Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen

Lees hoe u actieve, aflopende en verlopen abonnementen kunt bekijken, voorkeuren voor uw abonnement kunt wijzigen en abonnementen kunt opzeggen.

In Israël, Zuid-Afrika en Turkije wijkt de procedure voor het opzeggen van abonnementen enigszins af. Volg deze instructies als u in een van deze landen woont.

Sommige apps en voorzieningen bieden toegang tot inhoud op basis van een abonnement. In tegenstelling tot de aankoop van een enkel item of de meeste aankopen vanuit apps (zoals credits in een game, bijvoorbeeld edelstenen en munten) worden abonnementen automatisch vernieuwd tot u deze zelf opzegt.

Abonnementen met automatische verlenging zijn onder andere de volgende:

• Individuele maand- of jaarabonnementen, gezinsabonnementen of studentenabonnementen op Apple Music
  • Apple News-abonnementen
  • Abonnementen op kranten
  • Abonnementen op tijdschriften
  • Abonnementen op verschillende apps in de App Store
  • Online abonnementen op voorzieningen zoals HBO NOW, Spotify, Netflix, Pandora, Hulu enzovoort.

Uw abonnement wordt mogelijk vernieuwd als u het minder dan 24 uur vóór de verlengingsdatum opzegt.

Abonnementen beheren

Volg de stappen om abonnementen te bekijken, te wijzigen of op te zeggen op een iPhone, iPad of iPod touch, een Mac of pc of een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie).

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Tik op deze koppeling om uw abonnementen te zien: Toon mijn abonnementen. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID boven in het scherm.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. Mogelijk moet u inloggen of Touch ID gebruiken.
  4. Tik op 'Abonnementen'.
  5. Tik op het abonnement dat u wilt beheren.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, worden deze kosten mogelijk via een andere partij dan Apple verrekend. Zoek naar hulp bij abonnementen die niet in de lijst staan.
  6. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' tikken om uw abonnement te annuleren. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Op een Mac of pc

Klik op deze koppeling om uw abonnementen te zien: Toon mijn abonnementen. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Als uw Mac Touch ID heeft, kunt u dit gebruiken om in te loggen wanneer u om uw wachtwoord wordt gevraagd.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Voer uw wachtwoord in of gebruik Touch ID en druk vervolgens op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Scrol naar het onderdeel 'Instellingen'.
  2. Klik op 'Beheer' rechts van 'Abonnementen'.
  3. Klik rechts van het abonnement dat u wilt beheren op 'Wijzig'.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, worden deze kosten mogelijk via een andere partij dan Apple verrekend. Zoek naar hulp bij abonnementen die niet in de lijst staan.
  4. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' klikken om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie)

U kunt alleen abonnementen bewerken voor tvOS-apps die op uw Apple TV zijn geïnstalleerd.

1. Open Instellingen.
  2. Selecteer 'Accounts'.
  3. Ga naar 'Abonnementen' en selecteer 'Beheer abonnementen'.
  4. Kies het abonnement dat u wilt beheren.
    Als u betaalt voor een abonnement maar het niet ziet staan in de lijst van abonnementen, worden deze kosten mogelijk via een andere partij dan Apple verrekend. Zoek naar hulp bij abonnementen die niet in de lijst staan.
  5. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of 'Annuleer abonnement' selecteren om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Voor Apple TV (3e generatie of ouder) moet u een iOS-apparaat of een computer gebruiken om uw abonnementen te beheren.

Als u de abonnementen nog steeds niet ziet

Hulp bij abonnementen die niet in de lijst staan

Als u abonnementskosten betaalt maar u ziet het abonnement niet in de lijst op uw apparaat, worden deze kosten mogelijk via een andere partij dan Apple verrekend. Zorg dat u bent ingelogd met de Apple ID waarmee u het abonnement oorspronkelijk hebt afgesloten. Als dat het geval is, hebt u het abonnement wellicht rechtstreeks bij de aanbieder en niet via iTunes afgesloten. Neem in dat geval rechtstreeks contact op met de uitgever van het materiaal of de ontwikkelaar van de app om het abonnement op te zeggen.

Als de app waarvoor u het abonnement wilt beheren, niet geïnstalleerd is op de Apple TV, moet u het wijzigen met een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.