Veelgestelde vragen over iCloud-sleutelhanger

Lees hier meer over iCloud-sleutelhanger.

Wat is iCloud-sleutelhanger?

iCloud-sleutelhanger houdt gebruikersnamen en wachtwoorden van Safari-websites, creditcardgegevens en Wi-Fi-netwerkinformatie up-to-date op al uw goedgekeurde apparaten met iOS 7.0.3 of hoger of OS X Mavericks v10.9 of hoger.

iCloud-sleutelhanger kan ook de accounts die u gebruikt in Mail, Contacten, Agenda en Berichten up-to-date houden op al uw Mac-computers. Als u op een computer met OS X Mavericks inlogt bij Facebook, Twitter, Linked In of andere accounts in Internetaccounts, kan iCloud die accounts ook pushen naar uw Mac-computers.

Lees meer over de beschikbaarheid van iCloud-sleutelhanger per land.

Hoe beschermt iCloud-sleutelhanger mijn informatie?

iCloud-sleutelhanger werkt de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens alleen bij op de apparaten die u goedkeurt. Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een bijkomend apparaat inschakelt, ontvangt u op al uw andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken een melding waarin u wordt gevraagd het bijkomende apparaat goed te keuren. Nadat u het bijkomende apparaat goedkeurt, wordt het bijwerken van de iCloud-sleutelhanger op dat apparaat automatisch gestart.

iCloud-sleutelhanger is, zowel bij de overdracht van gegevens als in de cloud, beveiligd met gangbare coderingstechnieken op al uw apparaten.

Hoe configureer ik iCloud-sleutelhanger?

Nadat u de upgrade naar iOS 7.0.3 of hoger hebt uitgevoerd, wordt u in de iOS-configuratie-assistent gevraagd iCloud-sleutelhanger te configureren. Als u deze stap hebt overgeslagen en iCloud-sleutelhanger nu wilt configureren, volgt u deze stappen:

Gebruik deze stappen als u iOS 7.0.3 of hoger gebruikt:

1. Tik op Instellingen > iCloud en schakel Sleutelhanger in.
  2. Volg de instructies op het scherm.

Gebruik deze stappen als u OS X Mavericks v10.9 of hoger gebruikt:

1. Kies het menu Apple () > Systeemvoorkeuren en klik op iCloud.
  2. Selecteer Sleutelhanger. Indien gewenst kunt u een toegangscode instellen om na de sluimerstand of schermbeveiliging het scherm te ontgrendelen.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Wat is de iCloud-beveiligingscode?

Wanneer u iCloud-sleutelhanger configureert, kunt u een iCloud-beveiligingscode aanmaken. Dit kan een 4-cijferige code zijn zoals het codeslot van het apparaat of u kunt een ingewikkeldere code automatisch laten aanmaken. De iCloud-beveiligingscode wordt gebruikt om bijkomende apparaten te machtigen om uw iCloud-sleutelhanger te gebruiken. Deze code wordt ook gebruikt om uw identiteit te verifiëren zodat u andere acties met de iCloud-sleutelhanger kunt uitvoeren (bijvoorbeeld: uw iCloud-sleutelhanger herstellen als u al uw apparaten verliest).

Hoe kan ik bijkomende apparaten configureren om iCloud-sleutelhanger te gebruiken?

Configureer iCloud-sleutelhanger op elk apparaat dat u wilt toevoegen. Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een bijkomend apparaat inschakelt, ontvangt u op al uw andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken een melding waarin u wordt gevraagd het bijkomende apparaat goed te keuren. Nadat u het bijkomende apparaat goedkeurt, wordt het bijwerken van de iCloud-sleutelhanger op dat apparaat automatisch gestart.

Hoe configureer ik iCloud-sleutelhanger op een nieuw apparaat zonder een ander apparaat om goedkeuring te geven?

Als u geen enkel van uw andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken bij de hand hebt, kunt u iCloud-sleutelhanger nog altijd configureren op een ander apparaat als u het volgende hebt:

• De iCloud-beveiligingscode.
  • Het apparaat waarmee u het telefoonnummer met sms-functie gebruikt dat u hebt opgegeven wanneer u iCloud-sleutelhanger voor het eerst hebt geconfigureerd. Er wordt via sms een verificatiecode verstuurd naar dit telefoonnummer. Als u dit nummer niet meer hebt, neemt u contact op met Apple Support om uw identiteit te verifiëren zodat u de configuratie op het nieuwe apparaat kunt voltooien.

Nadat u de configuratie hebt voltooid, wordt de iCloud-sleutelhanger gepusht vanaf de cloud naar het nieuwe apparaat.

Kan Apple mijn iCloud-beveiligingscode herstellen?

Nee. Als u de iCloud-beveiligingscode te vaak onjuist invoert, kunt u die iCloud-sleutelhanger niet gebruiken. U kunt contact opnemen met iCloud Support om u te helpen bij de controle van uw identiteit zodat u de iCloud-beveiligingscode opnieuw kunt proberen invoeren. Na een aantal mislukte pogingen wordt uw iCloud-sleutelhanger verwijderd van de servers van Apple en moet u iCloud-sleutelhanger opnieuw configureren.

Kan ik iCloud-sleutelhanger zo configureren dat geen reservekopie van mijn gegevens in de cloud wordt bewaard?

Ja. Wanneer u iCloud-sleutelhanger configureert, kunt u de stap voor het aanmaken van een iCloud-beveiligingscode overslaan. De gegevens van uw sleutelhanger worden dan lokaal op het apparaat bewaard en alleen op de goedgekeurde apparaten bijgewerkt.

Als u geen iCloud-beveiligingscode aanmaakt, kan Apple uw iCloud-sleutelhanger niet helpen herstellen.

Wat gebeurt er als ik iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakel?

Wanneer u iCloud-sleutelhanger op een apparaat uitschakelt, wordt u gevraagd of u de bewaarde wachtwoorden en creditcardgegevens wilt behouden of verwijderen. Als u ervoor kiest de gegevens te behouden, worden deze niet verwijderd of bijgewerkt wanneer u op andere apparaten wijzigingen aanbrengt.

Welke creditcardgegevens worden bewaard in iCloud-sleutelhanger?

iCloud-sleutelhanger bewaart creditcardnummers en vervaldatums. De beveiligingscode van de creditcard wordt niet bewaard noch automatisch ingevuld.

Bevat iCloud-sleutelhanger mijn bestaande bewaarde wachtwoorden, Wi-Fi-netwerken en internetaccounts?

Ja. Wanneer u iCloud-sleutelhanger inschakelt, worden alle eerder bewaarde gebruikersnamen en wachtwoorden van websites, Wi-Fi-netwerken en internetaccounts automatisch toegevoegd aan iCloud-sleutelhanger.

Werkt iCloud-sleutelhanger met programma’s van andere fabrikanten?

Ja. Ontwikkelaars kunnen hun programma’s bijwerken om met iCloud-sleutelhanger te werken. De wachtwoorden die door dergelijke programma’s zijn bewaard, worden bijgewerkt op alle apparaten met iOS 7.0.3 of hoger of OS X Mavericks v10.9 of hoger die het programma gebruiken.

Kan ik mijn iCloud-sleutelhanger verwijderen van de servers van Apple?

Ja. Gebruik deze stappen op uw iOS-apparaten of Mac-computers die iCloud-sleutelhanger gebruiken:

Gebruik deze stappen als u iOS 7.0.3 of hoger gebruikt:

1. Tik op Instellingen > iCloud > Sleutelhanger > Geavanceerd. Tik in iOS 7 op Instellingen > iCloud > Account > Sleutelhanger.
  2. Schakel Autoriseer met beveiligingscode uit.
  3. Schakel iCloud-sleutelhanger uit op al uw andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken.

Gebruik deze stappen als u OS X Mavericks v10.9 of hoger gebruikt:

1. Kies het menu Apple () > Systeemvoorkeuren. Klik achtereenvolgens op iCloud en op Accountgegevens.
  2. Maak de selectie van ‘Sta toestemming met beveiligingscode toe’ ongedaan.
  3. Schakel iCloud-sleutelhanger uit op al uw andere apparaten die iCloud-sleutelhanger gebruiken.

Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, worden de gegevens van de sleutelhanger lokaal op uw apparaten bewaard. Wijzigingen aan de gegevens van de sleutelhanger worden echter niet gepusht naar uw andere apparaten of de cloud tenzij u iCloud-sleutelhanger opnieuw inschakelt. Als u de gegevens van de sleutelhanger wilt pushen naar al uw apparaten maar niet naar de cloud, schakelt u iCloud-sleutelhanger in op alle apparaten maar slaat u de stap voor het aanmaken van een iCloud-beveiligingscode over.

Laatst gewijzigd op: