Uw iOS-apparaat of Mac koppelen aan uw Apple TV

Lees hier hoe u uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac snel aan uw Apple TV 4K of Apple TV HD kunt koppelen.

Dit hebt u nodig

Uw iPhone, iPad of iPod touch koppelen aan uw Apple TV

Met slechts één tik kunt u uw iOS-apparaat koppelen aan uw Apple TV zodat u uw iOS-apparaat kunt gebruiken als afstandsbediening of toetsenbord. U kunt ook AirPlay* en schermdeling gebruiken zonder dat u iedere keer een pincode van vier cijfers hoeft in te voeren. Dit doet u als volgt:

No alt supplied for Image
  1. Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Remote-app en apparaten'.

2. Ontgrendel uw iOS-apparaat en breng het dicht bij uw Apple TV.

3. Als u een bericht ziet op uw iOS-apparaat met de melding 'Koppel Apple TV', tikt u op 'Koppel'.

4. Voer op uw iOS-apparaat de pincode van vier cijfers in die op uw tv wordt weergegeven.

5. Als uw apparaten gekoppeld zijn, wordt uw iOS-apparaat weergegeven onder 'Apparaten' op uw Apple TV.

*Als u de beveiligingsinstellingen van AirPlay op uw Apple TV zo instelt dat een toegangscode vereist is, moet u iedere keer als u AirPlay wilt gebruiken een toegangscode invoeren.

Uw iOS-apparaat loskoppelen van uw Apple TV

1. Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Remote-app en apparaten'.

2. Selecteer onder 'Apparaten' het iOS-apparaat dat u wilt loskoppelen.

3. Kies 'Vergeet apparaat'.

Uw Mac koppelen aan uw Apple TV

Als u een ontwikkelaar bent, kunt u uw Mac koppelen aan uw Apple TV zodat u de ontwikkelaarsfuncties kunt gebruiken en schermfoto's kunt maken of video kunt opnemen op Apple TV. Dit doet u als volgt:

1. Controleer of uw Mac en Apple TV met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden.

2. Open Xcode op uw Mac en kies het venster > 'Devices and Simulators' (Apparaten en simulatoren).

3. Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Remote-app en apparaten'.

4. Selecteer uw Apple TV in het apparaatbeheervenster van Xcode.

5. Voer de pincode van zes cijfers die op de Apple TV wordt weergegeven in op uw Mac.

Uw Apple TV is nu gekoppeld aan uw Mac. Open Xcode >, ga naar het apparaatbeheervenster, selecteer uw Apple TV en kies vervolgens 'Unpair' (Koppel los) om uw Mac los te koppelen.