Een Apple ID instellen om te gebruiken in de iTunes Store, App Store of iBooks Store, en met Apple Music

Uw Apple ID is de account die u gebruikt om toegang te krijgen tot Apple voorzieningen, zoals de iTunes Store, App Store, iBooks Store of Apple Music. U kunt met één Apple ID en wachtwoord bij alle Apple voorzieningen inloggen.

U hebt een Apple ID nodig om materiaal in de iTunes Store te kopen en te downloaden. Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als u andere Apple voorzieningen als iCloud hebt gebruikt, of als u apps hebt gekocht bij de Mac App Store of items in de Apple Online Store, hoeft u geen nieuwe Apple ID te maken. Log eenvoudig in bij de iTunes Store met diezelfde Apple ID.

Als u Apple voorzieningen hebt gebruikt op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, controleer dan of u al een Apple ID hebt.

Een Mac of pc gebruiken

1. Open iTunes. Controleer of u de nieuwste versie hebt.
  2. Kies 'Account' > 'Log in' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Klik dan op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  3. Lees en accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple.
  4. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Voor uw bescherming bevat het formulier ook beveiligingsvragen en wordt er gevraagd om een optioneel herstel-e-mailadres. We raden u aan een herstel-e-mailadres op te geven.
  5. Klik op ‘Ga door’ wanneer u het formulier hebt ingevuld.
    Als u een bericht ziet waarin staat dat het ingevoerde e-mailadres al bij een Apple ID hoort, volgt u deze instructies om een bestaande Apple ID te gebruiken.
  6. Geef uw creditcard- en factureringsgegevens op en klik op ‘Ga door’. We brengen alleen kosten in rekening als u een aankoop doet. U kunt uw betalingsgegevens later veranderen of verwijderen.
  7. U krijgt een verificatie-e-mail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te verifiëren.

Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u met uw nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store en andere Apple voorzieningen als iCloud.

Een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Scrol naar beneden en tik op 'Log in'.
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  4. Kies het land dat hoort bij het factuuradres voor uw betalingsmethode en tik op 'Volgende'.
  5. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik op 'Akkoord'. Tik nogmaals op 'Akkoord' indien daar om wordt gevraagd.
  6. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken en tik vervolgens op Volgende. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Voor uw bescherming bevat het formulier ook beveiligingsvragen en wordt er gevraagd om een optioneel herstel-e-mailadres. We raden u aan een herstel-e-mailadres op te geven.
    Als u probeert een account te maken met een bestaande Apple ID, ziet u een bericht waarin staat dat het opgegeven e-mailadres al een Apple ID is. Tik op 'Doorgaan' en tik dan op 'Gebruik bestaande Apple ID' op het volgende scherm om in te loggen.
  7. Geef uw creditcard- en factureringsgegevens op en tik op Gereed. Er wordt niets in rekening gebracht totdat u iets koopt. U kunt uw betalingsgegevens later veranderen of verwijderen.
  8. U krijgt een verificatie-e-mail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te verifiëren. Lees wat u moet doen om e-mail te configureren op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u met uw nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store, App Store en andere Apple voorzieningen als iCloud.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: