Een MacBook Air of MacBook Pro opladen

Afhankelijk van je Mac-laptop kun je de batterij opladen met MagSafe 3 of USB-C.

De oplaadpoort zoeken op de Mac

De Mac heeft een MagSafe 3-poort, USB-C-poorten of beide. Als de Mac beide poorten heeft, kunnen beide worden gebruikt om de batterij op te laden.

MagSafe 3-poort

close-up van MagSafe 3-poort

De MagSafe 3-poort bevindt zich links op de computer, in de buurt van de Escape-toets.

Opladen met MagSafe 3

USB-C-poort

Close-up van twee USB-C-poorten op een MacBook Air

De USB-C-poorten bevinden zich aan de linkerzijde of aan beide zijden van de computer.

Opladen met USB-C

Opladen met MagSafe 3

1. Sluit de USB-C-lichtnetadapter aan op een stopcontact.

2. Sluit het USB-C-uiteinde van de MagSafe 3-kabel aan op de lichtnetadapter.

3. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de MagSafe 3-poort van de Mac.

Illustratie met een lichtnetadapter die is aangesloten op een USB-C-naar-MagSafe 3-kabel die is aangesloten op een Mac-laptop

Nadat je de oplader hebt aangesloten, brandt het indicatielampje groen als de batterij volledig is opgeladen of oranje als de batterij wordt opgeladen of het opladen is gepauzeerd.

Je kunt de volgende Mac-laptops opladen met MagSafe 3:

• MacBook Air-modellen die in 2022 of later zijn geïntroduceerd

• 14-inch MacBook Pro-modellen die in 2021 of later zijn geïntroduceerd

• 16-inch MacBook Pro-modellen die in 2021 of later zijn geïntroduceerd

MagSafe 2- en MagSafe-lichtnetadapters zijn niet compatibel met MagSafe 3.

Als het indicatielampje knippert

Als het indicatielampje op de MagSafe 3-connector herhaaldelijk oranje knippert, probeer je het volgende:

1. Koppel de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel los van de Mac en van de lichtnetadapter.

2. Koppel de USB-C-lichtnetadapter los van het stopcontact.

3. Gebruik een droge doek om de MagSafe 3-poort en MagSafe 3-connector te reinigen. Zorg ervoor dat zowel de poort als de connector droog en vrij van vuil zijn.

4. Zorg ervoor dat de USB-C-poort op de lichtnetadapter en de USB-C-connector vrij van vuil zijn.

5. Herstart de Mac.

6. Sluit de USB-C-lichtnetadapter aan op het stopcontact en sluit de USB-C-naar-MagSafe 3-kabel aan op de adapter en op de Mac. Probeer vervolgens opnieuw op te laden.

Als het indicatielampje herhaaldelijk blijft knipperen, kun je contact opnemen met Apple.

Opladen met USB-C

1. Sluit de lichtnetadapter aan op een stopcontact.

2. Sluit het ene uiteinde van de USB-C-kabel aan op de lichtnetadapter.

3. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-C-poort op de Mac.

Illustratie met een lichtnetadapter die is aangesloten op een USB-C-naar-USB-C-kabel die is aangesloten op een Mac-laptop

Je kunt ook een USB-C- of Thunderbolt-beeldscherm aansluiten dat stroom levert, zoals het Apple Studio Display. Als het beeldscherm de Mac van stroom voorziet, hoef je geen aparte USB-C-lichtnetadapter aan te sluiten.

Je kunt de Mac maar via één poort tegelijk opladen. Wanneer je meerdere lichtnetadapters op de USB-C-poorten en MagSafe 3-poort (indien aanwezig) aansluit, wordt de Mac niet sneller opgeladen. USB-C-oplaadkabels ondersteunen ook verschillende maximale wattages (W). De Apple USB-C-oplaadkabel (1 m) ondersteunt bijvoorbeeld tot 60 W en de Apple USB-C-oplaadkabel (2 m) ondersteunt tot 100 W. Als je meer dan één stroombron aansluit, wordt je Mac alleen opgeladen via de kabel en lichtnetadapter die of het beeldscherm dat de meeste stroom levert.

Je kunt de volgende Mac-laptops opladen met USB-C:

• MacBook Pro-modellen die in 2016 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook Air-modellen die in 2018 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd

Meer informatie

Als je niet zeker weet welke lichtnetadapter en kabel je moet gebruiken voor je Mac-laptop, lees je hier welke lichtnetadapter en kabel bij de Mac zijn meegeleverd.

Ontdek welke kabel en lichtnetadapter je nodig hebt om je MacBook Air of MacBook Pro snel op te laden.