iCloud-sleutelhanger configureren

Met iCloud-sleutelhanger houdt u uw wachtwoorden en andere beveiligde gegevens up-to-date op al uw apparaten.

iCloud-sleutelhanger onthoudt alles, zodat u dat niet zelf hoeft te doen. Gegevens als gebruikersnamen en wachtwoorden in Safari, creditcards en wifiwachtwoorden worden automatisch ingevuld op alle apparaten die u autoriseert. Andere vragen over iCloud-sleutelhanger

iCloud-sleutelhanger inschakelen

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, vraagt de configuratie-assistent u om iCloud-sleutelhanger te configureren. Meer informatie over beschikbaarheid per land of regio.

iCloud-sleutelhanger inschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen', tik op '[uw naam]' en kies 'iCloud'.
  2. Tik op 'Sleutelhanger'.*
  3. Veeg om iCloud-sleutelhanger in te schakelen. U wordt mogelijk gevraagd uw toegangscode of Apple ID in te voeren.

iCloud-sleutelhanger inschakelen op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID' en vervolgens op 'iCloud' in de navigatiekolom. In macOS Mojave of lager klikt u op 'iCloud'.
  3. Selecteer 'Sleutelhanger'.*
  4. Als u 'Autoriseer later' kiest wanneer u inlogt bij uw Apple ID, moet u deze autorisatie verlenen met een oude toegangscode of vanaf een ander apparaat wanneer u hierom wordt gevraagd. Als u geen autorisatie kunt verlenen, stelt u uw gegevens met end-to-end-encryptie opnieuw in wanneer u hierom wordt gevraagd.

* Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 13 of hoger, of op een Mac met macOS Catalina of hoger is twee-factor-authenticatie vereist om iCloud-sleutelhanger in te schakelen. Als u twee-factor-authenticatie nog niet hebt geconfigureerd, wordt u gevraagd uw apparaat bij te werken naar twee-factor-authenticatie.

Als u iCloud-sleutelhanger niet kunt inschakelen

Als u iCloud-sleutelhanger na het volgen van deze stappen niet kunt inschakelen, controleert u of uw apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten voor iCloud-sleutelhanger en of u gebruikmaakt van twee-factor-authenticatie

Als u geen twee-factor-authenticatie gebruikt, wordt u mogelijk gevraagd om een iCloud-beveiligingssleutel aan te maken (zes tekens of een complexe alfanumerieke of willekeurig gegenereerde combinatie) om extra apparaten te autoriseren en uw identiteit te verifiëren. Als u de beveiligingssleutel bent vergeten, kunt u deze mogelijk opnieuw instellen.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u het antwoord op enkele van de meestgestelde vragen over iCloud-sleutelhanger.

Welke gegevens worden in iCloud-sleutelhanger bewaard?

iCloud-sleutelhanger bewaart onder andere creditcardnummers en -vervaldatums (de beveiligingscode wordt niet bewaard of automatisch ingevuld), wachtwoorden en gebruikersnamen, wifiwachtwoorden en internetaccounts. Ontwikkelaars kunnen hun apps ook bijwerken zodat deze de sleutelhanger gebruiken, vooropgesteld dat de app draait op een apparaat met iOS 7.0.3 of hoger of OS X Mavericks 10.9 of hoger. Als u geen bewaarde items ziet in iCloud-sleutelhanger, leest u hier wat u kunt doen

Hoe beschermt iCloud-sleutelhanger mijn informatie?

iCloud beschermt uw gegevens door middel van end-to-end-encryptie. Dit biedt de best mogelijke gegevensbeveiliging. Uw gegevens worden beschermd met een code die is gebaseerd op de unieke informatie voor uw apparaat, in combinatie met de toegangscode van het apparaat die u alleen kent. Niemand anders kan deze gegevens zien of lezen op het apparaat zelf of wanneer ze worden verzonden. Meer informatie.

Wat gebeurt er als ik iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakel?

Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakelt, wordt u gevraagd of u de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens wilt behouden of verwijderen. Als u ervoor kiest de gegevens te behouden, worden deze niet verwijderd of bijgewerkt wanneer u op andere apparaten wijzigingen aanbrengt. Als u er niet voor kiest om de informatie op ten minste één apparaat te bewaren, worden uw sleutelhangergegevens van uw apparaat en van de iCloud-servers verwijderd.

Kan Apple mijn iCloud-beveiligingscode herstellen?

Nee. Als u de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist invoert, kunt u die iCloud-sleutelhanger niet gebruiken. U kunt contact opnemen met Apple Support om uw identiteit te laten controleren, en het daarna opnieuw proberen. Na meerdere mislukte pogingen wordt uw sleutelhanger verwijderd van de servers van Apple en zult u deze opnieuw moeten configureren.

Hoe vind ik mijn bewaarde wachtwoorden?

Al uw bewaarde wachtwoorden staan in iCloud-sleutelhanger. U kunt ze altijd daar bekijken of wijzigen. Lees hoe u bewaarde wachtwoorden op uw iPhone, iPad of iPod touch kunt vinden. Lees ook hoe u bewaarde wachtwoorden op uw Mac kunt vinden

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.