Uw contacten up-to-date houden op al uw apparaten met iCloud

Met iCloud kunt u uw contacten in uw zak en op uw bureau hebben. Wanneer u een contact toevoegt of bijwerkt, zorgt iCloud ervoor dat de wijzigingen overal worden doorgevoerd.

Mac en iPhone met iCloud-contacten

Met iCloud hebt u toegang tot uw contacten vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of via icloud.com. Wanneer u een wijziging aanbrengt, wordt Contacten automatisch bijgewerkt. U hebt dus altijd en overal de meest actuele informatie over uw contacten.

Aan de slag

iCloud Contacten configureren

Wanneer u iCloud Contacten inschakelt, wordt alle informatie die op afzonderlijke apparaten is bewaard, geüpload naar iCloud. Als u iCloud-contacten uitschakelt, worden uw gegevens niet weer automatisch uit iCloud naar uw apparaat verplaatst.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Schakel 'Contacten' in.
  3. Wanneer u wordt gevraagd of u wilt samenvoegen of annuleren, tikt u op 'Voeg samen'.

Alle informatie die is bewaard in 'Contacten', wordt geüpload naar iCloud.

Op een Mac

1. Kies in de menubalk bovenaan het computerscherm het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Apple ID'. Als u macOS Mojave of lager gebruikt, hoeft u niet op 'Apple ID' te klikken.
  2. Klik op 'iCloud'.
  3. Selecteer 'Contacten'.

Alle informatie die is bewaard in 'Contacten', wordt geüpload naar iCloud.

In iCloud.com of iCloud voor Windows

Nadat u iCloud-contacten hebt ingeschakeld op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, worden uw contacten geüpload naar iCloud. U kunt uw contacten opzoeken en bewerken op iCloud.com of in iCloud voor Windows. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden automatisch bijgewerkt op uw andere apparaten.

Als u iCloud-contacten uitschakelt op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, worden uw contacten niet uit iCloud verwijderd, maar ze worden niet meer automatisch bijgewerkt en eventuele veranderingen die u aanbrengt, worden niet gesynchroniseerd met uw apparaten.

iTunes of de Finder gebruiken om contacten te synchroniseren

Als u uw contacten niet met iCloud wilt beheren of als u eenmalig wilt synchroniseren, synchroniseert u uw contacten handmatig met iTunes of de Finder.

Wanneer u met iTunes of de Finder synchroniseert, wordt uw informatie lokaal bewaard op uw apparaten. Er kunnen verschillen in informatie zijn als u een van uw apparaten tussen synchronisaties door bijwerkt. Als u bijvoorbeeld contacten verwijdert van uw computer na een synchronisatie met uw iPhone, iPad of iPod touch, worden die contacten bij de volgende synchronisatie met uw computer ook van uw iOS- of iPadOS-apparaat verwijderd.

Hulp bij iCloud Contacten