Veelgestelde vragen over iCloud-sleutelhanger

Lees hier meer over iCloud-sleutelhanger.

Wat is iCloud-sleutelhanger?

iCloud-sleutelhanger houdt gebruikersnamen en wachtwoorden van Safari-websites, creditcardgegevens en Wi-Fi-netwerkinformatie up-to-date op al je goedgekeurde apparaten met iOS 7.0.3 of hoger of OS X Mavericks 10.9 of hoger.

iCloud-sleutelhanger kan ook de accounts die je gebruikt in Mail, Contacten, Agenda en Berichten up-to-date houden op al je Mac-computers. En wanneer je inlogt bij Facebook, Twitter, LinkedIn en je andere internetaccounts, voegt iCloud automatisch je gebruikersnamen en wachtwoorden toe aan al je apparaten.

Lees over beschikbaarheid van iCloud-sleutelhanger per land.

Hoe beschermt iCloud-sleutelhanger mijn informatie?

iCloud-sleutelhanger werkt de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens alleen bij op de apparaten die je goedkeurt. Wanneer je iCloud-sleutelhanger op een bijkomend apparaat inschakelt, ontvang je op al je andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken een melding waarin je wordt gevraagd het bijkomende apparaat goed te keuren. Nadat je het bijkomende apparaat goedkeurt, wordt het bijwerken van de iCloud-sleutelhanger op dat apparaat automatisch gestart.

iCloud-sleutelhanger is, zowel bij de overdracht van gegevens als in de cloud, beveiligd met gangbare coderingstechnieken op al je apparaten.

Als je twee-factor-authenticatie gebruikt, is je apparaat vertrouwd wanneer je inlogt. Je hoeft je apparaat niet afzonderlijk goed te keuren om iCloud-sleutelhanger in te schakelen.

Hoe configureer ik iCloud-sleutelhanger?

Nadat je je iPhone, iPad of iPod touch hebt bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie, wordt je in de configuratie-assistent gevraagd om iCloud-sleutelhanger te configureren. Als je deze stap hebt overgeslagen en iCloud-sleutelhanger nu wilt configureren, volg je deze stappen:

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7.0.3 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Schakel 'Sleutelhanger' in.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Op een Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger:

1. Kies het menu Apple () > Systeemvoorkeuren en klik op iCloud.
  2. Selecteer 'Sleutelhanger'. Indien gewenst kun je een toegangscode instellen om na de sluimerstand of schermbeveiliging het scherm te ontgrendelen.
  3. Voer het wachtwoord van je Apple ID in.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Configureer iCloud-sleutelhanger op elk apparaat dat je wilt toevoegen. Wanneer je iCloud-sleutelhanger op een bijkomend apparaat inschakelt, ontvang je op al je andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken een melding waarin je wordt gevraagd het bijkomende apparaat goed te keuren. Nadat je het bijkomende apparaat goedkeurt, wordt het bijwerken van de iCloud-sleutelhanger op dat apparaat automatisch gestart. Met twee-factor-authenticatie kun je iCloud-sleutelhanger inschakelen zonder goedkeuring van een ander apparaat.

Wat is de iCloud-beveiligingscode?

Wanneer je iCloud-sleutelhanger configureert, kun je een iCloud-beveiligingscode aanmaken. Dit kan een zescijferige of een complexe alfanumerieke code zijn of we kunnen een willekeurige code voor je genereren. De iCloud-beveiligingscode wordt gebruikt om bijkomende apparaten te machtigen om je iCloud-sleutelhanger te gebruiken. Deze code wordt ook gebruikt om je identiteit te verifiëren zodat je andere acties met de iCloud-sleutelhanger kunt uitvoeren (bijvoorbeeld: je iCloud-sleutelhanger herstellen als je al je apparaten verliest).

Hoe configureer ik iCloud-sleutelhanger op een nieuw apparaat zonder een ander apparaat om goedkeuring te geven?

Als je geen enkel van je andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken bij de hand hebt, kun je iCloud-sleutelhanger nog altijd configureren op een ander apparaat als je het volgende hebt:

• De iCloud-beveiligingscode.
  • Het apparaat waarmee je het telefoonnummer met sms-functie gebruikt dat je hebt opgegeven wanneer je iCloud-sleutelhanger voor het eerst hebt geconfigureerd. Er wordt via sms een verificatiecode verstuurd naar dit telefoonnummer. Als je dit nummer niet meer hebt, neem je contact op met Apple Support om je identiteit te verifiëren zodat je de configuratie op het nieuwe apparaat kunt voltooien.

