Een Apple ID configureren in iTunes

Hebt u nog geen Apple ID? Lees hoe u een Apple ID maakt en configureert in iTunes, zodat u kunt shoppen in de iTunes Store en toegang krijgt tot alle andere Apple-voorzieningen.

U hebt een Apple ID nodig om materiaal in de iTunes Store te kopen en te downloaden. Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple-voorzieningen. Als u andere Apple-voorzieningen zoals iCloud of de Mac App Store hebt gebruikt of als u aankopen in de Apple Online Store hebt gedaan, logt u in bij de iTunes Store met dezelfde Apple ID.

Controleer of u al een Apple ID hebt voordat u een nieuwe aanmaakt. Als u nog geen Apple ID hebt, kunt u er een maken in iTunes op uw computer of op een iPhone, iPad of iPod touch.

Een Apple ID aanmaken in iTunes

1. Open iTunes. Als u iTunes nog niet hebt, kunt u het downloaden.
  2. Klik in het menu Store op ‘Maak Apple ID aan’ en klik vervolgens op ‘Ga door’.
  3. Lees en accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple.
  4. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Voor uw bescherming bevat het formulier ook beveiligingsvragen en wordt er gevraagd om een optioneel herstel-e-mailadres. We raden u aan een herstel-e-mailadres op te geven.
  5. Klik op ‘Ga door’ wanneer u het formulier hebt ingevuld.
  6. Als u een aanwijzing krijgt dat het ingevoerde e-mailadres al aan een Apple ID gekoppeld is, volgt u deze instructies over het gebruik van een bestaande Apple ID.
  7. Geef uw creditcard- en factureringsgegevens op en klik op ‘Ga door’. We brengen alleen kosten in rekening als u een aankoop doet.
  8. Verifieer uw e-mailadres. U krijgt een verificatie-e-mail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te verifiëren.

Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u met uw nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store en andere Apple-voorzieningen.

Een Apple ID aanmaken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik in het beginscherm op Instellingen > iTunes en App Store.
  2. Tik op ‘Maak nieuwe Apple ID aan’. Als er al een Apple ID ingelogd is en u een nieuwe Apple ID wilt aanmaken voor gebruik in de iTunes Store en de App Store, gaat u naar de Apple ID-website om een nieuwe Apple ID aan te maken.
  3. Selecteer een land voor de Store (dit moet overeenkomen met het factuuradres voor uw betaalmethode). Tik vervolgens op Volgende.
  4. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik op Akkoord.
  5. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken en tik vervolgens op Volgende. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Voor uw bescherming bevat het formulier ook beveiligingsvragen en wordt er gevraagd om een optioneel herstel-e-mailadres. We raden u aan een herstel-e-mailadres op te geven.
  6. Als u een account met een bestaande Apple ID probeert aan te maken, zoals uw iCloud-e-mailadres, wordt gemeld dat uw e-mailadres al een Apple ID is. Tik gewoon op ‘Ga door’ en tik in het volgende scherm op ‘Gebruik bestaande account’.
  7. Geef uw creditcard- en factureringsgegevens op en tik op Gereed. Er wordt niets in rekening gebracht totdat u iets koopt.
  8. Verifieer uw e-mailadres. U krijgt een verificatie-e-mail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te verifiëren. Lees wat u moet doen om e-mail te configureren op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u met uw nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store, de App Store en andere Apple-voorzieningen.

Als u uw accountgegevens (zoals uw Apple ID, betalingsgegevens of factuuradres) wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > iTunes en App Store en tikt u op uw Apple ID. Tik op ‘Toon account’ wanneer u hierom wordt gevraagd.

Mogelijk wordt u gevraagd het wachtwoord van uw account opnieuw in te voeren om uw identiteit te verifiëren.

Als u wilt uitloggen bij de iTunes en App Store, gaat u naar Instellingen > iTunes en App Store, tikt u op uw Apple ID en tikt u op ‘Log uit’.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: