De juiste lichtnetadapter en kabel vinden voor uw Mac-notebook

Lees hier welke lichtnetadapter, kabel en stekker geschikt zijn voor uw Mac-notebook.

Lichtnetadapters voor Mac-notebooks zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 29 W, 30 W, 45 W, 60 W, 61 W, 85 W en 87 W. Voor een Mac-notebook moet u een lichtnetadapter met de juiste wattage gebruiken. U kunt probleemloos een compatibele adapter met een hogere wattage gebruiken. Hierdoor wordt de computer echter niet sneller opgeladen en gaat deze ook niet anders gaan werken. Adapters met een lagere wattage bieden onvoldoende stroom.

Mac-notebooks die via USB-C worden opgeladen worden geleverd met een Apple USB-C-lichtnetadapter met een wisselstroomstekker (of 'duckhead) die losgekoppeld kan worden en een USB-C-oplaadkabel.

Mac-notebooks die worden opgeladen via MagSafe worden geleverd met een lichtnetadapter met MagSafe-connector en een duckhead die losgekoppeld kan worden en een lichtnetsnoer.

Hieronder ziet u afbeeldingen van het type adapter dat wordt meegeleverd met elke MacBook, MacBook Pro en MacBook Air. Als u niet zeker weet welk Mac-model u hebt, kunt u de onderstaande artikelen raadplegen:

USB-C

Apple USB-C-lichtnetadapter van 29 W of 30 W met USB-C-oplaadkabel

• MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd

Apple USB-C-lichtnetadapter van 30 W en USB-C-oplaadkabel

• MacBook Air-modellen die in 2018 zijn geïntroduceerd

Apple USB-C-lichtnetadapter van 61 W en USB-C-oplaadkabel

• 13-inch MacBook Pro-modellen die in 2016 of later zijn geïntroduceerd

Apple USB-C-lichtnetadapter van 87 W en USB-C-oplaadkabel

• 15-inch MacBook Pro-modellen die in 2016 of later zijn geïntroduceerd

Gebruik de juiste USB-C-oplaadkabel

U kunt controleren of u de juiste versie van de Apple USB-C-oplaadkabel gebruikt met uw Mac-notebook en de bijbehorende USB-C-lichtnetadapter.

Het serienummer van de kabel staat op de buitenbehuizing, naast de woorden 'Designed by Apple in California. Assembled in China'.

• Als de eerste drie tekens van het serienummer C4M of FL4 zijn, moet de kabel worden gebruikt met de Apple USB-C-lichtnetadapter van 29 W of 30 W.
  • Als de eerste drie tekens van het serienummer DLC of CTC zijn, moet de kabel worden gebruikt met de Apple USB-C-lichtnetadapter van 61 W of 87 W.
  • Als er 'Designed by Apple in California. Assembled in China' op de kabel staat maar geen serienummer, komt u mogelijk in aanmerking voor vervanging van de USB-C-oplaadkabel.

MagSafe 2

MagSafe-lichtnetadapter van 85 W met connector in MagSafe 2-vorm

• 15-inch MacBook Pro-modellen die van 2012 tot en met 2015 zijn geïntroduceerd

MagSafe-lichtnetadapter van 60 W met connector in MagSafe 2-vorm

• 13-inch MacBook Pro-modellen die van 2012 tot en met 2015 zijn geïntroduceerd

MagSafe-lichtnetadapter van 45 W met connector in MagSafe 2-vorm

• MacBook Air-modellen die van 2012 tot en met 2017 zijn geïntroduceerd

Over de MagSafe-naar-MagSafe 2-converter

Als u een oudere MagSafe-adapter hebt, kunt u deze gebruiken met nieuwere Mac-computers met een MagSafe 2-poort met behulp van een MagSafe-naar-MagSafe 2-converter (afgebeeld).

MagSafe-adapters in 'L'- en 'T'-vorm

MagSafe-lichtnetadapter van 60 W met connector in 'T'-vorm

• 13-inch MacBook Pro-modellen die in 2009 zijn geïntroduceerd
  • MacBook-modellen die van 2006 tot en met medio 2009 zijn geïntroduceerd

MagSafe-lichtnetadapter van 60 W met connector in 'L'-vorm

• 13-inch MacBook Pro-modellen die van 2010 tot en met 2012 zijn geïntroduceerd
  • MacBook-modellen die van eind 2009 tot en met 2010 zijn geïntroduceerd

MagSafe-lichtnetadapter van 85 W met connector in 'T'-vorm

• 15-inch MacBook Pro-modellen die van 2006 tot en met 2009 zijn geïntroduceerd
  • 17-inch MacBook Pro-modellen die van 2006 tot en met 2009 zijn geïntroduceerd

MagSafe-lichtnetadapter van 85 W met connector in 'L'-vorm

• 15-inch MacBook Pro-modellen die van 2010 tot en met 2012 zijn geïntroduceerd
  • 17-inch MacBook Pro-modellen die van 2010 tot en met 2011 zijn geïntroduceerd

MagSafe-lichtnetadapter van 45 W met connector in 'L'-vorm

• 13-inch MacBook Air-modellen die van 2008 tot en met 2011 zijn geïntroduceerd*
  • 11-inch MacBook Air-modellen die van 2010 tot en met 2011 zijn geïntroduceerd

*Adapters die worden meegeleverd met de MacBook Air (origineel), MacBook Air (eind 2008) en MacBook Air (medio 2009) worden niet aanbevolen voor gebruik met de MacBook Air (eind 2010). Gebruik indien mogelijk de originele adapter van de computer of een nieuwere adapter.

Meer informatie

U vindt extra of vervangende adapters met lichtnetsnoer en wisselstroomstekker in de Apple Online Store, bij een Apple reseller of in de Apple Store.

Een vervangende adapter heeft mogelijk niet hetzelfde formaat, dezelfde kleur, vorm of wattage als de oorspronkelijke adapter van uw computer. Maar de nieuwe adapter voorziet uw Mac op dezelfde wijze van voeding en laadt deze net zo op als de oorspronkelijke adapter.

Als u hulp nodig hebt bij het gebruiken van de MagSafe-adapter, raadpleegt u Draagbare Apple computers: probleemoplossing voor lichtnetadapters.

Als u een lichtnetadapter zoekt voor een op PowerPC gebaseerde computer, raadpleegt u Op PowerPC gebaseerde Mac-notebooks: de juiste lichtnetadapter en het juiste netsnoer identificeren.