Update of herstel van iPhone, iPad of iPod touch lukt niet

U kunt een iOS-apparaat in de herstelmodus plaatsen en het vervolgens herstellen via iTunes.

In deze situaties moet u misschien de herstelmodus gebruiken om uw apparaat te herstellen:

• iTunes herkent het apparaat niet of meldt dat het apparaat in de herstelmodus staat.
  • Als het scherm al meerdere minuten is vastgelopen op het Apple logo zonder een voortgangsbalk weer te geven.
  • U ziet het scherm 'Verbind met iTunes'.

Meer informatie over wat u moet doen als u de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm ziet.

Het apparaat in de herstelmodus zetten en opnieuw instellen

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes gebruikt.
  2. Sluit iTunes als het programma is geopend. Sluit het apparaat aan op een computer en open iTunes. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan voor hulp.
  3. Volg deze stappen wanneer het apparaat is aangesloten:
    • iPad-modellen met Face ID: houd de sluimerknop en een van de volumeknoppen ingedrukt totdat de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Sluit het apparaat aan op een computer terwijl u de sluimerknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de sluimerknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • iPhone 8 of nieuwer: houd de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt totdat de schuifknop ‘Zet uit’ verschijnt. Versleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Sluit het apparaat aan op een computer terwijl u de zijknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de zijknop (of sluimerknop) ingedrukt totdat de schuifknop ‘Zet uit’ verschijnt. Versleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Sluit het apparaat aan op een computer terwijl u de volume-omlaagknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de volume-omlaagknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • iPad met thuisknop, iPhone 6s of ouder en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd de zijknop (of sluimerknop) ingedrukt totdat de schuifknop ‘Zet uit’ verschijnt. Versleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Sluit het apparaat aan op een computer terwijl u de thuisknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de thuisknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
      scherm 'Verbind met iTunes'
  4. Kies 'Werk bij' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. iTunes probeert iOS opnieuw te installeren zonder de gegevens te wissen. Wacht tot iTunes de software voor het apparaat downloadt. Als het downloaden langer duurt dan 15 minuten en uw apparaat het scherm 'Verbind met iTunes' verlaat, wacht u tot het downloaden is voltooid en herhaalt u vervolgens stap 3.
    er is een probleem met het iPhone-scherm
  5. Stel het apparaat in wanneer de update of het herstel is voltooid.

Meer hulp

Als u het apparaat niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken omdat er een knop kapot is, kunt u contact opnemen met Apple Support.