Update of herstel van iPhone, iPad of iPod touch lukt niet

U kunt een iOS-apparaat in de herstelmodus plaatsen en het vervolgens herstellen via iTunes.

In deze gevallen moet u wellicht de herstelmodus gebruiken om uw apparaat te herstellen:

• iTunes herkent het apparaat niet of meldt dat het apparaat in de herstelmodus staat.
  • Als het scherm al meerdere minuten is vastgelopen op het Apple logo zonder een voortgangsbalk weer te geven.
  • U ziet het scherm 'Verbind met iTunes'.

Meer informatie over wat u moet doen als u de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm ziet.

Het apparaat in de herstelmodus zetten en opnieuw instellen

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes gebruikt.
  2. Sluit iTunes als het programma is geopend. Sluit het apparaat aan op een computer en open iTunes. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider gaan voor hulp.
  3. Voer terwijl het apparaat verbonden is een geforceerde herstart uit met de volgende stappen:
    • Op een iPhone 8 of 8 Plus: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk vervolgens kort op de volume-omlaagknop. Druk ten slotte op de zijknop tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de zijknop en de volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt. Houd deze knoppen ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 6s en lager, iPad of iPod touch: houd de thuisknop en de sluimerknop (of de zijknop) tegelijk ingedrukt. Houd deze knoppen ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
  4. Kies 'Werk bij' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. iTunes probeert iOS opnieuw te installeren zonder de gegevens te wissen. Wacht tot iTunes de software voor het apparaat downloadt. Als het downloaden meer dan 15 minuten duurt en de herstelmodus van het apparaat wordt uitgeschakeld, wacht u tot het downloaden is voltooid en herhaalt u vervolgens deze stappen.
  5. Stel het apparaat in wanneer de update of het herstel is voltooid.

Meer hulp

Als u het apparaat niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken omdat er een knop kapot is, kunt u contact opnemen met Apple Support.