt om bij alle Apple voorzieningen in te loggen. Doorgaans is uw Apple ID uw e-mailadres. Als u uw Apple ID bent vergeten, kunnen we u helpen deze te achterhalen.

Als u het wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen vanaf uw apparaat of uw Apple ID-accountpagina.

Als u uw Apple ID kwijt bent of uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, hebt u geen toegang meer tot uw account en kunt u het apparaat mogelijk niet meer gebruiken of opnieuw activeren. Ga regelmatig naar uw Apple ID-accountpagina om uw accountgegevens te controleren en bij te werken.

Controleren of Activeringsslot is ingeschakeld voordat u een apparaat aanschaft bij iemand anders

Voordat u een iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch aanschaft bij iemand anders dan Apple of een erkende Apple-reseller, moet u controleren of het apparaat is gewist en of het niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar. Vraag aan de verkoper of deze Activeringsslot al dan niet heeft uitgeschakeld en volg dan deze stappen:

1. Schakel het apparaat in  en versleep de schuifknop om het te ontgrendelen.
  2. Als een toegangscode moet worden ingevoerd of het beginscherm verschijnt, is het apparaat niet gewist. Vraag aan de verkoper het apparaat volledig te wissen door te gaan naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Aanvaard een tweedehands iPhone, iPad of iPod touch pas als het apparaat is gewist.
  3. Start de configuratie van het apparaat.
  4. Als u wordt gevraagd de Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan de account van deze persoon. Geef het apparaat terug aan de verkoper en vraag deze het wachtwoord in te voeren. Als de vorige eigenaar niet aanwezig is, kan deze het apparaat verwijderen uit diens account door in te loggen bij icloud.com/find. Aanvaard een tweedehands iPhone, iPad of iPod touch pas als het apparaat is verwijderd uit de account van de vorige eigenaar.

U weet dat een apparaat gebruiksklaar is voor u wanneer u wordt gevraagd de iPhone, iPad of iPod te configureren nadat u het apparaat voor de eerste keer hebt ingeschakeld.

Als u een apparaat hebt gekocht dat nog steeds is gekoppeld aan de account van een vorige eigenaar, moet u deze zo spoedig mogelijk vragen om het apparaat te wissen en te verwijderen uit de bestaande account. Lees hier hoe u een apparaat uit de account van de vorige eigenaar verwijdert.

Voordat u een apparaat weggeeft of inlevert voor service

Zorg dat u de functie 'Zoek mijn iPhone' uitschakelt op het apparaat voordat u het weggeeft of inlevert voor een reparatie. Als u dat niet doet, is uw apparaat vergrendeld en kan niemand die het van u krijgt het normaal gebruiken en kan een Apple technicus geen reparaties aan het apparaat verrichten. Log eenvoudigweg uit bij iCloud en wis vervolgens alle inhoud en instellingen. Hierdoor wordt het apparaat volledig gewist, verwijderd uit uw Apple ID-account en wordt 'Zoek mijn iPhone' uitgeschakeld.

In iOS 10.3 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'.
  3. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en tik op 'Schakel uit'.
  4. Ga terug naar 'Instellingen'.
  5. Tik op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'.

In iOS 10.2 of lager:

1. Tik op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit' > 'Log uit'.
  3. Tik op 'Verwijder van iPhone' en voer uw wachtwoord in.
  4. Ga terug naar 'Instellingen'.
  5. Tik op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'.

Lees hier wat u moet doen voordat u een apparaat weggeeft of verkoopt of voordat u het inlevert voor service.