Een downgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren

Als u meer iCloud-opslagruimte hebt dan u nodig hebt, kunt u een downgrade van uw opslagabonnement uitvoeren.

Wat gebeurt er wanneer u een opslagabonnement verkleint

Wanneer u een downgrade van een iCloud-opslagabonnement uitvoert, wordt de opslag aan het einde van uw maandabonnement of jaarabonnement verkleind.*

Wanneer u een downgrade van het abonnement uitvoert of het abonnement opzegt, en het materiaal dat u hebt bewaard op iCloud, uw opslaglimiet overschrijdt, worden bepaalde gegevens niet geüpload naar iCloud. Lees hoe u uw opslag beheert door gegevens die u niet meer nodig hebt, te verwijderen.

Als u teruggaat naar het gratis iCloud-opslagabonnement, hebt u 5 GB opslag.

De downgrade van iCloud-opslag op een apparaat uitvoeren

U kunt een iCloud-opslagabonnement verkleinen op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Volg gewoon deze snelle stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Beheer opslag' of 'iCloud-opslag'.
  2. Tik op 'Wijzig opslagabonnement'.
  3. Tik op 'Downgrade-mogelijkheden' en voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  4. Kies een ander abonnement.
  5. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, hoeft u niet op 'Apple ID' te klikken.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Klik rechtsonder op 'Beheer'.
  4. Klik rechtsboven op 'Wijzig opslagabonnement'.
  5. Klik op 'Downgrade-opties'.
  6. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en klik vervolgens op 'Beheer'.
  7. Kies een ander abonnement.
  8. Klik op 'Gereed'.

Op een Windows-pc

1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik op 'Opslagruimte'.
  3. Klik op 'Wijzig opslagabonnement'.
  4. Klik op 'Downgrade-opties'.
  5. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en klik vervolgens op 'Beheer'.
  6. Kies een ander abonnement.
  7. Klik op 'Gereed'.

Meer informatie

* Neem binnen 14 dagen na een upgrade contact op met Apple als u een terugbetaling wilt ontvangen. Gedeeltelijke terugbetalingen zijn beschikbaar indien dit door de wet is vereist.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.