Als u uw Apple ID bent vergeten

Volg deze stappen om uw Apple ID te vinden.

Uw Apple ID is de account die u gebruikt om bij alle Apple voorzieningen in te loggen. Als u uw Apple ID bent vergeten of niet zeker weet of u er een hebt, kunt u deze op verschillende manieren achterhalen. U kunt ook uw wachtwoord opnieuw instellen om weer toegang te krijgen.

Controleer of u al bent ingelogd met uw Apple ID

Volg deze stappen om te zien of u bent ingelogd met uw Apple ID op een van uw apparaten:

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Zoek uw Apple ID op in de instellingen van iCloud, de iTunes Store of de App Store.

iCloud

Apple ID-scherm op iPhone

Tik op 'Instellingen' en tik vervolgens op '[uw naam]'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' en vervolgens op 'iCloud'.

iTunes Store en App Store

Het iTunes Store en App Store-scherm op de iPhone, met de optie 'Toon Apple ID'

Tik op 'Instellingen', tik op '[uw naam]' en tik vervolgens op 'iTunes Store en App Store'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' en vervolgens op 'iTunes Store en App Store'.

U kunt ook de volgende voorzieningen proberen:

• Tik op 'Instellingen' en tik vervolgens op 'Accounts en wachtwoorden'. Als u iOS 10.3 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen', selecteert u 'Mail', kiest u 'Contacten' en tikt u vervolgens op 'Agenda's'.
  • Tik op 'Instellingen', kies 'Berichten' en tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via'.
  • Tik op 'Instellingen' en tik vervolgens op 'FaceTime'.
  • Tik op 'Instellingen', kies 'Mail', selecteer 'Contacten' en tik vervolgens op 'Agenda's'.

Als u weet wat uw Apple ID is maar u het activeringsslot niet kunt uitschakelen, leest u hier wat u moet doen

Op een Mac

• Ga naar het Apple-menu , open Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op 'Apple ID'.
  • Ga naar het Apple-menu , open Systeemvoorkeuren, klik op 'Internetaccounts' en zoek vervolgens naar accounts met iCloud.
  • Open de App Store, selecteer 'Store' en klik vervolgens op 'Toon mijn account'.
  • Open FaceTime, selecteer 'FaceTime', kies 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Instellingen'.
  • Open Berichten, selecteer 'Berichten', kies 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Accounts'.

Op een Apple TV

• Open Instellingen, selecteer 'Accounts' en kies vervolgens 'iCloud'.
  • Open Instellingen, selecteer 'Accounts' en kies vervolgens 'iTunes Store en App Store'.

Op een pc

• Open iCloud voor Windows.
  • Open iTunes op uw pc, kies 'Account' en selecteer vervolgens 'Mijn account tonen'. Als u met uw Apple ID bent ingelogd bij iTunes, ziet u vervolgens uw accountnaam en e-mailadres.

Op internet

U kunt zien of u bent ingelogd met uw Apple ID op iCloud.com of door naar uw Apple ID-accountpagina te gaan. Als u niet bent ingelogd, wordt uw Apple ID mogelijk vooraf ingevuld op het inlogscherm.

U kunt ook uw Apple ID opzoeken door de volledige naam en het e-mailadres in te vullen die zijn gekoppeld aan uw Apple ID.

Als uw mobiele telefoonnummer uw Apple ID is, bestaat de kans dat u uw Apple ID niet kunt opzoeken.

Op uw Apple ID-accountpagina

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en klik op 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'.
  2. Als u wordt gevraagd uw Apple ID in te voeren, klikt u op 'Als je je Apple ID bent vergeten, kun je deze opzoeken.'
  3. Voer uw voornaam, achternaam en e-mailadres in. Als u het verkeerde e-mailadres invoert, kunt u het opnieuw proberen met een ander adres.

Als uw mobiele telefoonnummer uw Apple ID is, zullen deze stappen niet werken.

Vanaf iCloud.com

Om te zien of u bent ingelogd bij iCloud.com, volgt u deze stappen:

Ga naar iCloud.com. Als u al bent ingelogd bij iCloud, klikt u op 'Instellingen'.

Gekochte AAC-audiobestanden, waarvan Queen van Shawn Mendes wordt getoond

Probeer een ander e-mailadres

Normaal gesproken is uw Apple ID uw e-mailadres.* Probeer eerst in te loggen met alle eerdere e-mailadressen die u mogelijk als Apple ID hebt gebruikt.

Als u uw Apple ID wilt wijzigen nadat u deze hebt gevonden, raden we u aan deze bij te werken in de instellingen van al uw apps en voorzieningen van Apple.

U hebt maar één Apple ID nodig. Het gebruik van meerdere Apple ID's kan verwarrend zijn wanneer u toegang wilt tot aangeschaft materiaal of Apple voorzieningen wilt gebruiken.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

* In sommige landen en regio's kunt u uw telefoonnummer als uw Apple ID gebruiken.