Memoji gebruiken op uw iPhone of iPad Pro

Maak een memoji die past bij uw persoonlijkheid en stemming en maak vervolgens zoveel alter ego's in Berichten en FaceTime als u wilt.

Memoji

Uw eigen memoji aanmaken

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw' Nieuw bericht om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op de animoji-knop animoji-symbool, veeg vervolgens naar rechts en tik op de knop 'Nieuwe memoji' voeg nieuwe memoji toe.
  3. Pas de eigenschappen van uw memoji aan, zoals huidskleur, type haar, ogen en meer.
  4. Tik op 'Gereed'.

Met iOS 13 en iPadOS worden uw memoji stickerpakketten die in uw toetsenbord wonen. Vanuit daaruit kunt u ze gebruiken om berichten een persoonlijk tintje te geven in Berichten, Mail en andere apps. Lees meer over het gebruik van stickers.

U kunt een memoji-sticker aanmaken op elk apparaat met iOS 13 of iPadOS, maar u hebt een iPhone X of nieuwer, of een iPad Pro 11-inch (1e generatie en nieuwer) of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie en nieuwer) nodig om een bewegende memoji aan te maken en gebruiken.

Uw memoji gebruiken

Het is nu tijd om uw bewegende memoji in Berichten of FaceTime te gaan gebruiken.

Berichten

Een bewegende memoji of een memoji-sticker versturen:

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw' Nieuw bericht om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op de animoji-knop animoji-symbool en veeg vervolgens naar links om uw memoji te kiezen.
  3. Tik op de opnameknop opnamesymbool om op te nemen en op stop opnameom de opname te stoppen. U kunt gedurende 30 seconden opnemen. Als u een andere memoji wilt kiezen bij dezelfde opname, tikt u op een andere memoji die u hebt aangemaakt. Als u een memoji-sticker wilt aanmaken, moet u uw vinger op de memoji houden en deze naar de berichtenreeks slepen. Als u een memoji wilt verwijderen, tikt u op de Prullenmand-knop Prullenmand-symbool.
  4. Tik op de knop 'Stuur' verzendsymbool.

Om een bewegende animoji of memoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

FaceTime

1. Open FaceTime en start een gesprek.
  2. Wanneer het gesprek begint, tikt u op de effectenknop effectensymbool.
  3. Tik op de memoji die u wilt gebruiken.
  4. Vervolg uw FaceTime-gesprek met uw aangepaste memoji of tik op x-symbool om door te gaan zonder memoji of om terug te keren naar het FaceTime-menu.

Herhaal de stappen 2-4 om tijdens een FaceTime-gesprek uw animoji of memoji te wijzigen of te verwijderen.

Om een bewegende animoji of memoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Camera-effecten gebruiken met uw memoji

Met iOS 12 of hoger en iPadOS kunt u camera-effecten gebruiken om uw gesprekken nog levendiger te maken. Snel een foto of video met memoji aanmaken en delen:

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw' schrijf bericht om een nieuw bericht aan te maken. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op de cameraknop camerasymbool en maak vervolgens een foto of video.
  3. Tik achtereenvolgens op de effectenknop effectensymbool en animoji-knop animoji-symbool en kies vervolgens de memoji die u wilt gebruiken. U kunt meer effecten toevoegen aan uw foto of video.
  4. Nadat u uw memoji hebt gekozen, tikt u op x-symbool in de rechterbenedenhoek en vervolgens op symbool met een grijze cirkel.
  5. Tik op de knop 'Stuur' blauw verzendsymbool of tik op 'Gereed' om een persoonlijk bericht toe te voegen voordat u uw foto verstuurt. Als u de foto of video niet wilt versturen, tikt u op x-symbool in de rechterbovenhoek van de foto of video.

Om een bewegende animoji of memoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Uw memoji beheren

Wilt u een memoji wijzigen die u al hebt aangemaakt? U kunt de eigenschappen van een bestaande memoji wijzigen, een bestaande memoji dupliceren en nieuwe eigenschappen toevoegen of een memoji verwijderen.

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw' Nieuw bericht om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op de animoji-knop animoji-symbool en veeg naar rechts totdat u de memoji hebt gevonden die u zoekt.
  3. Tik op de knop 'Meer' Meer-symbool. Kies vervolgens 'Wijzig', 'Dupliceer' of 'Verwijder'.

Als u uw memoji op al uw compatibele apparaten wilt gebruikenmoet twee-factor-authenticatie zijn ingeschakeld voor uw Apple ID en moet u zijn ingelogd bij iCloud met dezelfde Apple ID op alle apparaten. U moet ook iCloud Drive hebben ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud Drive'.

Om een bewegende animoji of memoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.

Meer doen met uw berichten

Om een bewegende animoji of memoji te gebruiken, hebt u een compatibele iPhone of iPad Pro nodig.