Als u uw Apple ID bent vergeten

Volg deze stappen om uw Apple ID te vinden.

Uw Apple ID is de account die u gebruikt om bij alle Apple voorzieningen in te loggen. Als u uw Apple ID bent vergeten of niet zeker weet of u er een hebt, kunt u deze op verschillende manieren achterhalen. U kunt ook uw wachtwoord opnieuw instellen om weer toegang te krijgen.

Controleer of u al bent ingelogd met uw Apple ID

U bent mogelijk al ingelogd op een van uw Apple apparaten. Bekijk de Apple ID die u voor Apple voorzieningen gebruikt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Zoek uw Apple ID op in de instellingen van iCloud, de iTunes Store of de App Store.

iCloud

Apple ID-scherm op iPhone

Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.

iTunes Store en App Store

Het iTunes- en App Stores-scherm op de iPhone, met de optie 'Toon Apple ID'

Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes Store en App Store'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'.

U kunt ook de volgende voorzieningen proberen:

• Tik op 'Instellingen' > 'Accounts en wachtwoorden'. Als u iOS 10.3 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'E-mail, contacten, agenda's'.
  • Tik op 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'.
  • Tik op 'Instellingen' > 'FaceTime'.
  • Tik op 'Instellingen' > 'E-mail, contacten, agenda's'.

Als u weet wat uw Apple ID is maar u het activeringsslot van 'Zoek mijn iPhone' niet kunt uitschakelen, leest u hier wat u moet doen.

Op een Mac

• Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  • Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'Internetaccounts' en zoek naar accounts met iCloud.
  • Open iTunes en kies 'Account' > 'Toon mijn account'. Als u met uw Apple ID bent ingelogd bij iTunes, ziet u vervolgens uw accountnaam en e-mailadres.
  • Open de App Store en selecteer 'Store' > 'Toon mijn account'.
  • Open iBooks en selecteer 'Store' > 'Toon mijn Apple ID'.
  • Open FaceTime, selecteer 'FaceTime' > 'Voorkeuren' en klik op 'Instellingen'.
  • Open Berichten, selecteer 'Berichten' > 'Voorkeuren' en klik op 'Accounts'.

Op een Apple TV

• Open 'Instellingen' en selecteer 'Accounts' > 'iCloud'.
  • Open 'Instellingen' en selecteer 'Accounts' > 'iTunes en App Store'.

Op een pc

• Open iCloud voor Windows.
  • Open iTunes en kies 'Account' > 'Mijn account tonen'. Als u met uw Apple ID bent ingelogd bij iTunes, ziet u vervolgens uw accountnaam en e-mailadres.

Op iCloud.com

Ga naar iCloud.com. Als u al bent ingelogd bij iCloud, klikt u op 'Instellingen'. Als u niet bent ingelogd bij iCloud, wordt uw Apple ID mogelijk vooraf ingevuld op het inlogscherm.

Gekochte AAC-audiobestanden, waarvan Queen van Shawn Mendes wordt getoond

Eerdere iTunes-aankopen controleren

Als u eerder iets hebt gekocht in de iTunes Store, kunt u nagaan welke account u hebt gebruikt.

Als de Apple ID sinds die aankoop is gewijzigd, werkt de naam in de bestandsinfo niet.

1. Open iTunes.
  2. Klik op een van uw aankopen. U vindt uw aankopen in uw bibliotheek.
  3. Kies 'Wijzig' > 'Toon info'.
  4. Klik op het tabblad 'Bestand'.
  5. Ga naar 'aangeschaft door'. Vervolgens ziet u de Apple ID die is gebruikt om het item te kopen.

Als u uw Apple ID vindt maar het wachtwoord u nog steeds niet te binnen wil schieten, stelt u het wachtwoord opnieuw in.

Probeer een ander e-mailadres

Normaal gesproken is uw Apple ID uw e-mailadres.* Probeer eerst in te loggen met alle eerdere e-mailadressen die u mogelijk als Apple ID hebt gebruikt.

Uw Apple ID-accountpagina gebruiken

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en klik op 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'.
  2. Als u wordt gevraagd uw Apple ID in te voeren, klikt u op 'Als je je Apple ID bent vergeten, kun je deze opzoeken.'
  3. Voer uw voornaam, achternaam en e-mailadres in. Als u het verkeerde e-mailadres invoert, kunt u het opnieuw proberen met een ander adres.

Als u uw Apple ID wilt wijzigen nadat u deze hebt gevonden, raden we u aan deze bij te werken in de instellingen van al uw apps en voorzieningen van Apple.

U hebt maar één Apple ID nodig. Het gebruik van meerdere Apple ID's kan verwarrend zijn wanneer u toegang wilt tot aangeschaft materiaal of Apple voorzieningen wilt gebruiken.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

* In China en India kunt u uw telefoonnummer als Apple ID gebruiken.