Als u de toegangscode voor een iPhone, iPad of iPod touch bent vergeten of als het apparaat is geblokkeerd

Lees hier wat u moet doen als u uw toegangscode bent vergeten of als in een bericht wordt gemeld dat uw apparaat is geblokkeerd.

Als u te vaak de verkeerde toegangscode invoert, verschijnt er een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat is geblokkeerd. Als u de toegangscode bent vergeten, moet u het apparaat wissen. Hierdoor worden alle gegevens en instellingen verwijderd, inclusief de toegangscode. Tenzij u een reservekopie hebt gemaakt voordat u de toegangscode bent vergeten, kunt u de gegevens op het apparaat op geen enkele manier bewaren. Volg de onderstaande stappen om een toegangscode te verwijderen.

Uw toegangscode verwijderen

Als u een reservekopie hebt gemaakt van uw apparaat, kunt u uw gegevens en instellingen herstellen nadat uw apparaat is hersteld. Als u geen reservekopie hebt gemaakt voordat u de toegangscode bent vergeten, kunt u de gegevens op het apparaat niet bewaren.

1. U hebt geen computer nodig om deze stappen te volgen. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan.
  2. Zorg dat het apparaat niet is aangesloten op een computer, kies hieronder uw apparaat en volg dan deze stappen:

• Op een iPhone X of nieuwer, iPhone 8 en iPhone 8 Plus: houd de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt totdat de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Sluit het apparaat aan op een computer terwijl u de zijknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPad met Face ID: houd de bovenste knop en een van de volumeknoppen ingedrukt totdat de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Sluit het apparaat aan op een computer terwijl u de bovenste knop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de bovenste knop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de zijknop (of de bovenste knop) ingedrukt totdat de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Sluit het apparaat aan op een computer terwijl u de volume-omlaagknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de volume-omlaagknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 6s of ouder, iPod touch (6e generatie of ouder) of iPad met een thuisknop: houd de zijknop (of de bovenste knop) ingedrukt totdat de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om het apparaat uit te schakelen. Sluit het apparaat aan op een computer terwijl u de thuisknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de thuisknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Zoek een apparaat op uw computer. Kies 'Herstel' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. Finder of iTunes downloadt software voor het apparaat. Als het langer dan vijftien minuten duurt, wordt de herstelmodus uitgeschakeld en moet u stappen 2-4 opnieuw uitvoeren.
  4. Wacht tot het proces is voltooid. Vervolgens kunt u het apparaat configureren en gebruiken.

Meer hulp

Als u uw apparaat niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken in verband met kapotte of vastzittende knoppen, kunt u contact opnemen met Apple Support. Volg vervolgens de stappen om service aan te vragen voor uw iPhone, iPad of iPod touch.