Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen

Lees hoe u actieve, aflopende en verlopen abonnementen kunt bekijken, voorkeuren voor uw abonnement kunt wijzigen en abonnementen kunt opzeggen.

Abonnementen met automatische verlenging zijn onder andere de volgende:

• Apple Music-abonnementen
  • Apple News-abonnementen
  • Abonnementen op kranten
  • Abonnementen op tijdschriften
  • Abonnementen op verschillende apps in de App Store
  • Online abonnementen op voorzieningen zoals HBO NOW, Spotify, Netflix, Pandora, Hulu enzovoort.

Als u abonnementen wilt configureren, moet u een geldige betaalwijze hebben geregistreerd of genoeg Store-krediet hebben voor de eerste betaalperiode. Lees hoe u uw betaalwijze wijzigt of Store-krediet toevoegt aan uw account.

Uw abonnement wordt mogelijk vernieuwd als u het minder dan 24 uur vóór de verlengingsdatum opzegt.

Volg de onderstaande stappen om uw abonnementen te bekijken, te wijzigen of op te zeggen op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc of Apple TV (4e generatie).

Als u woonachtig bent in Israël, Zuid-Afrika of Turkije, volgt u deze instructies.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID boven in het scherm.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. Mogelijk moet u inloggen of Touch ID gebruiken.
  4. Tik op 'Abonnementen'.
  5. Tik op het abonnement dat u wilt beheren.
    Als u een abonnement niet ziet maar er wel voor betaalt, controleert u of u met de juiste Apple ID bent ingelogd. Als dit het geval is, hebt u het abonnement wellicht rechtstreeks bij de aanbieder en niet via iTunes afgesloten. Neem in dat geval rechtstreeks contact op met de uitgever van het materiaal of de app-ontwikkelaar om uw abonnement op te zeggen. U kunt abonnementen die zijn aangeschaft via de News-app alleen beheren in 'Instellingen'.
  6. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' tikken om uw abonnement te annuleren. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Op een Mac of pc

Om iTunes automatisch te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie' vanaf uw computer, klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan. Als uw Mac Touch ID heeft, kunt u dit gebruiken om in te loggen wanneer u om uw wachtwoord wordt gevraagd.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    iTunes 'Toon mijn account'
  4. Voer uw wachtwoord in of gebruik Touch ID en druk vervolgens op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Scrol naar het onderdeel 'Instellingen'.
  2. Klik op 'Beheer' rechts van 'Abonnementen'.
  3. Klik rechts van het abonnement dat u wilt beheren op 'Wijzig'.
    Als u een abonnement niet ziet maar er wel voor betaalt, controleert u of u met de juiste Apple ID bent ingelogd. Als dit het geval is, hebt u het abonnement wellicht rechtstreeks bij de aanbieder en niet via iTunes afgesloten. Neem in dat geval rechtstreeks contact op met de uitgever van het materiaal of de app-ontwikkelaar om uw abonnement op te zeggen.
  4. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of op 'Annuleer abonnement' klikken om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Apple TV (4e generatie)

U kunt alleen abonnementen bewerken voor tvOS-apps die op uw Apple TV zijn geïnstalleerd.

1. Open Instellingen.
  2. Selecteer 'Accounts'.
  3. Ga naar 'Abonnementen' en selecteer 'Beheer abonnementen'.
  4. Kies het abonnement dat u wilt beheren.
  5. Gebruik de opties om het abonnement te beheren. U kunt een ander abonnementaanbod kiezen of 'Annuleer abonnement' selecteren om uw abonnement op te zeggen. Als u opzegt, wordt het abonnement op het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Voor Apple TV (3e generatie of ouder) moet u een iOS-apparaat of een computer gebruiken om uw abonnementen te beheren.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.