Activeringsslot van Zoek mijn iPhone uitschakelen

Lees hier hoe u Activeringsslot uitschakelt en een apparaat verwijdert uit de Apple ID van de vorige eigenaar zodat u het kunt configureren en gebruiken.

Als u een apparaat inschakelt en wordt gevraagd de Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar in te voeren, is het apparaat gewist maar nog steeds gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar. Als u een apparaat inschakelt en u een toegangscode moet invoeren of het beginscherm ziet, is het apparaat niet gewist.

Als het apparaat is gewist

Vraag de vorige eigenaar om zijn Apple ID en wachtwoord in te voeren in het scherm Activeringsslot om het apparaat van zijn account te verwijderen.

Als de vorige eigenaar niet bij u is, neemt u contact op met deze persoon en vraagt u deze de onderstaande stappen te volgen om het apparaat uit diens account te verwijderen:

1. Log in bij iCloud.com met zijn Apple ID.
  2. Ga naar 'Zoek mijn iPhone'.
  3. Selecteer 'Alle apparaten' om een lijst met apparaten te openen die aan de account van deze persoon zijn gekoppeld en selecteer vervolgens het te verwijderen apparaat.
  4. Klik op 'Verwijder uit account'.

Nadat de vorige eigenaar het apparaat uit diens account heeft verwijderd, schakelt u het apparaat uit en opnieuw in om de configuratie te starten.

Als het apparaat niet is gewist

Als iOS 10 op het apparaat staat, controleert u of de vorige eigenaar is uitgelogd bij iCloud voordat het apparaat is gewist.

Als iOS 9 of ouder op het apparaat staat, vraag de vorige eigenaar dan om het apparaat volledig te wissen door naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen' te gaan. De Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar moeten worden ingevoerd.

Als de vorige eigenaar niet bij u is, verbindt u het apparaat met Wi-Fi of een mobiel netwerk, neemt u contact op met deze persoon en vraagt u deze stappen te volgen om het apparaat uit diens account te verwijderen.

Vanuit de app Zoek mijn iPhone op een ander apparaat:

1. Log in met de Apple ID van de vorige eigenaar.
  2. Selecteer het apparaat dat hij van zijn account wil verwijderen.
  3. Tik op 'Acties' > 'Wis iPhone' > 'Wis iPhone'.
  4. Voer de Apple ID in > 'Wis'.
  5. Klik op 'Verwijder uit account'.

Vanaf iCloud.com:

1. Ga naar iCloud.com/#find op een ander apparaat en log in met de Apple ID van de vorige eigenaar.
  2. Klik op 'Alle apparaten' boven in het scherm.
  3. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen van iCloud.
  4. Klik op 'Wis iPhone'.
  5. Nadat het apparaat is gewist, klikt u op 'Verwijder uit account'.

Nadat de vorige eigenaar het apparaat heeft gewist en uit diens account heeft verwijderd, schakelt u het apparaat uit en opnieuw in om de configuratie te starten.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: