Memoji gebruiken op je iPhone of iPad Pro

Je kunt een memoji aanmaken die bij je persoonlijkheid en stemming past en deze vervolgens versturen in Berichten en FaceTime. Met een compatibele iPhone of iPad Pro kun je een bewegende memoji aanmaken die je stem gebruikt en je gezichtsuitdrukkingen nabootst.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Je eigen memoji aanmaken

1. Open Berichten en tik op de knop Nieuw berichtNieuw bericht om aan een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.

2. Tik op het plustekenGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Veeg omhoog of tik op MeerGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Tik op MemojiMemoji.

5. Veeg naar rechts en tik op 'Nieuwe memoji'.

6. Pas de eigenschappen van de memoji aan, zoals huidskleur, type haar, ogen enzovoort.

iPhone waarop wordt getoond hoe je een memoji aanmaakt.
  7. Tik op 'Gereed'.

Memoji-stickers delen in Berichten

Je memoji worden automatisch ondergebracht in stickerpakketten die beschikbaar zijn via je toetsenbord, en je kunt deze gebruiken in Berichten, Mail en sommige apps van andere makers.

Een Memoji-sticker delen:

1. Open in Berichten een gesprek of start een nieuw gesprek.

2. Tik op het plustekenGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op StickersGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Tik op het tabblad MemojiGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Selecteer de sticker die je wilt versturen.

iPhone waarop wordt getoond hoe je een memoji-sticker selecteert.
  5. Tik op de knop Verstuurknop 'Verstuur'.

Je kunt ook een Memoji-sticker vasthouden om deze los te maken en op een gespreksballon te plakken.

Memoji-stickers worden niet ondersteund op de iPad Air 2.

Een bewegende memoji gebruiken in Berichten

1. Je hebt hiervoor een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

2. Open Berichten en tik op de knop Nieuw berichtknop 'Nieuw bericht' om een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.

3. Tik op het plustekenGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Veeg omhoog of tik op MeerGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

5. Tik op de knop MemojiGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en veeg naar links om je memoji te kiezen.

6. Tik op de opnameknopsymbool 'Opname' om op te nemen en op de stopknopStop opname om de opname te stoppen. Je kunt tot dertig seconden opnemen. Als je een andere memoji wilt kiezen bij dezelfde opname, tik je op een andere memoji die je hebt aangemaakt. Als je een memoji-sticker wilt aanmaken, tik je op de memoji en houd je deze vast terwijl je deze naar de berichtenreeks sleept. Als je een memoji wilt verwijderen, tik je op de knop Prullenmandknop 'Prullenmand'.

ios-17-iphone-14-pro-messages-send-memoji
  7. Tik op de knop Verstuursymbool 'Verstuur'.

Een bewegende memoji gebruiken in FaceTime

1. Je hebt hiervoor een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

2. Open FaceTime en start een gesprek.

3. Wanneer het gesprek begint, tik je op de knop Effectensymbool 'Effecten'.

4. Tik op de memoji die je wilt gebruiken.

iPhone waarop wordt getoond hoe je bewegende memoji aanmaakt in FaceTime
  5. Vervolg je FaceTime-gesprek met je aangepaste memoji. Of tik op de knop SluitGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om door te gaan zonder Memoji of terug te gaan naar het FaceTime-menu.

Herhaal de stappen 2-4 als je een andere memoji wilt gebruiken of als je deze wilt verwijderen tijdens een FaceTime-gesprek.

Je memoji beheren

Wil je een memoji wijzigen die je al hebt aangemaakt? Je kunt de eigenschappen van een bestaande memoji wijzigen, een bestaande memoji dupliceren, nieuwe eigenschappen toevoegen of een memoji verwijderen.

1. Open Berichten en tik op de knop Nieuw berichtknop 'Nieuw bericht' om een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.

2. Tik op het plustekenGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Veeg omhoog of tik op MeerGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

4. Tik op MemojiGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

5. Veeg naar de gewenste memoji en tik vervolgens op de knop Meersymbool 'Meer'.

6. Kies 'Wijzig', 'Dupliceer' of 'Verwijder'.

Als je je memoji op al je compatibele apparaten wilt gebruiken, moet twee-factor-authenticatie ingeschakeld zijn voor je Apple ID en moet je op alle apparaten met dezelfde Apple ID zijn ingelogd bij iCloud. Je moet ook iCloud Drive hebben ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > [je naam] > 'iCloud' > 'iCloud Drive'.

Om een bewegende memoji te gebruiken, heb je een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Meer doen met je berichten

Maak je berichten nog expressiever met effecten zoals berichtballonnen, animaties op volledig scherm enzovoort.