Berichteffecten gebruiken met iMessage op uw iPhone, iPad en iPod touch

Met iOS 10 en hoger kunt u uw iMessages expressiever maken. Voeg effecten toe aan uw tekstballonnen, verstuur animaties die worden weergegeven op het volledige scherm, voeg een persoonlijk tintje toe met een handgeschreven bericht, en meer.

U hebt iMessage nodig om berichteffecten te verzenden. Als u niet zeker weet of u iMessage- of sms/mms-berichten gebruikt, leest u meer over de verschillen. Er zijn afhankelijk van uw aanbieder mogelijk tarieven van toepassing voor het versturen van sms- of mms-berichten. Als u iMessage gebruikt en er geen wifinetwerk beschikbaar is, zijn er mogelijk tarieven voor mobiele data van toepassing.

Een bericht met effecten verzenden

Met berichteffecten kunt u balloneffecten gebruiken om de manier waarop uw tekstballon eruitziet, te wijzigen. U kunt ook schermvullende effecten gebruiken om het scherm te animeren wanneer u een bericht verzendt.

Een balloneffect toevoegen

U kunt balloneffecten gebruiken om uw tekstballonnen te animeren met verschillende expressies. Als u een bericht met een balloneffect wilt verzenden, volgt u deze stappen:

1. Open Berichten.
  2. Tik op schrijf bericht en voer een contact in of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Voer uw bericht in of voeg een foto in en houd stuur bericht ingedrukt.
  4. Tik op  om een voorbeeld van balloneffecten te bekijken.
  5. Tik op stuur bericht om het bericht te verzenden.

Als u een berichteffect opnieuw wilt afspelen, tikt u op onder het bericht. Als u geen balloneffecten kunt ontvangen, controleert u uw instellingen voor 'Verminder beweging'.

Een schermvullend effect toevoegen

Met schermvullende effecten kunt u uw scherm animeren met een echo, schijnwerper en andere effecten. Als u een schermvullend effect wilt verzenden, volgt u deze stappen:

1. Open Berichten.
  2. Tik op schrijf bericht en voer een contact in of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Typ uw bericht.
  4. Houd stuur bericht ingedrukt en druk op 'Scherm'.
  5. Veeg naar links om de schermvullende effecten te bekijken.
  6. Tik op stuur bericht om het bericht te verzenden.

Als u een berichteffect opnieuw wilt afspelen, tikt u op onder het bericht. Als u geen schermvullende effecten kunt ontvangen, controleert u uw instellingen voor 'Verminder beweging'.

Met expressies reageren op een bericht

Met Tapback kunt u snel reageren op berichten met expressies, zoals een duim omhoog of een hartje. Als u met een Tapback wilt reageren op een bericht, volgt u deze stappen:

1. Open een gesprek in Berichten.
  2. Dubbeltik op de tekstballon of foto waarop u wilt reageren.
  3. Selecteer de Tapback die u wilt verzenden.

U kunt Tapback ook gebruiken in groepsgesprekken . Als u wilt zien wie er met een Tapback heeft gereageerd, tikt u erop. U hebt iOS 10 nodig om Tapback-berichten te verzenden en ontvangen.

Een handgeschreven bericht versturen

U kunt uw berichten personaliseren door een notitie in uw eigen handschrift toe te voegen. Uw vrienden en familie zien dat het bericht wordt geanimeerd, alsof u aan het schrijven bent terwijl ze kijken. Als u een handgeschreven bericht wilt verzenden, volgt u deze stappen:

1. Open Berichten.
  2. Tik op schrijf bericht en voer een contact in of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Als u een iPhone hebt, draait u deze in de liggende stand. Als u een iPad hebt, tikt u op  op het toetsenbord.
  4. Schrijf uw bericht of selecteer een van de opties aan de onderkant van het scherm.
  5. Als u opnieuw moet beginnen, tik dan op 'Herstel' of 'Wis'. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'. Tik vervolgens op stuur bericht om het bericht te versturen.

U hebt iOS 10 nodig om een geanimeerd handgeschreven bericht te verzenden en ontvangen. Als u iOS 9 of eerder hebt, ontvangt u een statisch bericht.