AirPlay-instellingen beheren op uw Apple TV

Lees hoe u beheert wie AirPlay-content naar uw Apple TV kan streamen, de Vergaderruimteweergave kan gebruiken en meer.

Kiezen wie via AirPlay kan streamen naar uw Apple TV

Ga naar 'Instellingen' > 'AirPlay'. Hier kunt u AirPlay in- en uitschakelen. U kunt ook kiezen wie via AirPlay kan streamen naar uw Apple TV:

• Iedereen: iedereen kan AirPlay zien en via AirPlay streamen naar uw Apple TV.
  • Iedereen op hetzelfde netwerk: iedereen die is verbonden met uw wifinetwerk kan via AirPlay streamen naar uw Apple TV.
  • Alleen personen die deze woning delen: mensen die u uitnodigt om uw woning te bedienen in de Woning-app kunnen via AirPlay streamen naar uw Apple TV.
  • Wachtwoord vereist: er is een wachtwoord nodig voordat iemand via AirPlay kan streamen naar uw Apple TV.

De naam en kamer van uw Apple TV wijzigen

Geef uw Apple TV een naam, zodat u deze gemakkelijk herkent wanneer u AirPlay gebruikt. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > en selecteer 'Naam' om de naam te wijzigen.

Als u de naam van een Apple TV (2e of 3e generatie) wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Naam'.

U kunt Apple TV ook toevoegen aan een kamer in de Woning-app om content te streamen met AirPlay 2. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'AirPlay' > 'Kamer' en kies een kamer.

Lees meer over het toevoegen en beheren van luidsprekers in de Woning-app.

De vergaderruimteweergave gebruiken

In de vergaderruimteweergave ziet u instructies voor hoe u via AirPlay verbinding maakt met Apple TV. Zo kan iedereen in de ruimte lezen hoe ze het scherm van hun voor AirPlay geschikte apparaat kunnen projecteren op het beeldscherm dat op de Apple TV is aangesloten.

U schakelt 'Vergaderruimteweergave' als volgt in:

1. Zorg dat de nieuwste versie van tvOS is geïnstalleerd op de Apple TV.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'AirPlay' > 'Vergaderruimteweergave'.
  3. Schakel 'Vergaderruimteweergave' in.

Om een pincode vragen voor het gebruik van AirPlay

De eerste keer dat u via AirPlay iets weergeeft op de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) vanaf een ander Apple apparaat, moet u een pincode invoeren die op de tv wordt weergegeven. Als u wilt dat er elke keer wanneer u AirPlay gebruikt om een pincode wordt gevraagd, gaat u naar 'Instellingen' > 'AirPlay' > 'Vergaderruimteweergave' en schakelt u 'Pincode elke keer vereist' in.

Als u een Apple TV met tvOS 11.2 of lager hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'AirPlay' > 'AirPlay', selecteert u 'Vraag om code' onder 'Beveiliging' en geeft u op wanneer er om een code voor AirPlay moet worden gevraagd.

Op Apple TV (2e en 3e generatie) is geen code vereist, tenzij u 'Vraag om apparaatcontrole' inschakelt.

Apparaatcontrole configureren voor Apple TV (2e of 3e generatie)

Ga naar 'Instellingen' > 'AirPlay' > 'Beveiliging' en schakel 'Vraag om apparaatcontrole' in om een eenmalige toegangscode op het scherm verplicht te stellen voor alle voor AirPlay geschikte apparaten.