Als u de toegangscode voor een iPhone, iPad of iPod touch bent vergeten of als het apparaat is geblokkeerd

Als u de toegangscode bent vergeten of als u een bericht ontvangt dat uw apparaat is geblokkeerd, volgt u deze stappen om uw toegangscode te verwijderen.

Als u zes keer op rij de verkeerde toegangscode invoert op een iOS-apparaat, wordt het apparaat vergrendeld en verschijnt er een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat is geblokkeerd. Lees hier wat u moet doen.

Kies eerst een manier om uw apparaat te wissen

Tenzij u een reservekopie hebt gemaakt voordat u de toegangscode bent vergeten, kunt u de gegevens op het apparaat op geen enkele manier bewaren. U moet het apparaat wissen, waardoor alle gegevens en instellingen worden verwijderd. Kies een manier om uw apparaat te wissen zodat u uw toegangscode kunt verwijderen:

Wis uw apparaat met iTunes om uw toegangscode te verwijderen

Als u het apparaat hebt gesynchroniseerd met iTunes, kunt u het herstellen. Het apparaat en de toegangscode worden gewist.

1. Sluit het apparaat aan op de computer waarmee u hebt gesynchroniseerd.
  2. Open iTunes. Als u wordt gevraagd een toegangscode in te voeren, probeert u een andere computer waarmee u hebt gesynchroniseerd of gebruikt u de herstelmodus.
  3. Wacht tot iTunes het apparaat heeft gesynchroniseerd en maak een reservekopie. Als dit niet gebeurt, leest u wat u moet doen.
  4. Nadat de synchronisatie en de reservekopie zijn voltooid, klikt u op Herstel [apparaat].
  5. Wanneer tijdens het herstel van het iOS-apparaat het configuratiescherm verschijnt, tikt u op 'Zet iTunes-reservekopie terug'.
  6. Selecteer het apparaat in iTunes. Kijk naar de datum en grootte van elke reservekopie en kies de meest relevante.

Uw apparaat met de herstelmodus wissen om uw toegangscode te verwijderen

Als u het apparaat niet eerder hebt gesynchroniseerd met iTunes of als u Zoek mijn iPhone niet hebt geconfigureerd in iCloud, moet u de herstelmodus gebruiken om het apparaat te herstellen. Het apparaat en de toegangscode worden gewist.

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer en open iTunes. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan.
  2. Herstart uw apparaat geforceerd wanneer het is aangesloten:
    • Op een iPhone 8 of iPhone 8 Plus: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk vervolgens kort op de volume-omlaagknop. Houd ten slotte de zijknop ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de zijknop en de volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt. Houd deze knoppen ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 6s en lager, iPad of iPod touch: houd de thuisknop en de sluimerknop (of de zijknop) tegelijk ingedrukt. Houd deze knoppen ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Kies 'Herstel' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken.

iTunes downloadt software voor het apparaat. Als het langer dan vijftien minuten duurt, wordt de herstelmodus uitgeschakeld en moet u stappen 2 en 3 opnieuw uitvoeren.

4. Wacht tot het proces is voltooid. Vervolgens kunt u het apparaat configureren en gebruiken.

Meer hulp

Als u uw apparaat niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken in verband met kapotte of vastzittende knoppen, kunt u contact opnemen met Apple Support. Volg vervolgens de stappen om service in te stellen voor uw iPhone, iPad of iPod touch.