Als uw externe beeldscherm geen beeld geeft of een lage resolutie gebruikt

Als uw Mac wel werkt, maar het aangesloten externe beeldscherm geen beeld geeft of niet de hoogste resoluties of verversingsfrequenties kan gebruiken, kunt u deze oplossingen proberen.

Aansluitingen controleren

Zorg ervoor dat de voedingskabel en videokabel van het beeldscherm aan beide kanten goed zijn aangesloten. Lees hier hoe u een beeldscherm aansluit op uw Mac.

Als u een adapter gebruikt met uw videokabel, moet de adapter de resolutie en verversingsfrequentie van uw beeldscherm ondersteunen. Thunderbolt- en USB-C-adapters moeten ook compatibel zijn met DisplayPort Alt Mode, Thunderbolt 3 of Thunderbolt 4. Als u twijfelt over uw adapter, probeer dan een andere adapter of gebruik een videokabel waarvoor geen adapter nodig is.

Als het beeldscherm is aangesloten op een Mac-laptop waarvan het deksel dicht is, zorg er dan voor dat de Mac is aangesloten op een werkend stopcontact en een extern toetsenbord en muis gebruikt.

Ontdekken wat uw Mac ondersteunt

Het scherm wordt donker als het maximale aantal schermen is overschreden dat uw Mac tegelijkertijd kan gebruiken. Deze limiet verschilt per Mac-model.

Het scherm wordt donker of gebruikt een lagere resolutie of verversingsfrequentie als u het zo hebt geconfigureerd dat de maximale resolutie of vernieuwingsfrequentie wordt overschreden die uw Mac kan gebruiken. Deze limieten verschillen per Mac-model, en per resolutie en verversingsfrequentie van andere aangesloten beeldschermen.

Raadpleeg de specificaties voor uw Mac-model om te zien hoeveel beeldschermen u kunt aansluiten en welke resoluties en verversingsfrequenties worden ondersteund:

Het beeldscherm detecteren

Als uw Mac uw beeldscherm niet kan detecteren, is het beeldscherm donker. Gebruik een of meer van deze stappen om opnieuw te proberen uw beeldscherm te detecteren.

• Koppel het beeldscherm los van uw Mac en sluit het opnieuw aan. Het kan helpen om het beeldscherm eerst uit te schakelen.
  • Zet de Mac in de sluimerstand en activeer de Mac vervolgens weer. Op Mac-laptops kunt u het deksel een paar seconden sluiten en dan weer openen.
  • Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik op 'Beeldschermen'. Houd de Option-toets ingedrukt om de knop 'Zoek beeldschermen' weer te geven en klik vervolgens op de knop.
  • Start de Mac opnieuw op. Als u uw Mac niet opnieuw kunt opstarten, houdt u de aan/uit-knop ongeveer tien seconden ingedrukt om hem uit te schakelen. Druk vervolgens op de aan/uit-knop om de Mac weer in te schakelen.

Uw beeldscherm verbinding laten maken

Wanneer u een beeldscherm aansluit op een Mac-laptop met Apple silicon, kan het zijn dat u wordt gevraagd om dit accessoire (het beeldscherm) toestemming te geven om verbinding te maken. Als u geen toestemming geeft, blijft het scherm donker. Lees hier hoe uw accessoires toestemming geeft om verbinding te maken

Helderheid van het scherm controleren

Als uw beeldscherm donker is, controleer dan of de helderheid niet te laag is afgesteld.

• Als uw toetsenbord en extern beeldscherm zijn gemaakt door Apple, kunt u de toets  op het toetsenbord gebruiken om de helderheid te verhogen. Een andere manier is om het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') te kiezen, op 'Beeldschermen' te klikken en daar de helderheid aan te passen.
  • Als uw externe beeldscherm niet door Apple is gemaakt, moet u mogelijk de ingebouwde bedieningselementen en het menusysteem gebruiken om de helderheid aan te passen. Als dat niet lukt en het beeldscherm donker blijft, krijgt het beeldscherm misschien geen stroom of is er een probleem met het scherm.

Software bijwerken

Software kan van invloed zijn op de beeldschermdetectie, de kwaliteit van het beeld op uw beeldscherm, en de resoluties en verversingsfrequenties die beschikbaar zijn voor uw beeldscherm.

• Installeer de nieuwste macOS-updates, die ook firmware-updates bevatten voor beeldschermen die door Apple zijn gemaakt.
  • Als uw beeldscherm niet door Apple is gemaakt, zorg er dan voor dat het nieuwste firmware van de fabrikant is geïnstalleerd. Raadpleeg de documentatie van uw beeldscherm of de website van de fabrikant voor meer informatie.

Meer informatie

• Als u niet zeker weet of uw Mac wordt ingeschakeld of opstart, leest u hier wat u moet doen als uw Mac niet kan worden ingeschakeld.
  • Als het scherm wel werkt maar het beeld wazig lijkt, probeert u een andere resolutie. De standaardresolutie van het beeldscherm is mogelijk scherper dan een geschaalde resolutie. Sommige beeldschermen van derden hebben ingebouwde bedieningselementen die u kunt gebruiken om de beeldscherpte aan te passen.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.