Een abonnement van Apple opzeggen

Lees hier meer over het opzeggen van abonnementen die u hebt gekocht met een app uit de App Store. U kunt ook abonnementen op Apple TV+, Apple News+, Apple Fitness+ en andere abonnementen van Apple opzeggen.

Een abonnement opzeggen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Abonnementen'.
    iPhone met de menuoptie 'Abonnementen' in Instellingen.
  4. Tik op het abonnement dat u wilt beheren. Ziet u het abonnement niet dat u zoekt?
  5. Tik op 'Annuleer abonnement'. (Als u Apple One wilt annuleren maar een aantal abonnementen wilt behouden, tikt u op 'Kies individuele diensten'.)  Als u 'Annuleer' niet ziet, is het abonnement al opgezegd en wordt het niet verlengd.

Een abonnement opzeggen op uw Mac

1. Open de App Store-app.
  2. Klik op de inlogknop  of op uw naam onderaan de navigatiekolom.
  3. Klik op  'Bekijk informatie' bovenaan het venster. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  4. Op de pagina die nu wordt weergegeven, scrolt u omlaag naar 'Abonnementen' en klikt u op 'Beheer'.
    Mac met de pagina 'Accountinformatie' die wordt weergegeven nadat u op 'Bekijk informatie' hebt geklikt.
  5. Klik naast het gewenste abonnement op 'Bewerk'. Ziet u het abonnement niet dat u zoekt?
  6. Klik op 'Annuleer abonnement'.  Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Een abonnement opzeggen op uw Apple Watch

1. Open de App Store op uw Apple Watch.
  2. Scrol naar 'Account' en tik erop.
  3. Tik op 'Abonnementen'.
  4. Tik op het gewenste abonnement. Ziet u het abonnement niet dat u zoekt?
  5. Tik op 'Annuleer abonnement'.  Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Een abonnement opzeggen op uw Apple TV

Op een Apple TV kunt u abonnementen alleen wijzigen voor tvOS-apps die op uw Apple TV zijn geïnstalleerd.  Voor Apple TV (3e generatie of ouder) moet u een iOS- of iPadOS-apparaat of een computer gebruiken om uw abonnementen te beheren.

1. Open Instellingen.
  2. Selecteer 'Gebruikers en accounts' en selecteer vervolgens uw account.
  3. Selecteer 'Abonnementen'.
  4. Kies het abonnement dat u wilt beheren en selecteer vervolgens 'Annuleer abonnement'.  Als u 'Annuleer abonnement' niet ziet, is het abonnement reeds opgezegd en wordt het niet verlengd.

Als u geen Apple apparaat hebt

Over het annuleren van abonnementen van Apple

• Abonnementen worden doorgaans automatisch verlengd, tenzij u ze opzegt.
  • Als u een betaald abonnement opzegt, kunt u het abonnement blijven gebruiken tot de volgende factuurdatum.
  • Als u het abonnement opzegt tijdens een gratis proefperiode, kan het zijn dat u meteen de toegang tot het abonnement verliest.

Als u zich hebt aangemeld voor een gratis proefabonnement of een proefabonnement met korting en u het abonnement niet wilt verlengen, moet u het minstens 24 uur voordat het verloopt opzeggen.

In Israël, Zuid-Afrika en Turkije wijkt de procedure voor het opzeggen van abonnementen enigszins af. Lees meer over bijzondere omstandigheden voor deze landen en regio's.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.