Uw notities delen

Nodig uw vrienden, familie of collega's uit om samen aan een notitie te werken. Vervolgens kunt u samen werken aan projecten, een reis plannen, een boodschappenlijstje maken en meer.

Voeg iemand toe aan een iCloud-notitie in uw Notities-app. Vervolgens kunnen ze de notitie bewerken en uw meest recente wijzigingen bekijken. Bovendien houdt iCloud uw notitie overal up-to-date zolang uw apparaat met het internet is verbonden. Dus wanneer u een taak afvinkt, een tekening bewerkt of een bijlage toevoegt, ziet iedereen die de notitie deelt altijd de meest recente versie.

Voordat u begint

1. Werk uw iPhone, iPad of iPod touch bij naar de nieuwste iOS-versie en uw Mac naar de nieuwste macOS-versie.
  2. Configureer iCloud op alle apparaten.
  3. Controleer of u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud.
  4. Werk uw notities bij zodat u de nieuwste functies kunt gebruiken.

Iedereen met wie u deelt, moet hun apparaat en notities ook bijwerken.

Gedeelde notities gebruiken

U kunt uw gedeelde notities bewerken zoals u doet met elke andere notitie in de Notities-app. Vervolgens verschijnen de wijzigingen op het apparaat van iedereen met wie u de notitie deelt. Bovendien kunt u zien of iemand anders de notitie heeft bewerkt. Kijk naar  naast de notitie in uw lijst van notities.

U kunt notities met wachtwoordbeveiliging niet delen. Als u een notitie met wachtwoordbeveiliging wilt delen, tikt u op  op uw iOS-apparaat of  op uw Mac en kiest u 'Verwijder vergrendeling'.

Personen aan een notitie toevoegen

Nodig iemand uit om samen te werken aan een notitie via Mail of Berichten. Of kopieer de koppeling naar een notitie en stuur die op een door u gewenste manier naar hen. Vervolgens kunnen zij uw notitie openen en deze bewerken.

1. Open de iCloud-notitie die u wilt delen.
  2. Tik of klik op .
  3. Kies hoe u uw uitnodiging wilt versturen.
  4. Klik op uw Mac op 'Deel'.

Wilt u weten of u al een notitie deelt? Kijk naar boven aan uw notitie of  in de lijst met notities.

Met wie u deelt beheren

Als de maker van een gedeelde notitie kunt u de toegang beheren en bent u de enige die wijzigingen kan aanbrengen. Tik of klik op  om de personen waarmee u de notitie deelt, te bekijken en te beheren.

Als u 'Uitgenodigd' ziet onder de naam van een persoon, heeft deze persoon uw uitnodiging nog niet geaccepteerd. U kunt er ook voor kiezen om specifieke personen uit een gedeelde notitie te verwijderen of om nieuwe personen toe te voegen.

Een nieuwe persoon toevoegen

1. Open .
  2. Tik of klik op 'Voeg personen toe'.
  3. Kies hoe u uw uitnodiging wilt versturen.

Eén persoon verwijderen

1. Open .
  2. Tik of klik op de naam van de persoon.
  3. Kies 'Trek toegang in'.

Iedereen verwijderen

1. Open .
  2. Tik of klik op 'Stop delen'.
  3. Kies 'OK'.

Wanneer u stopt een notitie met andere personen te delen, wordt de notitie automatisch van hun apparaat verwijderd.

Een gedeelde notitie verwijderen

Als de maker van een gedeelde notitie, kunt u op elk moment deze notitie verwijderen. Bovendien kunt u de notitie op dezelfde manier verwijderen als u met uw andere notities doet. Tik op  en de notitie wordt verplaatst naar de map 'Recent verwijderd' op al uw apparaten. De notitie blijft gedurende 30 dagen in de map 'Recent verwijderd' staan. De notitie wordt volledig verwijderd van het apparaat van de personen met wie u de notitie deelt.

Meer informatie

Wilt u uw notitie wel naar iemand sturen maar niet met deze persoon samenwerken? Tik op  boven aan de notitie en kies vervolgens hoe u de notitie wilt delen.

Als u per ongeluk een notitie hebt verwijderd die iemand anders met u deelt, kunt u het bestand 'Notities' opnieuw downloaden vanaf de oorspronkelijke uitnodiging voor delen. Wanneer u de notitie opnieuw downloadt, bevat deze alle wijzigingen in die notitie tot dat moment. Als de maker gestopt is de notitie te delen, kunt u deze niet opnieuw downloaden. Als u de oorspronkelijke uitnodiging niet meer hebt, kunt u de maker vragen om deze opnieuw te delen.