Over de internationale reisstekker van Apple

Met de internationale reisstekker van Apple kunt u uw Apple producten opladen wanneer u in het buitenland bent.

De internationale reisstekker van Apple gebruiken

Sluit de juiste lichtnetadapter aan op de voeding van het apparaat om het op te laden. De internationale reisstekker van Apple is ontworpen voor de volgende Apple producten en lichtnetadapters:1

• iPhone, iPad en iPod
  • iPod-lichtnetadapter (met FireWire-connector)
  • USB-lichtnetadapters van 10 W en 12 W
  • Apple USB-C-lichtnetadapter van 29 W voor MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015 en nieuwer)
  • Apple USB-C-lichtnetadapter van 61 W voor MacBook Pro (13-inch, eind 2016, twee Thunderbolt 3-poorten)
  • Apple USB-C-lichtnetadapter van 87 W voor MacBook Pro (15-inch, eind 2016) en MacBook Pro (13-inch, eind 2016, vier Thunderbolt 3-poorten)
  • Draagbare lichtnetadapter met barrel-connector voor iBook of PowerBook
  • MagSafe- en MagSafe 2-lichtnetadapter voor MacBook, MacBook Pro en MacBook Air
  • AirPort Express

Waar u de adapters kunt gebruiken

De set wordt geleverd met zeven adapters. De meeste adapters zijn gelabeld met een landcode van drie letters die aangeeft in welke landen en regio's u de adapter kunt gebruiken. Sommige adapters zijn mogelijk bruikbaar in meer landen en regio's dan hier is aangegeven.2

U kunt een adapter als volgt identificeren:

Australië en Nieuw-Zeeland (AUS)
Beschrijving: platte, schuine pennen

China (CHN)
Beschrijving: platte, evenwijdige pennen zonder gaten

Japan en Noord-Amerika (USA)
Beschrijving: platte, evenwijdige pennen met gaten

Korea (KOR)
Beschrijving: ronde, dikke pennen

Brazilië (BRA)
Beschrijving: ronde, dunne pennen

Continentaal Europa (EUR)

Beschrijving: iets schuin geplaatste ronde, dunne pennen

Hongkong, Qatar, Republiek Ierland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk (GBR)
Beschrijving: driepolige stekker

1. De internationale reisstekker van Apple is eveneens compatibel met oudere producten met afneembare lichtnetstekkers.
  2. Zelfs als in de landen of regio's die u bezoekt, wordt aangegeven dat de elektrische stroom zich bevindt binnen het ondersteunde bereik voor het apparaat dat u gebruikt, is het raadzaam te controleren of de kwaliteit van de elektrische stroom voldoet aan de specificaties. Elektrische stroomstoten en korte spanningsvallen kunnen elektrisch materiaal beschadigen.