Activeringsslot van ‘Zoek mijn iPhone‘ uitschakelen

Lees hier hoe u Activeringsslot uitschakelt zodat u een apparaat kunt configureren en gebruiken.

Activeringsslot is ontworpen om uw apparaat en informatie veilig te houden als uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch zoekraakt of wordt gestolen. Als u een apparaat wist zonder eerst bij iCloud uit te loggen, blijft het mogelijk beveiligd door Activeringsslot. Of u nu uw eigen apparaat hebt gewist of een apparaat van iemand anders hebt gekocht, u kunt Activeringsslot uitschakelen door de juiste Apple ID en het bijbehorende wachtwoord in te voeren.

Als u uw eigen apparaat hebt gewist

Als u niet uitlogt bij iCloud voordat u het apparaat in de herstelmodus plaatst en het vervolgens herstelt via iTunes, blijft Activeringsslot mogelijk geactiveerd. U moet daarom dezelfde Apple ID en hetzelfde wachtwoord invoeren die u hebt gebruikt toen u het apparaat voor het eerst configureerde.

Bent u uw Apple ID of het wachtwoord van uw Apple ID vergeten?

Als u iOS 11 of hoger gebruikt, het apparaat Touch ID gebruikt en uw account met twee-factor-authenticatie is beschermd, kunt u Activeringsslot uitschakelen met de toegangscode van het apparaat. Tik achtereenvolgens op 'Ontgrendel met toegangscode' en op 'Gebruik toegangscode'.

Als u het apparaat van iemand anders hebt gekocht

Voordat u een iPhone, iPad of iPod touch aanschaft bij iemand anders dan Apple of een erkende Apple-reseller, moet u controleren of het apparaat is gewist en of het niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar.

Als u het apparaat inschakelt en een van de volgende schermen ziet, hebt u hulp nodig van de vorige eigenaar.

Als u het scherm 'Activeringsslot' ziet, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar.

Als u het scherm ziet om in te loggen met de toegangscode of als het beginscherm verschijnt, dan is het apparaat niet gewist.

De vorige eigenaar om hulp vragen

Als het apparaat is gekoppeld aan de account van een vorige eigenaar die in de buurt en bereikbaar is, vraagt u deze om zijn of haar Apple ID en wachtwoord in te voeren in het scherm 'Activeringsslot' om het apparaat uit diens account te verwijderen.

Als u het scherm ziet om in te loggen met de toegangscode en het apparaat niet is gewist, vraagt u de vorige eigenaar om het apparaat te ontgrendelen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. De Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar moeten worden ingevoerd.

Als de vorige eigenaar niet bij u in de buurt is

Als de vorige eigenaar niet aanwezig is, neemt u contact op met hem of haar om te vragen of deze de volgende stappen uitvoert:

1. Log in bij iCloud.com met diens Apple ID.
  2. Ga naar 'Zoek mijn iPhone'.
  3. Klik op 'Alle apparaten' boven in het scherm.
  4. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen uit iCloud.
  5. Klik indien nodig op 'Wis [apparaat]'.
  6. Klik op 'Verwijder uit account'.

Nadat de vorige eigenaar het apparaat uit diens account heeft verwijderd, schakelt u het apparaat uit en weer in om de configuratie te starten.