Externe monitoren gebruiken met een Mac

Lees hier hoe u een extra beeldscherm aansluit op een Mac en hoe u de beeldschermen samen kunt laten werken.

U kunt de beeldschermen instellen voor synchrone weergave of uw werkruimte op het bureaublad uitbreiden met verschillende apps en vensters op elk beeldscherm. Als u een extern beeldscherm met een Mac-notebook gebruikt, kunt u ook de gesloten beeldschermmodus gebruiken.

Controleer de vereisten

Uitgebreid bureaublad gebruiken

Een MacBook met extern beeldscherm in de modus 'Uitgebreid bureaublad'

Maximaliseer uw werkruimte met de modus 'Uitgebreid bureaublad'. Hiermee kunt u profiteren van apps en vensters in schermvullende weergave op elke monitor. Vervolgens gebruikt u Mission Control om uw apps en vensters te organiseren op al uw beeldschermen. Als het Dock onderaan het scherm wordt weergegeven, verschijnt het op alle beeldschermen wanneer u de aanwijzer naar de onderkant van het scherm verplaatst.

Uitgebreid bureaublad inschakelen

1. Zorg ervoor dat het externe beeldscherm is ingeschakeld en verbonden met de Mac.
  2. Ga naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  3. Klik op het tabblad 'Rangschikking'.
  4. Zorg ervoor dat het aankruisvak 'Schakel synchrone weergave in' niet is geselecteerd.

Beeldschermen rangschikken of het primaire beeldscherm wijzigen

Als u apps en vensters in één naadloze beweging wilt kunnen verplaatsen tussen de verschillende beeldschermen, rangschikt u de beeldschermen afgestemd op uw bureau-indeling. U kunt ook het primaire beeldscherm wijzigen. Hierop verschijnen uw bureaubladsymbolen en appvensters het eerst.

1. Ga naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen'.
  2. Klik op het tabblad 'Rangschikking'.
  3. Sleep een beeldscherm naar de gewenste positie. Er verschijnt een rode rand rond het scherm terwijl het wordt verplaatst.
  4. Sleep de menubalk naar het andere scherm om dat scherm als het primaire scherm in te stellen.
     Tabblad Rangschikking van Beeldschermen in Systeemvoorkeuren

Synchrone weergave gebruiken

Met synchrone weergave worden dezelfde apps en vensters tegelijkertijd weergegeven op alle beeldschermen.

Een MacBook met extern beeldscherm in synchrone weergavemodus

Synchrone weergave inschakelen

1. Zorg ervoor dat het externe beeldscherm is ingeschakeld en verbonden met de Mac.
  2. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en klik vervolgens op het tabblad 'Rangschikking'.
  3. Zorg ervoor dat het aankruisvak 'Schakel synchrone weergave in' is geselecteerd.

Tabblad Rangschikking van Beeldschermen in Systeemvoorkeuren met synchrone weergave ingeschakeld

AirPlay gebruiken

Met Apple TV kunt u het volledige scherm van de Mac synchroon weergeven op de tv, of de tv als een afzonderlijk scherm gebruiken. U schakelt AirPlay als volgt in:

1. Zorg ervoor dat de tv is ingeschakeld.
  2. Kies het AirPlay-menu in de menubalk en kies vervolgens uw Apple TV. Als er een AirPlay-toegangscode op het tv-scherm wordt weergegeven, voert u deze toegangscode in op de Mac.
  3. Geef het scherm synchroon weer op de tv of gebruik de tv als een afzonderlijk beeldscherm:
    • Als u het scherm synchroon wilt weergeven, kiest u het AirPlay-menu en vervolgens 'Geef ingebouwd beeldscherm synchroon weer'.
    • Als u de tv als een afzonderlijk beeldscherm wilt gebruiken, kiest u het AirPlay-menu en vervolgens 'Gebruik als apart beeldscherm'.
  4. Als u AirPlay wilt uitschakelen, kiest u het AirPlay-menu en vervolgens 'Schakel AirPlay uit'.

Als u het AirPlay-menu niet in de menubalk ziet, kiest u het Apple-menu  >Systeemvoorkeuren, klikt u op Beeldschermen en selecteert u het aankruisvak 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk'.

Lees meer over AirPlay-video vanaf uw Mac.