Als u de toegangscode voor een iPhone, iPad of iPod touch bent vergeten of als het apparaat is geblokkeerd

Als u uw toegangscode bent vergeten of als u een bericht ontvangt dat uw apparaat is geblokkeerd, volgt u deze stappen om uw toegangscode te verwijderen. De gegevens op het apparaat zullen niet meer beschikbaar zijn en u moet uw apparaat wissen.

scherm 'iPhone is geblokkeerd'

Als u te vaak de verkeerde toegangscode invoert op een iOS-apparaat, wordt het apparaat vergrendeld en verschijnt er een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat is geblokkeerd. Op dit moment zijn de gegevens op uw apparaat gewist. Om uw apparaat weer te kunnen gebruiken, moet u uw toegangscode verwijderen door uw apparaat te herstellen.

Uw toegangscode verwijderen

Als u een reservekopie hebt gemaakt van uw apparaat, kunt u uw gegevens en instellingen herstellen nadat uw apparaat is hersteld. Als u geen reservekopie hebt gemaakt voordat u de toegangscode bent vergeten, kunt u de gegevens van uw apparaat niet bewaren.

1. Als u geen iTunes hebt, download en installeer iTunes dan op uw Mac of pc. Als u geen computer hebt, kunt u er een lenen van een vriend of naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider gaan.
  2. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer en open iTunes.
  3. Herstart uw apparaat geforceerd wanneer het is aangesloten:

• Op een iPhone X of nieuwer of een iPhone 8 of nieuwer: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
      apparaat wissen met de herstelmodus
    • Op een iPad met Face ID: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de sluimerknop ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    • Op een iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de zijknop en de volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt. Houd deze knoppen ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
      herstelmodus
    • Op een iPhone 6s en ouder, iPad met een thuisknop of iPod touch: Houd de thuisknop en de sluimerknop (of de zijknop) tegelijk ingedrukt. Houd deze knoppen ingedrukt tot u het scherm van de herstelmodus ziet.
      herstelmodus

4. Kies 'Herstel' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken.
    iTunes-scherm

iTunes downloadt software voor het apparaat. Als het langer dan vijftien minuten duurt, wordt de herstelmodus uitgeschakeld en moet u stappen 2 en 3 opnieuw uitvoeren.
  5. Wacht tot het proces is voltooid. Vervolgens kunt u het apparaat configureren en gebruiken.

Meer hulp

Als u uw apparaat niet kunt bijwerken of herstellen met de herstelmodus, of als u de herstelmodus niet kunt gebruiken in verband met kapotte of vastzittende knoppen, kunt u contact opnemen met Apple Support. Volg vervolgens de stappen om service in te stellen voor uw iPhone, iPad of iPod touch.