Uw notities delen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met de Notities-app kunt u anderen uitnodigen om samen te werken aan uw iCloud-notities en -mappen. Vervolgens kunt u samenwerken aan projecten, een reis plannen, een boodschappenlijstje maken en meer.

Over het delen van notities

U kunt iemand toevoegen aan een iCloud-notitie of aan een complete map met notities op uw apparaat. Deze persoon kan vervolgens wijzigingen doorvoeren en de nieuwste wijzigingen bekijken die door u zijn aangebracht. Als u de eigenaar van een notitie bent, kunt u anderen op ieder moment verwijderen uit uw notities en mappen.

Zolang uw apparaat is verbonden met het internet, zorgt iCloud ervoor dat uw notities en mappen overal zijn bijgewerkt, zodat een iCloud-notitie op uw iPhone ook op uw iPad wordt weergegeven. Dus wanneer u een taak afvinkt, een tekening wijzigt of een bijlage toevoegt, ziet iedereen die de notitie of map deelt altijd de meest recente versie.

U kunt notities met wachtwoordbeveiliging niet delen. Als u een notitie met wachtwoordbeveiliging wilt delen, tikt u achtereenvolgens op de notitie, op de knop 'Meer' en op 'Verwijder'. Daarna kunt u de notitie delen.

Voordat u begint

  1. Werk uw iPhone, iPad of iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.
  2. Configureer iCloud op alle apparaten.
  3. Controleer of u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud.
  4. Upgrade uw notities om de nieuwste functies te gebruiken. Iedereen met wie u deelt, moet zijn of haar apparaat en notities ook bijwerken. Als u tekeningen in uw notities hebt, zorg er dan voor dat ze bijgewerkt zijn, zodat u de nieuwste functies kunt gebruiken.


iPhone waarop wordt getoond hoe iemand aan een notitie kan worden toegevoegd

Iemand toevoegen aan een notitie

  1. Open de iCloud-notitie die u wilt delen.
  2. Tik op de knop 'Meer' en vervolgens op 'Deel notitie' knop om medewerkers toe te voegen.
  3. Kies hoe u uw uitnodiging wilt versturen. Selecteer vervolgens de persoon met wie u wilt delen.
  4. Afhankelijk van hoe u deelt, moet u mogelijk op 'Stuur' tikken.

Als u meer personen wilt toevoegen aan een gedeelde notitie, opent u de iCloud-notitie, tikt u op de knop 'Voeg personen toe' en vervolgens op 'Voeg personen toe'. Volg dan de stappen 3-4. Als u een notitie al deelt, ziet u de knop 'Voeg personen toe' bovenaan de notitie of het personensymbool in de lijst met notities.

iPhone waarop wordt getoond hoe iemand aan een map kan worden toegevoegd in Notities

Personen aan een map toevoegen

  1. Ga naar de mappenlijst. 
  2. Veeg naar links over de map die u wilt delen en tik op de knop 'Voeg personen toe'
  3. Kies hoe u de uitnodiging wilt delen en selecteer vervolgens de persoon met wie u wilt delen. 
  4. Afhankelijk van hoe u deelt, moet u mogelijk op 'Stuur' tikken.

U hebt iOS 13 of hoger of iPadOS nodig om een map te delen of een uitnodiging te accepteren om samen te werken aan een gedeelde map. Een map met een vergrendelde notitie of een notitie die door iemand anders is gedeeld, kunt u niet delen.

iPhone waarop wordt getoond hoe u kunt beheren hoe u deelt

Beheren hoe u deelt

Als de maker van een gedeelde notitie bepaalt u welke personen wijzigingen mogen aanbrengen. Tik in de gedeelde notitie op de knop 'Voeg personen toe' om te zien met wie u deelt. Tik vervolgens op 'Opties voor delen' en selecteer de gewenste optie, zoals 'Kan wijzigingen aanbrengen' of 'Alleen lezen'.

Als u 'Uitgenodigd' ziet onder de naam van een persoon, heeft deze persoon uw uitnodiging nog niet geaccepteerd. