Hulp bij abonnementen die niet worden gefactureerd via Apple

Meer informatie over abonnementen die worden gefactureerd via de iTunes Store of App Store en hoe u hulp krijgt bij abonnementen die niet worden gefactureerd via Apple.

U wordt mogelijk gefactureerd voor een herhalend abonnement via Apple of via een ander bedrijf; dit wordt soms een 'abonnement van derden' genoemd. Als op het afschrift van uw creditcard of bankpas iTunes of Apple staat, kunt u uw Apple apparaat gebruiken om uw abonnementen te bekijken, te wijzigen of op te zeggen.

U hebt wellicht abonnementen aangeschaft via een ander bedrijf, zoals:

• Materiaal of voorzieningen aangeschaft via een website (voorzieningen voor video en muziek streamen, datingapps enzovoort).
  • Materiaal of voorzieningen aangeschaft via een app op het platform van een ander bedrijf (zoals aanmelden voor Netflix via de Google Play Store).

Apple verwerkt geen wijzigingen in facturen en lidmaatschappen voor abonnementen die u hebt gekocht zonder uw Apple ID te gebruiken. Stappen om abonnementen van derden te wijzigen of op te zeggen verschillen per appontwikkelaar.

Als u abonnementen van derden wilt wijzigen of opzeggen, moet u mogelijk inloggen bij de website van het bedrijf.

Meer informatie over hoe uw abonnement in rekening wordt gebracht

Als u niet meer weet hoe u zich hebt aangemeld voor een abonnement of herhaalde betaling, controleert u eerst of u dat abonnement kunt beheren met een Apple apparaat

Een herhaalde betaling op uw rekening kan ook voor de iCloud-opslag van u of van een gezinslid zijn in plaats van een abonnement. Meer informatie over hoe u uw iCloud-opslag beheert.

Uw creditcard- of bankafschrift controleren

Controleer uw creditcard- of bankafschrift op de desbetreffende terugkerende kosten. Op deze afschriften wordt vaak vermeldt wie de kosten in rekening heeft gebracht of wie de leverancier is.

• Als op uw afschrift iTunes Store, App Store, Apple of iets vergelijkbaars staat, en u kon uw abonnementen niet bekijken via de vorige stappen, neemt u contact op met Apple Support.
  • Als iets anders op uw afschrift staat, worden de terugkerende kosten waarschijnlijk in rekening gebracht via een ander bedrijf. Op afschriften staat vaak de naam van het bedrijf, zoals Netflix of Pandora.
  • Als op uw afschrift iets anders staat en u kunt de website of contactinformatie van het bedrijf niet vinden, probeer dan contact op te nemen met uw financiële instelling om te informeren of zij meer weten over de terugkerende kosten.

Als u uw abonnement nog niet kunt vinden

Als u de optie 'Abonnementen' niet ziet in 'Instellingen' of als u de naam van uw abonnement niet ziet op de pagina 'Abonnementen', wordt het abonnement mogelijk verrekend via de iTunes Store of App Store.

Controleer uw andere Apple ID's waaraan uw betaalgegevens mogelijk zijn gekoppeld. Als u het gezinshoofd bent van Delen met gezin, controleert u of gezinsleden zich hebben aangemeld voor abonnementen. Die abonnementen (en alle gezinsaankopen) worden in rekening gebracht met behulp van uw betaalinformatie. U kunt dat abonnement beheren op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV van het gezinslid.

Hulp bij abonnementen van derden

Om abonnementen die in rekening worden gebracht via een ander bedrijf te wijzigen of op te zeggen, moet u mogelijk inloggen bij de website van dat bedrijf. U moet mogelijk ook rechtstreeks contact opnemen met de leverancier van materiaal.

Specifieke stappen om contact op te nemen met elk bedrijf verschillen, maar gebruik deze algemene richtlijnen om hulp te vinden:

Wanneer u inlogt bij de website van een bedrijf om uw abonnement te beheren, controleert u of u de gebruikersnaam en het wachtwoord gebruikt die u hebt ingesteld voor die account. Dit kan verschillen van de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Apple ID. Als de app van het bedrijf op uw apparaat staat, controleert u de instellingen om te zien of de gebruikersnaam of e-mail worden genoemd waarmee u bent aangemeld voor de voorziening. U moet mogelijk contact opnemen met de leverancier van materiaal voor hulp bij het opnieuw instellen van uw wachtwoord als u het bent vergeten.