Update of herstel van iPhone, iPad of iPod touch lukt niet

Je kunt een iOS-apparaat in de herstelmodus plaatsen en het vervolgens herstellen via iTunes.

In deze gevallen moet je wellicht de herstelmodus gebruiken om je apparaat te herstellen:

• iTunes herkent het apparaat niet of meldt dat het apparaat zich in de herstelmodus bevindt.
  • Je ziet het Apple logo gedurende meerdere minuten op het scherm zonder voortgangsbalk.
  • Je ziet het scherm 'Verbind met iTunes'.

Meer informatie over wat je moet doen als je de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm ziet.

Het apparaat in de herstelmodus zetten en opnieuw instellen

1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iTunes gebruikt.
  2. Als iTunes al is geopend, moet je het sluiten. Sluit het apparaat aan op een computer en open iTunes. Als je geen computer hebt, kun je er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan voor hulp.
  3. Voer terwijl het apparaat verbonden is een geforceerde herstart uit met de volgende stappen:
    • Op een iPhone 6s en eerder, iPad of iPod touch: houd de sluimerknop en de thuisknop tegelijk ingedrukt. Laat deze knoppen niet los wanneer je het Apple logo ziet. Houd beide knoppen ingedrukt tot je het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de sluimerknop en de volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt. Laat deze knoppen niet los wanneer je het Apple logo ziet. Houd beide knoppen ingedrukt tot je het scherm van de herstelmodus ziet.
  4. Kies 'Werk bij' wanneer je de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. iTunes probeert iOS opnieuw te installeren zonder de gegevens te wissen. Wacht tot iTunes de software voor je apparaat downloadt. Als het downloaden meer dan 15 minuten in beslag neemt en je apparaat de herstelmodus verlaat, wacht je tot het downloaden is voltooid en herhaal je deze stappen.
  5. Stel het apparaat in wanneer de update of het herstel is voltooid.

Meer hulp

Neem contact op met Apple Support als je het apparaat niet kunt bijwerken of herstellen in de herstelmodus of als je de herstelmodus niet kunt gebruiken omdat de knoppen stuk of geblokkeerd zijn.