Een Apple ID instellen voor gebruik in de iTunes Store, App Store of iBooks Store, en met Apple Music en Apple News

Je Apple ID is de account die je gebruikt om toegang te krijgen tot Apple voorzieningen zoals de iTunes Store, App Store, iBooks Store, Apple Music of Apple News. U kunt met één Apple ID en wachtwoord bij alle Apple voorzieningen inloggen.

Je hebt een Apple ID nodig om materiaal in de iTunes Store te kopen en te downloaden. Je Apple ID is de account waarmee je toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als je ooit andere Apple voorzieningen (bijvoorbeeld iCloud) hebt gebruikt, of als je apps hebt gekocht bij de Mac App Store of artikelen in de Apple Online Store, hoef je geen nieuwe Apple ID te maken. Je kunt bij de iTunes Store gewoon inloggen met diezelfde Apple ID.

Als je ooit Apple voorzieningen hebt gebruikt op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac, controleer dan of je al een Apple ID hebt.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Een Mac of pc gebruiken

1. Open iTunes. Controleer of je de nieuwste versie hebt.
  2. Kies 'Account' > 'Log in' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Klik dan op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  3. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en accepteer deze.
  4. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken. Het door jou opgegeven e-mailadres wordt je nieuwe Apple ID. Voor je bescherming bevat het formulier ook beveiligingsvragen en wordt er gevraagd om een optioneel herstel-e-mailadres. We raden je aan een herstel-e-mailadres op te geven.
  5. Klik op 'Ga door' zodra je het formulier hebt ingevuld.
    Als je een bericht ziet waarin staat dat het ingevoerde e-mailadres al bij een Apple ID hoort, volg je deze instructies om een bestaande Apple ID te gebruiken.
  6. Voer je creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. We brengen alleen kosten in rekening als je een aankoop doet. Je kunt je betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  7. Je krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om je e-mailadres te bevestigen.

Nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, kun je met je nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.

Een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Scrol naar beneden en tik op 'Log in'.
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  4. Kies het land dat of de regio die hoort bij het rekeningadres voor de betaalwijze en tik op 'Volgende'.
  5. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik op 'Akkoord'. Tik nogmaals op 'Akkoord' als daarom wordt gevraagd.
  6. Vul het formulier in om je nieuwe Apple ID te maken en tik op 'Volgende'. Het door jou opgegeven e-mailadres wordt je nieuwe Apple ID. Voor je bescherming bevat het formulier ook beveiligingsvragen en wordt er gevraagd om een optioneel herstel-e-mailadres. We raden je aan een herstel-e-mailadres op te geven.
    Als je probeert een account te maken met een bestaande Apple ID, zie je een bericht waarin staat dat het opgegeven e-mailadres al een Apple ID is. Tik op 'Doorgaan' en tik dan op 'Gebruik bestaande Apple ID' op het volgende scherm om in te loggen.
  7. Voer je creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Gereed'. Er wordt niets in rekening gebracht totdat je iets koopt. Je kunt je betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  8. Je krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om je e-mailadres te bevestigen. Lees hoe je e-mail configureert op de iPhone, iPad of iPod touch.

Nadat je je e-mailadres hebt bevestigd, kun je met je nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store, App Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.