Een Apple ID configureren voor gebruik in de iTunes Store, App Store of iBooks Store, en met Apple Music en Apple News

Uw Apple ID is de account die u gebruikt om toegang te krijgen tot Apple voorzieningen zoals de iTunes Store, App Store, iBooks Store, iCloud, iMessage, Apple Music of Apple News. U kunt met één Apple ID en wachtwoord bij alle Apple voorzieningen inloggen.

U hebt een Apple ID nodig om materiaal in de iTunes Store te kopen en te downloaden. Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als u ooit andere Apple voorzieningen (bijvoorbeeld iCloud) hebt gebruikt, of als u apps hebt gekocht bij de Mac App Store of artikelen in de Apple Online Store, hoeft u geen nieuwe Apple ID te maken. U kunt bij de iTunes Store gewoon inloggen met diezelfde Apple ID.

Als u ooit Apple voorzieningen hebt gebruikt op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, controleer dan of u al een Apple ID hebt.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Een Mac of pc gebruiken

1. Open iTunes. Controleer of u de nieuwste versie hebt.
  2. Kies 'Account' > 'Log in' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster. Klik dan op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  3. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en accepteer deze.
  4. Vul het formulier in om een nieuwe Apple ID aan te maken. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Het formulier bevat ook beveiligingsvragen, voor uw eigen veiligheid.
  5. Vul het formulier in en klik op 'Ga door'.
    Als u een bericht ziet dat het ingevoerde e-mailadres al is gekoppeld aan een Apple ID, volgt u deze instructies om een bestaande Apple ID te gebruiken.
  6. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. We brengen alleen kosten in rekening als u een aankoop doet. U kunt uw betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  7. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen.

Nadat u uw e-mailadres hebt bevestigd, kunt u met uw nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.

Een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Scrol naar beneden en tik op 'Log in'.
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  4. Kies het land dat of de regio die hoort bij het rekeningadres voor de betaalwijze en tik op 'Volgende'.
  5. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik op 'Akkoord'. Tik nogmaals op 'Akkoord' als daarom wordt gevraagd.
  6. Vul het formulier in om uw nieuwe Apple ID aan te maken en tik op 'Volgende'. Het door u opgegeven e-mailadres wordt uw nieuwe Apple ID. Het formulier bevat ook beveiligingsvragen, voor uw eigen veiligheid.
    Als u probeert een account te maken met een bestaande Apple ID, ziet u een bericht waarin staat dat het opgegeven e-mailadres al een Apple ID is. Tik op 'Ga door' en vervolgens op 'Gebruik bestaande Apple ID'.
  7. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Gereed'. Er wordt pas iets in rekening gebracht wanneer u iets koopt. U kunt uw betaalgegevens later veranderen of verwijderen.
  8. U krijgt een verificatiemail van Apple. Volg de stappen die daarin worden beschreven om uw e-mailadres te bevestigen. Lees hoe u e-mail configureert op de iPhone, iPad of iPod touch.

Nadat u uw e-mailadres hebt bevestigd, kunt u met uw nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store, App Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.