Hoeveel iCloud-opslag hebt u nodig voor de Foto's-bibliotheek op de Mac?

Uw iCloud-fotobibliotheek neemt iCloud-opslagruimte in. Volg deze stappen om na te gaan hoeveel opslag u nodig hebt om de hele Foto's-bibliotheek van uw Mac in iCloud te bewaren.

Kijk hoe groot uw Foto's-bibliotheek is

Open Foto's en kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' > 'Algemeen'. Klik op de knop 'Toon in Finder' om naar de Foto's-bibliotheek te gaan. Nadat de Finder is geopend, selecteert u 'Foto's-bibliotheek' en vervolgens kiest u 'Archief' > 'Toon info'. De grootte wordt vermeld onder 'Algemeen'.

De grootte van de Foto's-bibliotheek op de Mac is over het algemeen iets groter dan de hoeveelheid ruimte die u nodig hebt om de foto's en video's in iCloud te bewaren.*

Kijk hoeveel iCloud-opslag u gebruikt

Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Selecteer vervolgens 'iCloud' en bekijk de totale en beschikbare opslagruimte.

Tel de grootte van de Foto's-bibliotheek op bij de hoeveelheid iCloud-opslag die u gebruikt

Voor het bewaren van de huidige iCloud-inhoud en de Foto's-bibliotheek hebt u een iCloud-opslagabonnement met genoeg ruimte voor beide nodig.

Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u al uw iCloud-opslag gebruikt, kunt u meer opslag kopen vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Lees meer over de prijzen voor iCloud-opslag in uw land of regio.

U kunt ook de omvang van de Foto's-bibliotheek verkleinen.

*De omvang van de Foto's-bibliotheek van uw Mac kan groter zijn dan de hoeveelheid ruimte die nodig is om de foto's en video's te bewaren. Dit kan diverse oorzaken hebben:

• De Foto's-bibliotheek bevat mogelijk foto's of video's die al vanaf een ander apparaat zijn toegevoegd aan iCloud-fotobibliotheek.
  • In de Foto's-bibliotheek bevinden zich kleine systeembestanden. Deze bestanden worden niet geüpload als u de iCloud-fotobibliotheek inschakelt.
  • Uw Mac en iCloud berekenen de grootte van een GB op een andere manier. De Mac geeft de opslag weer in het decimale stelsel (grondtal 10) waarbij 1 GB = 1.000.000.000 bytes. iCloud-opslagniveaus worden berekend in het binaire stelsel (grondtal 2) waarbij 1 GB = 1.073.741.824 bytes.