Het activeringsslot verwijderen

Lees hoe u het activeringsslot verwijdert, zodat u uw iPhone, iPad of iPod touch kunt configureren en gebruiken.

Het activeringsslot is bedoeld om uw apparaat en informatie veilig te houden mocht uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Mac ooit zoekraken of worden gestolen. Als u uw apparaat wist zonder eerst bij iCloud uit te loggen, wordt het mogelijk nog steeds beveiligd door het activeringsslot.

Of u nu uw eigen apparaat hebt gewist of een apparaat van iemand anders hebt gekocht, u kunt Activeringsslot uitschakelen door de juiste Apple ID en het bijbehorende wachtwoord in te voeren.

Bent u uw Apple ID of het wachtwoord van uw Apple ID vergeten

Als u uw eigen apparaat hebt gewist

Als u niet uitlogt bij iCloud voordat u uw apparaat in de herstelmodus plaatst en het vervolgens herstelt, blijft het activeringsslot mogelijk geactiveerd. U moet daarom dezelfde Apple ID en hetzelfde wachtwoord invoeren die u hebt gebruikt toen u het apparaat voor het eerst configureerde.

Als u iOS 11 of hoger gebruikt en uw account is beveiligd met twee-factor-authenticatie, kunt u het activeringsslot uitschakelen met de toegangscode van het apparaat. Tik achtereenvolgens op 'Ontgrendel met toegangscode' en op 'Gebruik toegangscode'. Meer informatie over het gebruik van een toegangscode

Als u toch hulp nodig hebt om het activeringsslot van uw apparaat te verwijderen, neem dan contact op met Apple Support

Als u het apparaat van iemand anders hebt gekocht

Voordat u een iPhone, iPad of iPod touch ergens anders koopt dan bij Apple of een erkende Apple reseller, moet u controleren of het apparaat is gewist en of het niet meer is gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar. Lees hier wat u moet doen als een Apple Watch of Mac nog wordt beveiligd door het activeringsslot.

Als u de iPhone, iPad of iPod touch inschakelt en een van de volgende schermen ziet, hebt u hulp nodig van de vorige eigenaar.

iPhone waarop het scherm 'Activeringsslot' te zien is

Als u het scherm 'Activeringsslot' ziet, is het apparaat nog steeds gekoppeld aan de account van de vorige eigenaar.

iPhone waarop het scherm 'Voer toegangscode in' te zien is

Als u het scherm ziet om in te loggen met de toegangscode of als het beginscherm verschijnt, dan is het apparaat niet gewist.

De vorige eigenaar om hulp vragen

Als het apparaat is gekoppeld aan de account van een vorige eigenaar die in de buurt en bereikbaar is, vraagt u hem om zijn Apple ID en wachtwoord in te voeren in het scherm 'Activeringsslot' en om het apparaat uit zijn account te verwijderen.

Als u het scherm ziet om in te loggen met de toegangscode en het apparaat niet is gewist, vraagt u de vorige eigenaar om het apparaat te ontgrendelen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. De Apple ID en het wachtwoord van de vorige eigenaar moeten worden ingevoerd.

Als de vorige eigenaar niet bij u in de buurt is

Als de vorige eigenaar niet aanwezig is, neem dan contact met hem op om te vragen het apparaat te verwijderen uit zijn account:

1. Log in bij iCloud.com met zijn Apple ID.
  2. Ga naar 'Zoek mijn iPhone'.
  3. Klik bovenin het scherm op 'Alle apparaten'.
  4. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen uit iCloud.
  5. Klik op 'Wis [apparaat]'. Selecteer 'Volgende' totdat het apparaat wordt gewist.
  6. Klik op 'Verwijder uit account'.

Nadat de vorige eigenaar het apparaat uit zijn account heeft verwijderd, schakelt u het apparaat uit en weer in om de configuratie te starten.