De beweging van het scherm van een iPhone, iPad of iPod touch verminderen

Als u merkt dat het scherm beweegt op de iPhone, iPad of iPod touch, kunt u 'Verminder beweging' inschakelen.

Uw apparaat gebruikt bewegingseffecten om een diepte-effect te creëren op het beginscherm en in apps. Als u gevoelig bent voor bewegingseffecten of schermbeweging op de iPhone, iPad of iPod touch, kunt u 'Verminder beweging' gebruiken om deze effecten uit te schakelen.

'Verminder beweging' inschakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Selecteer 'Beweging' en schakel vervolgens 'Verminder beweging' in.

Wanneer 'Verminder beweging' is ingeschakeld, worden bepaalde schermeffecten op uw apparaat gewijzigd of uitgeschakeld, waaronder het volgende:

• Schermovergangen en -effecten gebruiken het oploseffect in plaats van zoom- of schuifeffecten.
  • Parallaxeffecten waarbij uw achtergrond, apps en meldingen enigszins worden verplaatst of verschoven wanneer u uw apparaat kantelt, worden uitgeschakeld.
  • Animatie en effecten in bepaalde apps worden uitgeschakeld. Bijvoorbeeld weeranimaties in de Weer-app.

Wanneer 'Speel effecten automatisch af' is ingeschakeld, worden balloneffecten en effecten op het volledige scherm automatisch uitgeschakeld. U kunt deze functie uitschakelen en het effect handmatig afspelen. Tik gewoon op  onder het bericht.

Als u een iPad Pro (10,5-inch) of iPad Pro 12,9-inch (2e generatie) hebt, leest u hier hoe u de beeldsnelheid van uw beeldscherm beperkt.