Een Apple ID aanmaken

Gebruik dezelfde Apple ID bij alle Apple voorzieningen. Ontdek hoe u er een kunt aanmaken.

Een Apple ID is de account die u gebruikt om toegang te krijgen tot Apple voorzieningen zoals iCloud, de App Store, iTunes Store, Apple Books, iMessage, Apple Music, Apple TV App of Apple Podcasts. Deze bevat het e-mailadres en het wachtwoord waarmee u inlogt en de contact-, betaal- en beveiligingsgegevens die u bij Apple-voorzieningen gebruikt. U hebt slechts één Apple ID nodig, want u gebruikt overal dezelfde.

Als u Apple voorzieningen gebruikt, hebt u al een Apple ID. U hoeft dus niet nog een Apple ID aan te maken. Weet u niet zeker of u een Apple ID hebt? Ga dan naar de Apple ID-accountpagina en selecteer 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'.

Waar u uw Apple ID ook aanmaakt, onthoudt dat u dezelfde Apple ID gebruikt bij elke Apple voorziening waar u wilt inloggen. Op die manier hebt u tot alles toegang en kunt u alles beheren met één account en wachtwoord.

De beschikbaarheid en functies van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Aanmaken wanneer u een apparaat configureert

Wanneer u een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch configureert, wordt u mogelijk gevraagd uw Apple ID en wachtwoord in te voeren. Als u geen Apple ID hebt, kunt u een nieuwe aanmaken:

1. Tik op 'Wachtwoord vergeten of geen Apple ID?'.
  2. Tik op 'Maak gratis Apple ID aan'. U kunt deze ook later configureren in 'Instellingen'.
  3. Selecteer uw geboortedatum en voer uw naam in. Tik op 'Volgende'.
  4. Tik op 'Gebruik huidig e-mailadres', of tik op 'Vraag een gratis iCloud-e-mailadres aan'.

De App Store gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store en tik op .
  2. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'. Als u deze optie niet ziet, zorgt u ervoor dat u uitgelogd bent bij iCloud.
  3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en kies het land dat of de regio die hoort bij het factuuradres voor de betaalwijze. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID.*
  4. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik vervolgens op 'Akkoord met de voorwaarden'. Tik op 'Volgende'.
  5. Voer uw naam en geboortedatum in en abonneer u desgewenst op Apple updates. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de nieuwste software, producten en diensten van Apple. Tik op 'Volgende'.
  6. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en tik op 'Volgende'. U kunt ook kiezen voor 'Geen'. Lees wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd. Er wordt pas iets in rekening gebracht wanneer u iets koopt. U kunt uw betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  7. Bevestig uw telefoonnummer. Hiermee kunt u uw identiteit verifiëren of, indien nodig, uw account terughalen. Tik op 'Volgende'.
  8. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen. Lees hoe u e-mail configureert op de iPhone, iPad of iPod touch.

Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u uw Apple ID gebruiken om in te loggen bij de iTunes Store, App Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.

iTunes gebruiken op een Mac of pc

1. Open iTunes. Controleer of u de nieuwste versie hebt.
  2. Kies 'Account' > 'Log in' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Klik dan op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  3. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en accepteer deze.
  4. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Het formulier bevat ook beveiligingsvragen, voor uw eigen veiligheid.
  5. Vul het formulier in en klik op 'Ga door'. Als u een bericht ziet dat het ingevoerde e-mailadres al is gekoppeld aan een Apple ID, volgt u deze instructies om een bestaande Apple ID te gebruiken.
  6. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. U kunt ook kiezen voor 'Geen'. Lees wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd. We brengen alleen kosten in rekening als u een aankoop doet. U kunt uw betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  7. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen.

Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u uw nieuwe Apple ID gebruiken om in te loggen bij de iTunes Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.

* In China moet u mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor uw Apple ID. U kunt het nummer later wijzigen of u kunt uw land/regio wijzigen in een locatie waarvoor geen +86-nummer vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.