Als u de toegangscode voor een iPhone, iPad of iPod touch bent vergeten of als het apparaat is geblokkeerd

Volg deze stappen als u uw toegangscode bent vergeten of als een bericht verschijnt waarin wordt gemeld dat uw apparaat is geblokkeerd.

Als u zes keer op rij de verkeerde toegangscode invoert op een iOS-apparaat, wordt het apparaat vergrendeld en verschijnt er een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat is geblokkeerd.

Een methode kiezen om het apparaat te wissen

Tenzij u een reservekopie hebt gemaakt voordat u de toegangscode bent vergeten, kunt u de gegevens op het apparaat op geen enkele manier bewaren. U moet het apparaat wissen waardoor alle gegevens en instellingen worden gewist:

Herstellen via iTunes

Als u het apparaat hebt gesynchroniseerd met iTunes, kunt u het herstellen.

1. Sluit het apparaat aan op de computer waarmee u hebt gesynchroniseerd.
  2. Open iTunes. Als u wordt gevraagd een toegangscode in te voeren, probeert u een andere computer waarmee u hebt gesynchroniseerd of gebruikt u de herstelmodus
  3. Wacht tot iTunes het apparaat heeft gesynchroniseerd en maak een reservekopie. Als dit niet gebeurt, leest u wat u moet doen.
  4. Zodra de synchronisatie en de reservekopie zijn voltooid, klikt u op Herstel [het apparaat].
  5. Wanneer tijdens het herstel van het iOS-apparaat het configuratiescherm verschijnt, tikt u op Zet iTunes-reservekopie terug.
  6. Selecteer het apparaat in iTunes. Kijk naar de datum en grootte van elke reservekopie en kies de meest relevante.

Wissen met Zoek mijn iPhone

Als u Zoek mijn iPhone hebt geconfigureerd op het iOS-apparaat of de Mac, kunt u iCloud gebruiken om het te wissen en te herstellen.

1. Ga op een ander apparaat naar icloud.com/find.
  2. Log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd.
  3. Klik boven in het browservenster op Alle apparaten.
  4. Selecteer het apparaat dat u wilt wissen.
  5. Klik op Wis [apparaat] om het apparaat en de toegangscode te wissen.
  6. Nu kunt u ofwel een reservekopie terugzetten of het apparaat als nieuw configureren.

Als het apparaat niet is verbonden met een Wi-Fi- of mobiel netwerk, kunt u het niet wissen met Zoek mijn iPhone.

Herstellen via de herstelmodus

Als u het apparaat niet eerder hebt gesynchroniseerd met iTunes of als u Zoek mijn iPhone niet hebt geconfigureerd in iCloud, moet u de herstelmodus gebruiken om het apparaat te herstellen. Het apparaat en de toegangscode worden gewist.

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer en open iTunes. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider gaan.
  2. Terwijl het apparaat is aangesloten, start u het geforceerd opnieuw op: houd de sluimerknop en de thuisknop tegelijkertijd ingedrukt. Laat de knoppen niet los wanneer u het Apple-logo ziet. Houd deze ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Kies Herstel wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken.

iTunes downloadt software voor het apparaat. Als het langer dan vijftien minuten duurt, wordt de herstelmodus uitgeschakeld en moet u stappen 2 en 3 opnieuw uitvoeren.

4. Wacht tot het proces is voltooid. Vervolgens kunt u het apparaat configureren en gebruiken.

Meer hulp

Neem contact op met Apple Support als u het apparaat niet geforceerd opnieuw kunt opstarten of de herstelmodus kunt gebruiken omdat de knoppen kapot zijn.

Laatst gewijzigd op: