Als uw Mac niet opstart

Lees hier hoe u kunt controleren of er problemen zijn met uw beeldscherm, voeding of andere onderdelen van uw Mac als deze niet opstart.

Controleren of er problemen met het beeldscherm zijn

Als uw Mac niet opstart kan het zijn dat de computer wel opstart maar het beeldscherm niet werkt. Druk op de aan-/uitknop van uw computer om te zien of het beeldscherm werkt. Controleer vervolgens onderstaande punten om te zien of uw Mac opstart terwijl het scherm zwart blijft:

• U hoort mogelijk een opstartgeluid.
  • U hoort mogelijk een ventilator of actieve schijf.
  • Als uw Mac een led-indicatielampje heeft, gaat deze mogelijk aan.
  • Als uw Mac-notebook toetsenbordverlichting heeft, gaat deze mogelijk aan.
  • Wanneer u op de Caps Lock-toets drukt, gaat het lichtje aan.

Als een of meer van deze verschijnselen optreden en uw Mac verbonden is met een extern beeldscherm, vindt u hier hulp bij beeldproblemen op externe beeldschermen die op uw Mac zijn aangesloten. Indien dit niet het geval is, gaat u door naar het volgende onderdeel.

Controleren of er stroomproblemen zijn

Als de Mac niet opstart en u beeldproblemen hebt uitgesloten, probeert u de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat het netsnoer en de adapter goed verbonden zijn met uw Mac en aangesloten zijn op een werkend stopcontact. Steek de stekker van een lamp of ander apparaat in het stopcontact om te controleren of dit werkt.
  2. Probeer een ander netsnoer of adapter als het stopcontact werkt, maar uw Mac nog steeds geen stroom heeft.
  3. Zorg ervoor dat u de juiste lichtnetadapter en het juiste netsnoer hebt wanneer u een Mac-notebook gebruikt en bekijk de informatie over probleemoplossing voor MagSafe-adapters. Zorg ervoor dat de lichtnetadapter lang genoeg is aangesloten om de batterij voldoende op te laden.

Controleren of er andere problemen zijn

Probeer onderstaande stappen wanneer u stroom- en beeldschermproblemen heeft uitgesloten:

1. Koppel alle accessoires los die op de Mac zijn aangesloten. Dat kunnen bijvoorbeeld printers, USB-hubs en mobiele apparaten zijn.
  2. Houd de aan-/uitknop 10 seconden ingedrukt. Druk vervolgens opnieuw op de aan-/uitknop om te zien of de Mac nu opstart.
  3. Stel de System Management Controller (SMC) opnieuw in.
  4. Als u onlangs geheugen of een schijf in de Mac hebt geïnstalleerd, moet u controleren of deze componenten compatibel zijn en correct geïnstalleerd zijn. Installeer indien mogelijk het oorspronkelijke geheugen of de oorspronkelijke schijf opnieuw om te zien of het probleem aanhoudt.

Als uw Mac nog steeds niet opstart nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, kunt u contact opnemen met Apple Support. U kunt ook een Apple Store of erkende Apple-serviceprovider bezoeken en hier om hulp vragen.