Als u de toegangscode van uw iPhone bent vergeten of als uw iPhone is geblokkeerd

Lees hier wat u moet doen als u de toegangscode van uw iPhone bent vergeten of als u een melding krijgt dat uw iPhone is geblokkeerd.

Als u te vaak de verkeerde toegangscode invoert, verschijnt er een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat is geblokkeerd. Als u de toegangscode bent vergeten, moet u de iPhone wissen. Hierdoor worden uw gegevens en instellingen verwijderd, inclusief de toegangscode.

Als u een reservekopie van uw iPhone hebt gemaakt, kunt u uw gegevens en instellingen terugzetten nadat uw iPhone is hersteld. Als u geen reservekopie van uw iPhone hebt gemaakt voordat u de toegangscode bent vergeten, gaan de gegevens op uw iPhone verloren. Volg de onderstaande stappen om uw toegangscode te verwijderen.

U hebt een computer nodig om de onderstaande stappen uit te voeren. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan.

De toegangscode verwijderen op een iPhone X of nieuwer, iPhone SE (2e generatie), iPhone 8 en iPhone 8 Plus

1. Zorg dat de iPhone niet is aangesloten op uw computer.
  2. Houd de zijknop en een van de volumeknoppen ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om de iPhone uit te schakelen. Sluit vervolgens uw iPhone aan op een computer terwijl u de zijknop ingedrukt houdt. Houd de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.

3. Als u een reservekopie van uw iPhone hebt gemaakt, herstelt u uw gegevens en instellingen nadat u de toegangscode hebt verwijderd.

De toegangscode verwijderen van een iPhone 7 en iPhone 7 Plus

1. Zorg dat de iPhone niet is aangesloten op uw computer.
  2. Houd de zijknop ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om de iPhone uit te schakelen. Sluit de iPhone aan op uw computer terwijl u de volume-omlaagknop ingedrukt houdt. Houd de volume-omlaagknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.

3. Als u een reservekopie van uw iPhone hebt gemaakt, herstelt u uw gegevens en instellingen nadat u de toegangscode hebt verwijderd.

De toegangscode verwijderen op een iPhone SE (1e generatie) en iPhone 6s en ouder

1. Zorg dat de iPhone niet is aangesloten op uw computer.
  2. Houd de zijknop (of de bovenste knop) ingedrukt tot de schuifknop 'Zet uit' verschijnt. Versleep de schuifknop om de iPhone uit te schakelen. Sluit vervolgens de iPhone aan op een computer terwijl u de thuisknop ingedrukt houdt. Houd vervolgens de thuisknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
  3. Als u een reservekopie van uw iPhone hebt gemaakt, herstelt u uw gegevens en instellingen nadat u de toegangscode hebt verwijderd.

Uw iPhone herstellen

1. Ga naar de iPhone op uw computer. Kies 'Herstel' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. De software voor de iPhone wordt gedownload in de Finder of in iTunes. Als dit langer dan 15 minuten duurt, wordt de herstelmodus op de iPone afgesloten en moet u de bovenstaande stappen voor het verwijderen van de toegangscode herhalen voor uw iPhone-model.
  2. Wacht tot het proces is voltooid. Vervolgens configureert u uw iPhone, waarna u deze weer kunt gebruiken.

Nog steeds hulp nodig?

• Als u uw iPhone niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken in verband met kapotte of vastzittende knoppen, kunt u contact opnemen met Apple Support. Volg vervolgens de stappen om service aan te vragen voor uw iPhone.
  • Als u tijdens het configureren van uw iPhone wordt gevraagd om uw Apple ID en wachtwoord in te voeren, leest u hier wat u kunt doen.