Veelgestelde vragen over iCloud Drive

Met iCloud Drive kunt u vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Windows-pc op een veilige manier bij al uw documenten. Ongeacht welk apparaat u dus gebruikt, u hebt altijd de meest actuele documenten wanneer u ze nodig hebt.

Met iCloud Drive kunt u het volgende doen

Wat heb ik nodig om iCloud Drive te gebruiken?

Hoe krijg ik toegang tot mijn bestanden in iCloud Drive?

U kunt de bestanden in iCloud Drive op meerdere manieren openen:

• Gebruik iCloud Drive op iCloud.com via een ondersteunde webbrowser.
  • Ga op een Mac naar 'iCloud Drive' in de Finder.
  • Open de bestanden op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9 of hoger met de app iCloud Drive.
  • Ga op een pc met Windows 7 of hoger en iCloud voor Windows naar iCloud Drive in Verkenner.

Als u het bureaublad en de map 'Documenten' toevoegt aan iCloud Drive, worden al uw bestanden verplaatst naar iCloud. Op een Mac vindt u de bestanden op uw bureaublad en in de map 'Documenten' in de Finder onder 'iCloud'. Als u een tweede Mac-bureaublad toevoegt, ziet u de bestanden daarvan in de map 'Bureaublad' in iCloud Drive. Er wordt een map aangemaakt met de naam van uw tweede Mac.

Welke typen bestanden kan ik in iCloud Drive bewaren?

U kunt alle typen bestanden bewaren in iCloud Drive, zolang ze maar niet groter zijn dan 50 GB en u de iCloud-opslaglimiet niet overschrijdt. Er zijn geen beperkingen voor bestandstypen. U kunt dus al uw werkdocumenten, schoolprojecten, presentaties en meer up-to-date houden op al uw apparaten. Lees meer over hoe u iCloud-opslag beheert.

Het is niet de bedoeling dat u mappen van apps, bibliotheken of .tmp-bestanden bewaart in iCloud Drive.

Hoeveel opslagruimte heb ik in iCloud Drive en hoe kan ik er meer verkrijgen?

Wanneer u iCloud configureert, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Die iCloud-opslag kunt u gebruiken voor iCloud-reservekopie, iCloud Drive, iCloud-fotobibliotheek, iCloud Mail (je @icloud.com-e-mailaccount) en andere gegevens van apps die gebruikmaken van iCloud.

Als u meer iCloud-opslag nodig hebt, kunt u meer opslag kopen vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Dit kan rechtstreeks vanaf uw Apple apparaat. Lees meer over de prijzen in uw regio.

Hoe krijg ik bestanden die ik heb verwijderd terug?

Als u een bestand wilt openen dat u minder dan 30 dagen geleden hebt verwijderd, kunt u het via iCloud.com terughalen.

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Klik op 'Instellingen'.
  3. Klik onder 'Geavanceerd' op 'Herstel bestanden'.
  4. Zoek in de lijst met bestanden in het venster 'Herstel bestanden'.

Bestanden in de lijst 'Bestanden herstellen' worden na 30 dagen verwijderd.

Wat gebeurt er als ik de upgrade naar iCloud Drive heb uitgevoerd maar nog steeds apparaten met iOS 7 en OS X Mavericks gebruik?

U kunt iCloud Drive pas gebruiken op uw apparaten nadat u de iPhone, iPad en iPod touch hebt bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie en de Mac naar de nieuwste macOS-versie. Als u de upgrade al hebt uitgevoerd en een apparaat moet gebruiken dat iCloud Drive niet ondersteunt, kunt u de documenten wel nog lokaal bewerken, maar uw wijzigingen worden dan niet doorgevoerd in de documenten op uw bijgewerkte apparaten of op iCloud.com.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.