Veelgestelde vragen over iCloud Drive

Met iCloud Drive kun je vanaf je iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Windows-pc op een veilige manier bij al je documenten. Ongeacht welk apparaat je dus gebruikt, je hebt altijd de meest actuele documenten wanneer je ze nodig hebt.

Dit kunt u allemaal doen met iCloud Drive

Wat heb ik nodig om iCloud Drive te gebruiken?

Hoe krijg ik toegang tot mijn bestanden in iCloud Drive?

Je kunt de bestanden in iCloud Drive op meerdere manieren openen:

• Gebruik iCloud Drive op iCloud.com via een ondersteunde webbrowser.
  • Ga op een Mac naar 'iCloud Drive' in de Finder.
  • Op uw iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger opent u uw bestanden in de Bestanden-app. In iOS 9 of iOS 10 opent u uw bestanden in de iCloud Drive-app.
  • Ga op een pc met Windows 7 of hoger en iCloud voor Windows naar iCloud Drive in Verkenner.

Als je je bureaublad en de map 'Documenten' toevoegt aan iCloud Drive, worden al je bestanden verplaatst naar iCloud. Op een Mac vind je de bestanden op je bureaublad en in je map 'Documenten' in de Finder onder 'iCloud'. Als je een tweede Mac-bureaublad toevoegt, zie je de bestanden daarvan in de map 'Bureaublad' in iCloud Drive. Er wordt een map aangemaakt met de naam van je tweede Mac.

Welke typen bestanden kan ik in iCloud Drive bewaren?

U kunt alle typen bestanden bewaren in iCloud Drive, zolang ze maar niet groter zijn dan 50 GB en u onder de iCloud-opslaglimiet blijft. Er zijn geen beperkingen voor bestandstypen. U kunt dus al uw werkdocumenten, schoolprojecten, presentaties en meer up-to-date houden op al uw apparaten. Lees meer over hoe u uw iCloud-opslag beheert.

Het is niet de bedoeling dat u mappen van apps, bibliotheken of .tmp-bestanden bewaart in iCloud Drive.

Hoeveel opslagruimte heb ik in iCloud Drive en hoe kan ik er meer verkrijgen?

Wanneer je iCloud configureert, krijg je automatisch 5 GB gratis opslag. Die iCloud-opslag kun je gebruiken voor iCloud-reservekopie, iCloud Drive, iCloud-fotobibliotheek, iCloud Mail (je @icloud.com-e-mailaccount) en andere gegevens van apps die gebruikmaken van iCloud.

Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u meer opslag kopen vanaf USD 0,99 per maand voor 50 GB. Als u een abonnement neemt voor 200 GB of 2 TB, kunt u iCloud-opslagruimte delen met uw gezin, zonder dat u daarbij ook uw bestanden deelt. Lees meer over de prijzen in jouw regio.

Hoe krijg ik bestanden die ik heb verwijderd terug?

Als u een bestand wilt openen dat u minder dan 30 dagen geleden hebt verwijderd, kunt u het terugzetten via iCloud.com, de Bestanden-app in iOS 11 of hoger of de Prullenmand op uw Mac.

Op iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Ga naar iCloud Drive.
  3. Klik rechtsonder op 'Recent verwijderd'.
  4. Blader door de lijst van bestanden.

U kunt ook naar 'iCloud Instellingen' > 'Herstel bestanden' gaan. Bestanden in de lijst 'Recent verwijderd' of 'Herstel bestanden' worden na 30 dagen verwijderd.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger

1. Open de Bestanden-app.
  2. Ga naar 'Locaties' > 'Recent verwijderd'.
  3. Selecteer het bestand dat u wilt behouden.
  4. Tik op 'Zet terug'.

Na 30 dagen worden de bestanden in de map 'Recent verwijderd' gewist.

Op een Mac

1. Klik op de Prullenmand in het Dock.
  2. Selecteer het bestand dat u wilt behouden.
  3. Sleep het naar het bureaublad of naar een andere map.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.