Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen

Beheer uw abonnement op Apple Music, Apple News+, Apple Arcade, Apple TV-kanalen of abonnementen waarop u zich hebt ingeschreven via een app zoals Hulu, Spotify, Pandora, of HBO NOW.

iPhone waarop abonnementen waaronder Apple News+ en Apple Music worden getoond.

Tik of klik op de onderstaande knop om een abonnement te wijzigen of op te zeggen. Of als u een onbekende afschrijving van Apple ziet, controleert u of dit een afschrijving voor een abonnement is:

Abonnementen beheren

Als u geen lijst met abonnementen ziet wanneer u op de knop tikt of klikt, kiest u uw apparaat uit de onderstaande lijst en volgt u de stappen.

Wat is een abonnement?

Bij een abonnement betaalt u voor toegang tot materiaal van een app of dienst voor een bepaalde periode. U kunt zich bijvoorbeeld inschrijven voor een videostreamingdienst waar u maandelijks voor betaalt. Een abonnement wordt automatisch verlengd tenzij u het opzegt. Lees meer over soorten abonnementen en andere in-app aankopen.

Als u zich hebt ingeschreven voor een gratis proefabonnement of een proefabonnement met korting en u het abonnement niet wilt verlengen, moet u het minstens 24 uur voordat het verloopt opzeggen.

Als u het abonnement opzegt, kunt u hiervan gebruik blijven maken tot aan de volgende factuurdatum. Als u het abonnement opzegt tijdens een gratis proefperiode, verliest u mogelijk meteen toegang tot de inhoud van het abonnement.

In IsraëlZuid-Afrika en Turkije wijkt de procedure voor het opzeggen van abonnementen enigszins af. Lees meer over bijzondere omstandigheden voor deze landen en regio's.

iPhone waarop wordt getoond waar u abonnement kunt vinden in Instellingen.

Abonnementen wijzigen of opzeggen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Abonnementen'.
  2. Tik op het abonnement dat u wilt beheren.
    Dit is wat u moet doen als u het abonnement dat u wilt niet ziet.
  3. Kies een andere abonnementsoptie of tik op 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

U kunt abonnementen ook beheren door naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store' te gaan. Tik op uw Apple ID bovenaan het scherm en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Scrol naar 'Abonnementen' en tik erop.

Abonnementen wijzigen of opzeggen op een Mac

1. Open de App Store-app.
  2. Klik op de knop 'Log in'  of op uw Apple ID onderaan de zijbalk.
  3. Klik op  'Bekijk informatie'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'Beheer'. Klik op 'Beheer' naast 'Abonnementen'.
    Mac waarop de pagina 'Accountinformatie' wordt getoond die verschijnt nadat u op 'Bekijk informatie' hebt geklikt.
  5. Klik naast het abonnement dat u wilt op 'Wijzig'. Dit is wat u moet doen als u het abonnement dat u wilt niet ziet.
  6. Kies een andere abonnementsoptie of klik op 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen op een Apple TV

U kunt alleen abonnementen bewerken voor tvOS-apps die op uw Apple TV zijn geïnstalleerd. Voor Apple TV (3e generatie of ouder) moet u een iOS-apparaat, iPadOS-apparaat of een computer gebruiken om uw abonnementen te beheren.

1. Open 'Instellingen'.
  2. Selecteer 'Gebruikers en accounts' en selecteer vervolgens uw account.
  3. Selecteer 'Abonnementen'.
    Apple TV waarop de knop 'Abonnementen' wordt getoond in instellingen.
  4. Kies het abonnement dat u wilt beheren. Dit is wat u moet doen als u het abonnement dat u wilt niet ziet.
  5. Kies een ander abonnement of selecteer 'Annuleer abonnement'. Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Op andere apparaten

• Als u een abonnement op de Apple Music-app hebt op een Android- of Chromebook-apparaat, opent u de Apple Music-app, tikt u op de menuknop  en tikt u daarna op 'Account' > 'Beheer abonnement'.
  • Als u de Apple TV-app op een smart-tv gebruikt, opent u 'Instellingen' en gaat u naar 'Account' > 'Beheer abonnementen'.

Als u geen Apple apparaat meer hebt, downloadt u iTunes op een pc of neemt u contact op met Apple Support om uw abonnementen te wijzigen of op te zeggen.

Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen in iTunes voor Windows

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'Instellingen'. Klik op 'Beheer' rechts van 'Abonnementen'.
  5. Klik rechts van het abonnement dat u wilt beheren op 'Wijzig'. Dit is wat u moet doen als u het abonnement dat u wilt niet ziet.
  6. Kies een andere abonnementsoptie of klik op 'Annuleer abonnement'.
    Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Als u het abonnement dat u zoekt niet ziet

Als u de stappen om uw abonnementen te bekijken hebt uitgevoerd en u het abonnement dat u wilt niet ziet, kunt u het volgende proberen.

Het abonnement wordt mogelijk niet gefactureerd via Apple

U hebt het abonnement wellicht rechtstreeks bij de aanbieder afgesloten en niet via Apple.

Hulp bij abonnementen die niet worden gefactureerd via Apple

iCloud-opslag wijzigen of annuleren

iCloud-opslag wordt niet weergegeven bij abonnementen.

Een downgrade van iCloud-opslag uitvoeren op een Apple apparaat

Abonnementen van een gezinslid wijzigen of opzeggen

Het gezinshoofd van Delen met gezin kan de abonnementen van gezinsleden niet beheren. Vraag uw gezinsleden om hun abonnementen te bekijken, te wijzigen of op te zeggen op hun eigen apparaten of terwijl ze zijn ingelogd met hun eigen Apple ID. U kunt ook 'Vraag om te kopen' of 'Beperkingen' gebruiken om de controle te houden over wat kinderen kopen.

'Vraag om te kopen' inschakelen >

'Beperkingen' gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u een frauduleuze e-mail over een abonnement hebt ontvangen

Als u een frauduleuze e-mail over een abonnement of Apple Music-kosten hebt ontvangen, ziet u het abonnement niet op uw Apple apparaat. Als u een e-mail hebt ontvangen en niet zeker weet of het een echt abonnement is, kunt u controleren of dit een echte e-mail van Apple is.

Echte e-mails van Apple identificeren

Als u zich hebt geabonneerd met een andere Apple ID

Bij het afsluiten van het abonnement was u mogelijk ingelogd met een andere Apple ID. Log in met die Apple ID en controleer of de abonnementen bij die account in rekening worden gebracht.

Inloggen met uw Apple ID

Neem contact op met Apple Support als u het abonnement nog steeds niet ziet en u zich via een app (en dus niet via een andere aanbieder) hebt geabonneerd.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.