De app Notities bijwerken

Als u Notities gebruikt onder een ouder besturingssysteem en vervolgens bijwerkt naar iOS 9 of hoger of OS X El Capitan of hoger, krijgt u de optie om uw notities bij te werken zodat u kunt profiteren van alle functies die de bijgewerkte Notities-app te bieden heeft.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Met Notities kunt u met een enkele tik een lijst omvormen tot een interactieve checklist. Of eenvoudig een foto, kaart of URL aan een notitie toevoegen. U kunt zelfs op een iPhone, iPad en iPod touch een schets maken met uw vinger. En dankzij iCloud wordt alles in Notities up-to-date gehouden op al uw apparaten. U kunt dus een notitie op een Mac aanmaken en deze openen op een iPhone wanneer u onderweg bent.

Aan de slag

Als u de nieuwste functies van Notities wilt gebruiken, hoeft u alleen maar bij te werken.

Wanneer u uw apparaat bijwerkt naar iOS 9 of hoger of OS X El Capitan of hoger en u Notities voor het eerst opent, krijgt u de mogelijkheid om bij te werken. Als u 'Werk nu bij' kiest, worden uw notities zowel op uw apparaat als op iCloud.com bijgewerkt. En als u met dezelfde Apple ID inlogt bij iCloud op uw andere apparaten met de nieuwste versie van iOS en macOS, worden alle wijzigingen aan een notitie op één apparaat onmiddellijk weergegeven op al uw andere apparaten.

Sluit de app Notities pas nadat alle notities zijn bijgewerkt.

De nieuwste functies maken Notities nog handiger

De notities die u vóór de upgrade hebt gemaakt, zien er mogelijk anders uit. Maar u kunt alle nieuwe functies van de app direct gebruiken om ze aan te passen en te verfraaien. U kunt de nieuwe functies zelfs toepassen in notities die u met een ander deelt. U moet dan alleen even checken of deze persoon zijn Notities-app ook heeft bijgewerkt.

Als u later bijwerkt, blijven uw notities ongewijzigd. U kunt op elk gewenst moment bijwerken om aan de slag te gaan met de nieuwe functies. Als u er klaar voor bent, opent u Notities en selecteert u 'Werk bij'.

De functie in Notities voor het maken van schetsen is beschikbaar op iPhone 5 en hoger, iPad Pro, iPad (4e generatie), alle iPad Air-modellen, iPad mini 2 en hoger en iPod touch (6e generatie). Als u een iPad Pro hebt, kunt u Apple Pencil gebruiken in de app Notities.

Meer informatie

Dit moet u nog weten over bijgewerkte notities:

• Als u vóór het bijwerken HTML-opmaak hebt gekopieerd en geplakt in een notitie, ziet deze er na het bijwerken anders uit en heeft de notitie niet dezelfde HTML-opmaak.
  • Als u op uw iOS-apparaat of uw Mac bent ingelogd bij meerdere iCloud Mail-accounts en synchronisatie van notities hebt ingeschakeld, kunt u de nieuwe functies van Notities alleen gebruiken met uw primaire Apple ID-account. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] als u het primaire Apple ID-account wilt zien op uw iPhone, iPad of iPod touch. Ga in iOS 10.2 of lager naar 'Instellingen' > 'iCloud'. Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  • Bijgewerkte notities bieden geen ondersteuning voor IMAP en maken geen verbinding met Microsoft Outlook. Ga naar iCloud.com op uw Windows-pc om uw iCloud-notities te zien en te wijzigen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.