Over Apple USB-lichtnetadapters

Aan de hand van dit overzicht kunt u bepalen welke Apple USB-lichtnetadapter u hebt. Als u uw iPhone, iPad of iPod touch wilt opladen, raden we u aan om daarvoor de USB-lichtnetadapter en USB-kabel te gebruiken die bij het apparaat zijn meegeleverd. Deze adapters en kabels zijn ook apart verkrijgbaar bij Apple en erkende Apple resellers.

De veiligheid van de klant staat bij Apple altijd voorop. Daarom worden al onze producten (dus ook USB-lichtnetadapters voor iPhone, iPad en iPod touch) uitvoerig getest op veiligheid en betrouwbaarheid, en voldoen ze aan alle veiligheidsnormen die overheden over de hele wereld eraan stellen.

Meer informatie over het opladen van uw iPhone, iPad of iPod touch vindt u in het hoofdstuk 'Veiligheid, gebruik en ondersteuning' van de iPhone Gebruikershandleiding, de iPad Gebruikershandleiding of de iPod Gebruikershandleiding.

USB-lichtnetadapter van 5 W

• iPhone 5 en nieuwer
  • iPad mini 4
  • iPod touch (5e generatie) en nieuwer
  • iPod nano (7e generatie)
  • iPod shuffle (4e generatie)

USB-lichtnetadapter van 10 W

• iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad 2

USB-lichtnetadapter van 12 W

• iPad Pro 12,9-inch (2e generatie)
  • iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)
  • iPad Pro (10,5-inch)
  • iPad Pro (9,7-inch)
  • iPad Air (3e generatie)
  • iPad mini (5e generatie)
  • iPad (6e generatie)
  • iPad (5e generatie)

USB-C-lichtnetadapter van 18 W

• iPad Pro 12,9-inch (3e generatie)
  • iPad Pro 11-inch

Met de Apple USB-C-lichtnetadapter van 18 W kunt u uw iPhone 8 of nieuwer snel opladen.

Meer informatie over certificeringen van USB-lichtnetadapters

Bij elk iOS-apparaat wordt een Apple USB-lichtnetadapter geleverd die is gecertificeerd voor de normen van de overheid in het land of de regio waar het apparaat verkrijgbaar is. Veel van deze landen en regio's, waaronder de Verenigde Staten, hanteren de norm IEC/UL 60950-1 'Apparatuur voor informatietechniek - Veiligheid'.

Apple USB-lichtnetadapters zijn ontworpen voor gebruik op stroombronnen van 100 tot 240 V wisselstroom bij 50 tot 60 Hz. Type A (met parallelle, platte pinnen) van de Apple USB-lichtnetadapter van 5 W en USB-C-lichtnetadapter van 18 W en de USB-lichtnetadapters van 10 W en 12 W (met bevestigde Type A-lichtnetstekker) voldoen ook aan de norm IEC/UL 60950-1 voor gebruik op stroombronnen van 115 V wisselstroom bij 400 Hz.