Als u wordt gevraagd een nieuwe beveiligingscode voor iCloud-sleutelhanger aan te maken

Als u iCloud-sleutelhanger gebruikt in iOS 8.4 of lager of OS X 10.10.4 of lager, ziet u mogelijk het bericht ‘Er moet een nieuwe beveiligingscode worden aangemaakt, omdat de servers van iCloud-sleutelhanger zijn gewijzigd’.

Wanneer u het bericht ziet, kunt u het besturingssysteem van het apparaat bijwerken en doorgaan zonder de iCloud-beveiligingscode bij te werken. De iCloud-beveiligingscode wordt gebruikt om uw identiteit te verifiëren wanneer u iCloud-sleutelhanger op een nieuw apparaat configureert en wanneer u de iCloud-sleutelhanger herstelt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Tik in het menu van het bericht op Niet nu en werk het apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS.

Als u het niet bijwerkt, ziet u binnen 24 uur het bericht opnieuw.

Als u drie keer Niet nu selecteert zonder het apparaat bij te werken, wordt de iCloud-sleutelhanger uitgeschakeld en ziet u het bericht over de beveiligingscode niet meer. Na de uitschakeling van iCloud-sleutelhanger blijft de lokale sleutelhanger ongewijzigd maar uw gebruikersnaam, wachtwoorden en andere sleutelhangeronderdelen worden niet bijgewerkt op uw apparaten. En u kunt de iCloud-sleutelhanger niet herstellen via iCloud.

Op een Mac

Klik in het menu van het bericht op Maak nieuwe code aan, minimaliseer het geopende venster en werk de Mac bij naar de nieuwste versie van OS X.

Als u op Stel opnieuw in en schakel uit klikt, wordt de iCloud-sleutelhanger verwijderd uit iCloud en uitgeschakeld op het apparaat. De lokale sleutelhanger blijft ongewijzigd maar uw gebruikersnaam, wachtwoorden en andere sleutelhangeronderdelen worden niet bijgewerkt op uw apparaten.

Een nieuwe iCloud-beveiligingscode aanmaken

Wanneer u het bericht ziet, kunt u ook een nieuwe code aanmaken en iCloud-sleutelhanger op het apparaat blijven gebruiken.

Als u de iCloud-beveiligingscode wilt bijwerken, selecteert u Maak nieuwe code aan en volgt u de stappen om een nieuwe code aan te maken.

Kies een code die u niet zult vergeten. De iCloud-beveiligingscode wordt gebruikt om uw identiteit te verifiëren wanneer u iCloud-sleutelhanger op een nieuw apparaat instelt en wanneer u de iCloud-sleutelhanger herstelt.