Update of herstel van iPhone, iPad of iPod touch lukt niet

U kunt een iOS-apparaat in de herstelmodus plaatsen en het vervolgens herstellen via iTunes.

In deze gevallen moet u wellicht de herstelmodus gebruiken om uw apparaat te herstellen:

• iTunes herkent het apparaat niet of meldt dat het apparaat zich in de herstelmodus bevindt.
  • U ziet het Apple logo gedurende meerdere minuten op het scherm zonder voortgangsbalk.
  • U ziet het scherm 'Verbind met iTunes'.

Meer informatie over wat u moet doen als u de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm ziet.

Plaats het apparaat in de herstelmodus en stel het opnieuw in

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes gebruikt.
  2. Als iTunes al is geopend, moet u het sluiten. Sluit het apparaat aan op een computer en open iTunes. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan voor hulp.
  3. Voer terwijl het apparaat verbonden is een geforceerde herstart uit met de volgende stappen:
    • Op een iPhone 6s en eerder, iPad of iPod touch: houd de sluimerknop en de thuisknop tegelijk ingedrukt. Laat deze knoppen niet los wanneer u het Apple logo ziet. Houd beide knoppen ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de sluimerknop en de volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt. Laat deze knoppen niet los wanneer u het Apple logo ziet. Houd beide knoppen ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
  4. Kies 'Werk bij' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. iTunes probeert iOS opnieuw te installeren zonder de gegevens te wissen. Wacht tot iTunes de software voor uw apparaat downloadt. Als het downloaden meer dan 15 minuten in beslag neemt en uw apparaat de herstelmodus verlaat, wacht u tot het downloaden is voltooid en herhaalt u deze stappen.
  5. Stel het apparaat in wanneer de update of het herstel is voltooid.

Meer hulp vragen

Neem contact op met Apple Support als u het apparaat niet kunt bijwerken of herstellen in de herstelmodus of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken omdat de knoppen stuk of geblokkeerd zijn.

Laatst gewijzigd op: