De themakiezer met bovenin een rij met categorieën waarmee je de beschikbare thema's kunt filteren. Daaronder staan miniaturen van vooraf gedefinieerde thema's die per categorie zijn gerangschikt.

Beginnen met een thema

Alle presentaties beginnen met een thema, een verzameling vooraf gedefinieerde dialay-outs die je als uitgangspunt kunt gebruiken. Vervang de afbeeldingen en tekst van het thema door je eigen afbeeldingen en tekst en voeg desgewenst extra dia's toe.

Een presentatie maken

Het Voeg in-menu met bovenaan knoppen voor het toevoegen van tabellen, diagrammen, vormen en media.

Tekst, foto's, tekeningen en meer toevoegen

Voeg objecten zoals tekstvakken, tabellen, diagrammen, vormen en media (afbeeldingen, audio en video) aan dia's toe. Je kunt objecten in een laag plaatsen en vergroten of verkleinen. Ook kun je ze aan webpagina's of andere dia's in je presentatie koppelen.

Informatie over afbeeldingen, diagrammen en andere objecten

De opmaakregelaars voor het wijzigen van de grootte en de vormgeving van de geselecteerde video. Bovenaan de regelaars staan de knoppen 'Stijl', 'Film' en 'Orden'.

Licht, camera, actie

Breng je presentatie tot leven met filmpjes, livevideo, gesproken commentaar, muziek en meer.

Video en audio toevoegen

Animatieregelaars voor de afbeelding die op de dia geselecteerd is. Onder in het scherm staan regelaars voor het effect 'Animatie in' dat wordt gebruikt.

Trek de aandacht met een animatie

Door visuele effecten of animaties toe te voegen, houd je de aandacht van je publiek vast. Je kunt bijvoorbeeld een overgangseffect toevoegen waarbij elke dia overvloeit in de volgende dia. Ook kun je elk woord in een titel op de dia laten stuiteren.

Overgangseffecten tussen dia's toevoegen

Een venster voor een presentatie met meerdere presentatoren en onderin de knop 'Start als host'.

In elke situatie presenteren

Je kunt een diavoorstelling op verschillende manieren afspelen, bijvoorbeeld via het internet, virtueel met meerdere presentatoren of als een interactieve presentatie.

Een presentatie afspelen

Het samenwerkingsmenu met daarin de namen van mensen die samen aan de presentatie werken.

In realtime samenwerken

Nodig anderen uit om samen met jou aan je presentatie te werken. Iedereen die is uitgenodigd, kan de wijzigingen van anderen meteen zien. Jij bepaalt echter wie de presentatie mag wijzigen en wie deze alleen kan bekijken.

Informatie over samenwerking

Deze handleiding helpt je op weg met Keynote 13.2 voor de iPad. (Om te zien welke versie van Keynote je hebt, ga je in Instellingen  naar 'Keynote'.) Om in de gebruikershandleiding voor Keynote te zoeken, tik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Ga naar de website Support voor Keynote voor meer informatie.