Berichteffecten gebruiken met iMessage op uw iPhone, iPad en iPod touch

Maak uw berichten nog expressiever met memoji-stickereffecten, balloneffecten, animaties op volledig scherm, camera-effecten en meer.

U hebt iMessage (een Apple functie) nodig om berichteffecten te verzenden. Leer over het verschil tussen iMessage en sms/mms. Er zijn afhankelijk van uw aanbieder mogelijk tarieven van toepassing voor het versturen van sms- of mms-berichten. Als u iMessage gebruikt en er geen wifinetwerk beschikbaar is, zijn er mogelijk tarieven voor mobiele data van toepassing.

Een bericht met effecten verzenden

Met berichteffecten kunt u balloneffecten gebruiken om te wijzigen hoe uw berichtballonnen eruitzien of effecten op volledig scherm gebruiken om het scherm te animeren. U kunt zelfs een memoji-sticker met balloneffecten of effecten op volledig scherm toevoegen.

iPhone met uitleg over hoe u een balloneffect toevoegt

Een balloneffect toevoegen

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw'  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Voer uw bericht in of voeg een foto toe en houd vervolgens de knop 'Stuur' knop 'Verstuur bericht' ingedrukt.
  3. Tik op de grijze stipvoorbeeld van berichtballon om een voorbeeld van balloneffecten te bekijken.
  4. Tik op de knop 'Stuur' knop 'Verstuur bericht'.

Als u een ontvangen berichteffect opnieuw wilt afspelen, tikt u op de knop 'Speel opnieuw af' knop 'Speel berichteffect opnieuw af’ onder het bericht. Als u geen balloneffecten kunt ontvangen, controleert u uw instellingen voor 'Verminder beweging'.

iPhone met effecten op volledig scherm

Een schermvullend effect toevoegen

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw'  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Typ uw bericht.
  3. Houd de knop 'Stuur' knop 'Verstuur bericht' ingedrukt en tik vervolgens op 'Scherm'.
  4. Veeg naar links om de schermvullende effecten te bekijken.
  5. Tik op de knop 'Stuur' knop 'Verstuur bericht'.

Als u een ontvangen berichteffect opnieuw wilt afspelen, tikt u op de knop 'Speel opnieuw af' speel berichteffect opnieuw af onder het bericht. Als u geen schermvullende effecten kunt ontvangen, controleert u uw instellingen voor 'Verminder beweging'.

iPhone met cameraeffecten

Een bericht met cameraeffecten versturen

Met cameraeffecten kunt u uw gesprekken nog levendiger maken. U kunt snel een foto of video met memoji, filters, tekst, leuke stickers en meer aanmaken en delen. Volg deze stappen:

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw'  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op de cameraknop camerasymbool.
  3. Tik op de knop 'Effecten' effectensymbool en selecteer vervolgens een van de effecten, zoals memoji*  of een iMessage-app. U kunt meerdere effecten toevoegen aan een foto of video.
  4. Nadat u het gewenste effect hebt geselecteerd, tikt u op 'Gereed'.
  5. Tik op de knop 'Stuur' symbool verstuur bericht of tik op 'Gereed' om een persoonlijk bericht toe te voegen. Als u de foto niet wilt versturen, tikt u op x-symbool in de rechterbovenhoek van de foto.

Om een memoji te kunnen gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad nodig.

iPhone met uitleg over hoe u Tapback gebruikt

Met expressies reageren op een bericht

Met Tapback kunt u snel reageren op berichten met expressies, zoals een duim omhoog of een hartje. Dit doet u als volgt:

1. Open een gesprek in Berichten.
  2. Tik dubbel op de berichtballon of foto waarop u wilt reageren.
  3. Selecteer de Tapback die u wilt verzenden.

U kunt ook 'Tapback' gebruiken in groepsgesprekken. Als u wilt zien wie er met een Tapback heeft gereageerd, tikt u erop.

iPhone met een handgeschreven notitie in Berichten

Een handgeschreven bericht versturen

U kunt uw berichten personaliseren door een notitie in uw eigen handschrift toe te voegen. Uw vrienden en familie zien dat het bericht wordt geanimeerd, alsof u aan het schrijven bent terwijl ze kijken. Als u een handgeschreven bericht wilt verzenden, volgt u deze stappen:

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw'  om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Als u een iPhone hebt, kantelt u deze zijwaarts en tikt u op handschriftsymbool op het toetsenbord. Een iPad hoeft u niet zijwaarts te draaien; u hoeft alleen maar op handschriftsymbool te tikken op het toetsenbord.
  3. Schrijf uw bericht of selecteer een van de opties aan de onderkant van het scherm.
  4. Als u opnieuw moet beginnen, tik dan op 'Herstel' of 'Wis'. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'. Tik vervolgens op de knop 'Stuur' verstuur bericht.