Een nieuwe Apple ID aanmaken

Gebruik dezelfde Apple ID bij alle Apple voorzieningen. Ontdek hoe u er een kunt aanmaken.

Als u Apple voorzieningen gebruikt, hebt u al een Apple ID en hoeft u geen nieuwe Apple ID aan te maken. Lees hoe u inlogt bij uw account en uw account beheert en beveiligt. Weet u niet zeker of u een Apple ID hebt? Als u uw Apple ID wilt zoeken, voert u uw naam en e-mailadres in op de Apple ID-accountpagina.

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals iCloud, de App Store, de iTunes Store, Apple Music en meer. Deze bevat het e-mailadres en het wachtwoord waarmee u inlogt en de contact-, betaal- en beveiligingsgegevens die u bij Apple voorzieningen gebruikt.

Waar u uw Apple ID ook aanmaakt, onthoud dat u dezelfde Apple ID gebruikt bij elke Apple voorziening waar u wilt inloggen. Op die manier hebt u tot alles toegang en kunt u alles beheren met één account en wachtwoord.

De beschikbaarheid en functies van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Een Apple ID aanmaken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Wanneer u een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch configureert, wordt u mogelijk gevraagd uw Apple ID en wachtwoord in te voeren. Als u geen Apple ID hebt, kunt u een nieuwe aanmaken wanneer u uw apparaat configureert. U kunt de Apple ID ook later instellen in de App Store.

Een Apple ID aanmaken wanneer u uw apparaat configureert

1. Tik op 'Wachtwoord vergeten of geen Apple ID?'.
  2. Tik op 'Maak gratis Apple ID aan'.
  3. Selecteer uw geboortedatum en voer uw naam in. Tik op 'Volgende'.
  4. Tik op 'Gebruik je huidige e-mailadres', of tik op 'Ontvang gratis iCloud-adres'.

Een Apple ID aanmaken met behulp van de App Store op uw apparaat

1. Open de App Store en tik op uw profielfoto .
  2. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'. Als u deze optie niet ziet, zorgt u ervoor dat u uitgelogd bent bij iCloud.
  3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en kies het land dat of de regio die hoort bij het factuuradres voor de betaalwijze. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID.*
  4. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik vervolgens op 'Akkoord met de voorwaarden'. Tik op 'Volgende'.
  5. Voer uw naam en geboortedatum in en abonneer u desgewenst op updates van Apple. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de nieuwste software, producten en diensten van Apple. Tik op 'Volgende'.
  6. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en tik op 'Volgende'. U kunt ook kiezen voor 'Geen'. Lees wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd. Er wordt pas iets in rekening gebracht wanneer u iets koopt. U kunt uw betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  7. Bevestig uw telefoonnummer. Hiermee kunt u uw identiteit verifiëren of, indien nodig, uw account terughalen. Tik op 'Volgende'.
  8. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen. Lees hoe u e-mail configureert op de iPhone, iPad of iPod touch.

Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u uw Apple ID gebruiken om in te loggen bij de iTunes Store, App Store en andere Apple voorzieningen, zoals iCloud.

Een Apple ID aanmaken op uw computer

Op uw Mac kunt u een Apple ID aanmaken met behulp van de App Store. Als u een Windows-pc gebruikt, kunt u een Apple ID aanmaken met iTunes voor Windows. Als u iTunes voor Windows niet hebt, kunt u een Apple ID aanmaken op internet.

Een Apple ID aanmaken op uw Mac

1. Open de App Store.
  2. Klik op 'Log in' en klik dan op 'Maak nieuwe Apple ID aan'. Als u deze optie niet ziet, zorgt u ervoor dat u uitgelogd bent bij iCloud.

3. Lees de algemene voorwaarden en accepteer deze.
  4. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID.
  5. Vul het formulier in en klik op 'Ga door'. Als u een bericht ziet dat het ingevoerde e-mailadres al is gekoppeld aan een Apple ID, volgt u deze instructies om een bestaande Apple ID te gebruiken.
  6. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. U kunt ook kiezen voor 'Geen'. Lees wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd. Er wordt pas iets in rekening gebracht wanneer u iets koopt. U kunt uw betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  7. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen.

Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u uw nieuwe Apple ID gebruiken om in te loggen bij de App Store en andere Apple voorzieningen, zoals iCloud.

Een Apple ID aanmaken op uw Windows-pc

1. Open iTunes voor Windows. Controleer of u de nieuwste versie hebt.
  2. Kies 'Account' > 'Log in' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Klik dan op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  3. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en accepteer deze.
  4. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Het formulier bevat ook beveiligingsvragen, voor uw eigen veiligheid.
  5. Vul het formulier in en klik op 'Ga door'. Als u een bericht ziet dat het ingevoerde e-mailadres al is gekoppeld aan een Apple ID, volgt u deze instructies om een bestaande Apple ID te gebruiken.
  6. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. U kunt ook kiezen voor 'Geen'. Lees wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd. Er wordt pas iets in rekening gebracht wanneer u iets koopt. U kunt uw betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  7. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen.

Een Apple ID aanmaken op internet

Als u een Apple ID moet aanmaken op uw apparaat, inclusief uw Android-apparaat of Apple TV, kunt u normaal gesproken de stappen volgen die u ziet als u uw apparaat of Apple voorziening voor de eerste keer configureert. Als u de Apple TV-app configureert op uw smart-tv en een Apple ID moet aanmaken, kunt u worden doorverwezen naar activate.apple.com. Als dit het geval is, moet u een e-mailadres, wachtwoord, uw volledige naam, geboortedatum en betaalmethode opgeven.

Als dit niet lukt, gebruikt u de onderstaande stappen om uw Apple ID op internet aan te maken.

1. Ga naar de Apple ID-accountpagina en klik op 'Maak je Apple ID aan'.
  2. Voer uw naam, geboortedatum, e-mail en wachtwoord in en kies een land dat of regio die overeenkomt met het factuuradres voor uw betaalmethode. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID.*
  3. Selecteer uw beveiligingsvragen en schakel de selectievakjes in om u indien gewenst aan te melden voor updates van Apple. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de nieuwste software, producten en diensten van Apple.
  4. Klik op 'Ga door'.

Nadat u een Apple ID op internet hebt aangemaakt, kunt u upgraden naar het hoogste beveiligingsniveau van Apple, twee-factor-authenticatie, als u daarvoor in aanmerking komt. Nadat u uw e-mailadres hebt geverifieerd, kunt u uw nieuwe Apple ID gebruiken om in te loggen bij de iTunes Store en andere Apple voorzieningen, zoals iCloud.

* In het vasteland van China moet u mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor uw Apple ID. U kunt het nummer later wijzigen of u kunt uw land/regio wijzigen in een locatie waarvoor geen +86-nummer vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.