Als uw Mac niet kan worden ingeschakeld

Als uw Mac niet lijkt in te schakelen wanneer u de aan/uit-knop indrukt, volgt u deze stappen.

Controleer de stroomaansluitingen

Controleer of het netsnoer onbeschadigd is en goed is aangesloten op de Mac en op een werkend stopcontact.

Als uw Mac geen ingebouwd beeldscherm heeft, moet u controleren of uw externe beeldscherm is aangesloten op een voedingsbron, is aangesloten op uw Mac en is ingeschakeld.

Houd de aan/uit-knop ingedrukt

Houd de aan/uit-knop op uw Mac ongeveer 10 seconden ingedrukt. (Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Houd Touch ID ingedrukt op laptops met Touch ID.)

Druk vervolgens normaal op de aan/uit-knop.

Koppel accessoires los

Mogelijk is er een probleem met een of meer accessoires of de kabels waarmee ze zijn aangesloten. Koppel alle accessoires los van de Mac, inclusief printers, schijven, USB-hubs en mobiele apparaten. Herhaal dan stap 2 hierboven.

Als u iets op uw scherm ziet

Als op uw scherm een knipperend vraagteken, een cirkel met een streep erdoor of iets anders wordt weergegeven, staat uw Mac aan maar start deze niet op:

Als uw Mac wordt ingeschakeld maar niet helemaal opstart

Als u niets op uw scherm ziet

Als uw Mac lijkt te zijn ingeschakeld maar het scherm leeg blijft, kan het probleem softwaregerelateerd zijn:

Als uw Mac opstart met een leeg scherm

Stel de SMC opnieuw in (alleen Intel-Macs)

Als u een oudere Intel-Mac gebruikt, kan het helpen om de SMC opnieuw in te stellen:

De SMC opnieuw instellen

Neem contact met ons op

Als uw Mac nog steeds niet wordt ingeschakeld, neemt u contact op met Apple Support.