Nadat je de configuratie hebt voltooid, wordt de iCloud-sleutelhanger gepusht vanaf de cloud naar het nieuwe apparaat.

Als je twee-factor-authenticatie met je Apple ID gebruikt, voer je je wachtwoord in met de zescijferige verificatiecode die automatisch wordt weergegeven op je vertrouwde apparaten en machtig je het nieuwe apparaat. Schakel vervolgens iCloud-sleutelhanger in.

Kan Apple mijn iCloud-beveiligingscode herstellen?

Nee. Als je de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist invoert, kun je die iCloud-sleutelhanger niet gebruiken. Je kunt contact opnemen met Apple Support om je te helpen bij de controle van je identiteit zodat je de iCloud-beveiligingscode opnieuw kunt proberen invoeren. Na een aantal mislukte pogingen wordt je iCloud-sleutelhanger verwijderd van de servers van Apple en moet je iCloud-sleutelhanger opnieuw configureren.

Kan ik iCloud-sleutelhanger zo configureren dat geen reservekopie van mijn gegevens in de cloud wordt bewaard?

Ja. Wanneer je iCloud-sleutelhanger configureert, kun je de stap voor het aanmaken van een iCloud-beveiligingscode overslaan. De gegevens van je sleutelhanger worden dan lokaal op het apparaat bewaard en alleen op de goedgekeurde apparaten bijgewerkt.

Als je geen iCloud-beveiligingscode aanmaakt, kan Apple je iCloud-sleutelhanger niet helpen herstellen.

Wat gebeurt er als ik iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakel?

Wanneer je iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakelt, wordt je gevraagd of je de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens wilt behouden of verwijderen. Als je ervoor kiest de gegevens te behouden, worden deze niet verwijderd of bijgewerkt wanneer je op andere apparaten wijzigingen aanbrengt.

Welke creditcardgegevens worden bewaard in iCloud-sleutelhanger?

iCloud-sleutelhanger bewaart creditcardnummers en vervaldatums. De beveiligingscode van de creditcard wordt niet bewaard noch automatisch ingevuld.

Bevat iCloud-sleutelhanger mijn bestaande bewaarde wachtwoorden, wifinetwerken en internetaccounts?

Ja. Wanneer je iCloud-sleutelhanger inschakelt, worden alle eerder bewaarde gebruikersnamen en wachtwoorden van websites, wifinetwerken en internetaccounts automatisch toegevoegd aan iCloud-sleutelhanger.

Werkt iCloud-sleutelhanger met programma's van andere fabrikanten?

Ja. Ontwikkelaars kunnen hun programma's bijwerken om met iCloud-sleutelhanger te werken. De wachtwoorden die door dergelijke programma's zijn bewaard, worden bijgewerkt op alle apparaten met iOS 7.0.3 en hoger of OS X Mavericks 10.9 en hoger die het programma gebruiken.

Kan ik mijn iCloud-sleutelhanger verwijderen van de servers van Apple?

Ja. Volg deze stappen op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac met iCloud-sleutelhanger:

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7.0.3 of hoger:

1. Tik op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Sleutelhanger' > 'Geavanceerd'. Tik in iOS 7 op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Account' > 'Sleutelhanger'.
  2. Schakel 'Sta beveiligingscode toe' uit.
  3. Schakel iCloud-sleutelhanger uit op al je andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken.

Op een Mac met OS X Mavericks 10.9 en hoger:

1. Kies het menu 'Apple' () > 'Systeemvoorkeuren'. Klik achtereenvolgens op 'iCloud' en op 'Accountgegevens'.
  2. Maak de selectie van 'Sta toestemming met beveiligingscode toe' ongedaan.
  3. Schakel iCloud-sleutelhanger uit op al je apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken.

Nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, worden de gegevens van de sleutelhanger lokaal op je apparaten bewaard. Wijzigingen aan de gegevens van de sleutelhanger worden echter niet gepusht naar je andere apparaten of de cloud tenzij je iCloud-sleutelhanger opnieuw inschakelt. Als je de gegevens van de sleutelhanger wilt pushen naar al je apparaten maar niet naar de cloud, schakel je iCloud-sleutelhanger in op alle apparaten maar sla je de stap voor het aanmaken van een iCloud-beveiligingscode over.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.