Over iMessage en sms/mms

Ontdek waarom sommige tekstballonnen blauw of groen zijn.

U kunt de Berichten-app op uw iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om berichten te versturen. Deze berichten worden verzonden als iMessage of sms/mms. Meer informatie over het verschil tussen de berichttypen.

iMessage

iMessages zijn tekstberichten, foto's of video's die u via wifi of mobiele datanetwerken verstuurt naar iOS-apparaten en Macs. Deze berichten zijn altijd gecodeerd en worden weergegeven in blauwe tekstballonnen. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' om iMessage in of uit te schakelen.

Sms/mms

Als u iMessage niet gebruikt, kunt u sms/mms gebruiken. Dit zijn tekstberichten en foto's die u naar andere mobiele telefoons of iOS-apparaten stuurt. Sms-/mms-berichten zijn niet gecodeerd en worden weergegeven in groene tekstballonnen op uw apparaat.

Als u sms/mms wilt gebruiken op een iPhone, hebt u een abonnement nodig dat ook tekstberichten ondersteunt. Neem contact op met uw mobiele aanbieder voor meer informatie. U kunt ook uw andere Apple apparaten instellen om berichten van een ander Apple apparaat te verzenden en ontvangen.

Als wifi niet beschikbaar is, worden iMessages via het mobiele datanetwerk verstuurd. Mogelijk worden kosten voor mobiele data in rekening gebracht.