Uw contacten up-to-date houden op al uw apparaten met iCloud

Met iCloud kunt u uw contacten in uw zak en op uw bureau hebben. Wanneer u een contact toevoegt of bijwerkt, zorgt iCloud ervoor dat de wijzigingen overal worden doorgevoerd.

Mac en iPhone met iCloud-contacten

Met iCloud hebt u toegang tot uw contacten vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of via icloud.com. Wanneer u een wijziging aanbrengt, wordt Contacten automatisch bijgewerkt. U hebt dus altijd en overal de meest actuele informatie over uw contacten.

Aan de slag

iCloud Contacten configureren

Wanneer u iCloud Contacten inschakelt, wordt alle informatie die op afzonderlijke apparaten is bewaard, geüpload naar iCloud. Als u iCloud-contacten uitschakelt, worden uw gegevens niet weer automatisch uit iCloud naar uw apparaat verplaatst.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Schakel 'Contacten' in.
  3. Wanneer u wordt gevraagd of u wilt samenvoegen of annuleren, tikt u op 'Voeg samen'.

Alle informatie die is bewaard in 'Contacten', wordt geüpload naar iCloud.

Op een Mac

1. Kies in het navigatiemenu boven in het computerscherm het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Selecteer 'Contacten'. U wordt niet gevraagd of u wilt samenvoegen.

Alle informatie die is bewaard in 'Contacten', wordt geüpload naar iCloud.

In iCloud.com of iCloud voor Windows

Nadat u iCloud-contacten hebt ingeschakeld op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, worden uw contacten geüpload naar iCloud. U kunt uw contacten opzoeken en bewerken op iCloud.com of in iCloud voor Windows. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden automatisch bijgewerkt op uw andere apparaten.

Als u iCloud-contacten uitschakelt op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, worden uw contacten niet uit iCloud verwijderd, maar ze worden niet meer automatisch bijgewerkt en eventuele veranderingen die u aanbrengt, worden niet gesynchroniseerd met uw apparaten.

iTunes gebruiken om contacten te synchroniseren

Als u uw contacten niet met iCloud wilt beheren of als u eenmalig wilt synchroniseren, synchroniseert u uw contacten handmatig met iTunes.

Wanneer u met iTunes synchroniseert, wordt uw informatie lokaal bewaard op uw apparaten. Er kunnen verschillen in informatie zijn als u een van uw apparaten tussen synchronisaties door bijwerkt. Als u bijvoorbeeld contacten verwijdert van uw computer na een synchronisatie met uw iPhone, iPad of iPod touch, worden die contacten bij de volgende synchronisatie met uw computer ook van uw iOS-apparaat verwijderd.

Hulp bij iCloud Contacten