Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen

Beheer uw abonnement op Apple Music, Apple News+, Apple Arcade, Apple TV+, Apple TV-kanalen of abonnementen waarvoor u zich hebt aangemeld via een app zoals Hulu, Spotify, Pandora, of HBO NOW.

iPhone waarop abonnementen zoals Apple Arcade, Apple Music en Apple News+ worden getoond. De verlengingsdatum wordt weergegeven bij elk abonnement.

Om een abonnement te wijzigen of op te zeggen, of om te controleren of een afschrijving van Apple die u niet herkent, te maken heeft met een abonnement, tikt of klikt u op deze knop:

Abonnementen beheren

Als u geen lijst ziet met abonnementen wanneer u op de knop tikt of klikt. Kies uw apparaat en volg de stappen:

Wat is een abonnement?

Bij een abonnement betaalt u voor toegang tot materiaal van een app of dienst voor een bepaalde periode. U kunt zich bijvoorbeeld abonneren op een videostreamingdienst waar u maandelijks voor betaalt. Een abonnement wordt automatisch verlengd tenzij u het opzegt. Lees meer over soorten abonnementen en andere in-app aankopen.

Als u zich hebt aangemeld voor een gratis proefabonnement of een proefabonnement met korting en u het abonnement niet wilt verlengen, moet u het minstens 24 uur voordat het verloopt opzeggen.

Als u het abonnement opzegt, kunt u hiervan gebruik blijven maken tot aan de volgende factuurdatum. Als u het abonnement opzegt tijdens een gratis proefperiode, verliest u mogelijk meteen toegang tot de inhoud van het abonnement.

In IsraëlZuid-Afrika en Turkije wijkt de procedure voor het opzeggen van abonnementen enigszins af. Lees meer over bijzondere omstandigheden voor deze landen en regio's.

iPhone waarop wordt getoond waar u abonnementen kunt vinden in Instellingen.

Abonnementen wijzigen of opzeggen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'Abonnementen'.*
  3. Tik op het abonnement dat u wilt beheren. Als u het abonnement dat u zoekt niet ziet.
  4. Kies een andere abonnementsoptie of tik op 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Als u de optie 'Abonnementen' niet ziet in de Instellingen-app, tikt u op 'iTunes en App Store'. Tik op uw Apple ID (doorgaans uw e-mailadres) en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Log in, scrol omlaag naar 'Abonnementen' en tik erop.

Abonnementen wijzigen of opzeggen op een Mac

1. Open de App Store-app.
  2. Klik op de inlogknop  of op uw naam onderaan de navigatiekolom.
  3. Klik op  'Bekijk informatie' bovenaan het venster. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  4. Scrol op de pagina die verschijnt naar 'Abonnementen' en klik op 'Beheer'.
    Mac waarop de pagina 'Accountinformatie' wordt getoond die verschijnt nadat u op 'Bekijk informatie' hebt geklikt.
  5. Klik naast het gewenste abonnement op 'Wijzig'. Als u het abonnement dat u zoekt niet ziet.
  6. Kies een andere abonnementsoptie of klik op 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen op een Apple TV

U kunt alleen abonnementen bewerken voor tvOS-apps die op uw Apple TV zijn geïnstalleerd. Voor Apple TV (3e generatie of ouder) moet u een iOS-apparaat, iPadOS-apparaat of computer gebruiken om uw abonnementen te beheren.

1. Open Instellingen.
  2. Selecteer 'Gebruikers en accounts' en selecteer vervolgens uw account.
  3. Selecteer 'Abonnementen'.
    Apple TV waarop de knop 'Abonnementen' wordt getoond in instellingen.
  4. Kies het abonnement dat u wilt beheren. Als u het abonnement dat u zoekt niet ziet.
  5. Kies een andere abonnementsoptie of selecteer 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Abonnementen van Apple wijzigen of opzeggen als u niet in het bezit bent van een Apple apparaat

Als u niet meer in het bezit bent van een Apple apparaat, downloadt u iTunes op een pc om uw abonnementen te wijzigen of op te zeggen. Of u neemt contact op met Apple Support.

Abonnementen wijzigen of opzeggen in iTunes voor Windows

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' en vervolgens 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Klik op 'Toon account'.
  4. Scrol naar het onderdeel 'Instellingen'. Klik op 'Beheer' naast 'Abonnementen'.
  5. Klik naast het gewenste abonnement op 'Wijzig'. Als u het abonnement dat u zoekt niet ziet.
  6. Kies een andere abonnementsoptie of klik op 'Annuleer abonnement'.
    Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Een Apple Music-abonnement wijzigen of opzeggen op een Android- of Chromebook-apparaat

Op uw Android- of Chromebook-apparaat opent u de Apple Music-app. Tik op de menuknop . Tik op 'Account' en vervolgens op 'Beheer abonnement'.

Uw abonnement op Apple TV+ opzeggen op het internet

Ga naar tv.apple.com/nl/ en log in met uw Apple ID. Plaats uw cursor over of klik op het accountsymbool rechtsboven. Klik op 'Accountinstellingen', scrol omlaag naar het gedeelte 'Abonnementen' en klik op 'Beheer'. Volg de instructies op het scherm.

Uw abonnement op Apple TV+ of Apple Tv-kanalen wijzigen of opzeggen op een smart-tv of streamingapparaat

Als u de Apple TV-app op een smart-tv of streamingapparaat gebruikt, opent u 'Instellingen' en gaat u naar 'Account' > 'Beheer abonnementen'.

Als u het abonnement dat u zoekt niet ziet

Als u de stappen hierboven hebt uitgevoerd en u het abonnement dat u zoekt niet ziet, kunt u het volgende proberen:

Worden de kosten van het abonnement wellicht gefactureerd via een ander bedrijf?

Zoek het transactiebedrag voor het abonnement op uw bankafschrift. Als u geen verwijzing naar 'iTunes', 'Apple' of iets vergelijkbaars ziet, wordt het abonnement mogelijk niet gefactureerd via Apple.

Hulp bij abonnementen die niet worden gefactureerd via Apple

Was u bij het afsluiten van het abonnement mogelijk ingelogd met een andere Apple ID?

Als u abonnementen voor een andere Apple ID wilt zien, logt u in met de desbetreffende Apple ID en volgt u de stappen in dit artikel.

Uw Apple ID vergeten?

Heeft een gezinslid het abonnement afgesloten?

Het gezinshoofd van 'Delen met gezin' kan geen abonnementen van gezinsleden beheren. Vraag uw gezinsleden om hun abonnementen te wijzigen of op te zeggen op hun eigen apparaten of terwijl ze zijn ingelogd met hun eigen Apple ID. U kunt ook 'Vraag om te kopen' gebruiken om toe te zien op wat kinderen kopen.

'Vraag om te kopen' inschakelen

Hebt u een verdachte e-mail over een abonnement ontvangen?

Als u een frauduleuze e-mail over een abonnement of Apple Music-kosten hebt ontvangen, ziet u het abonnement niet op uw Apple apparaat. Als u een e-mail hebt ontvangen en niet zeker weet of het gaat om een echt abonnement, controleert u of dit een legitieme e-mail van Apple is.

Echte e-mails van Apple identificeren

Als u uw abonnement nog steeds niet kunt vinden:

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.