Update of herstel van iPhone, iPad of iPod touch lukt niet

U kunt een iOS-apparaat in de herstelmodus plaatsen en het vervolgens herstellen via iTunes.

In deze gevallen moet u wellicht de herstelmodus gebruiken om een apparaat te herstellen:

• iTunes herkent het apparaat niet of meldt dat het apparaat zich in de herstelmodus bevindt.
  • U ziet het Apple-logo gedurende meerdere minuten op het scherm zonder voortgangsbalk.
  • U ziet het scherm Verbind met iTunes.

Lees wat u moet doen als u de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm ziet.

Plaats het apparaat in de herstelmodus en configureer het opnieuw

1. Sluit het apparaat aan op een computer en open iTunes. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider gaan voor hulp.
  2. Terwijl het apparaat is aangesloten, start u het geforceerd opnieuw op: houd de sluimerknop en de thuisknop minstens tien seconden tegelijkertijd ingedrukt en laat deze niet los tot u het Apple-logo ziet. Houd deze ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Kies Werk bij wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. iTunes probeert iOS opnieuw te installeren zonder de gegevens te wissen. Wacht tot iTunes de software voor uw apparaat downloadt.
    Als de download langer dan vijftien minuten duurt en het apparaat de herstelmodus verlaat, moet u deze stappen herhalen en Herstel kiezen in plaats van Werk bij wanneer u deze stap opnieuw uitvoert.
  4. Configureer het apparaat wanneer de update of het herstel voltooid is. Als u eerder een reservekopie van het apparaat hebt gemaakt met iTunes of iCloud en het apparaat in stap 3 hebt hersteld, kunt u tijdens de configuratie wellicht de reservekopie terugzetten.

Meer hulp

Neem contact op met Apple Support als u het apparaat niet kunt bijwerken of herstellen in de herstelmodus of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken omdat de knoppen stuk of geblokkeerd zijn.

Laatst gewijzigd op: