Als u uw Apple ID bent vergeten

Gebruik deze stappen om uw Apple ID te vinden.

Uw Apple ID is de account die u gebruikt om bij alle Apple voorzieningen in te loggen. Als u uw Apple ID bent vergeten of niet zeker weet of u er een hebt, kunt u deze op enkele manieren achterhalen.

Probeer een ander e-mailadres

Normaal gesproken is uw Apple ID uw e-mailadres.* Probeer eerst in te loggen met alle eerdere e-mailadressen die u mogelijk als Apple ID hebt gebruikt.

Uw Apple ID-accountpagina gebruiken

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en klik op 'Uw Apple ID of wachtwoord vergeten?'.
  2. Als u wordt gevraagd uw Apple ID in te voeren, klikt u op 'Apple ID vergeten?'.
  3. Voer uw voornaam, achternaam en e-mailadres in. Als u het verkeerde e-mailadres invoert, kunt u het proberen met een ander adres.

Kijk of u al bent ingelogd met uw Apple ID

U bent mogelijk al ingelogd op een van uw Apple apparaten. Bekijk de Apple ID die u voor deze voorzieningen gebruikt:

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch:

• Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'. Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'
  • Tik op 'Instellingen' > [uw naam]. Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iCloud'
  • Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Sturen en ontvangen'
  • Tik op 'Instellingen' > 'FaceTime'.
  • Tik op 'Instellingen' > 'Mail, Contacten, Agenda'

Vanaf een Mac of pc:

• Selecteer het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'
  • Open Mail. Selecteer 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Accounts'.
  • Open Agenda. Selecteer 'Agenda' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Accounts'.
  • Open FaceTime. Selecteer 'FaceTime' > 'Voorkeuren' en klik op 'Instellingen'
  • Open Berichten. Selecteer 'Berichten' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Accounts'.

Als u uw Apple ID vindt maar het wachtwoord nog steeds niet herinnert, stelt u het wachtwoord opnieuw in.

Zoek eerdere aankopen in iTunes

Als u eerder iets hebt gekocht in de iTunes Store, kunt u nagaan welke account u hebt gebruikt voor de aankoop.

Als de Apple ID sindsdien is gewijzigd, werkt de naam in Bestandsinfo niet.

1. Open iTunes.
  2. Klik op een van uw aankopen. U vindt uw aankopen in de bibliotheek.
  3. Kies 'Wijzig' > 'Toon info'.
  4. Klik op het tabblad 'Bestand'.
  5. Ga naar 'aangeschaft door'. De Apple ID die is gebruikt om het item te kopen, staat tussen haakjes.

Als u uw Apple ID vindt maar het wachtwoord nog steeds niet herinnert, stelt u het wachtwoord opnieuw in.

Als u uw Apple ID wilt wijzigen nadat u deze hebt gevonden, raden we u aan deze bij te werken in Instellingen voor al uw apps en voorzieningen van Apple.

U hebt maar één Apple ID nodig. Het gebruik van meerdere Apple ID's kan verwarrend zijn wanneer u toegang wilt tot aangeschaft materiaal of Apple voorzieningen wilt gebruiken.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

* In China kunt u uw telefoonnummer gebruiken als uw Apple ID.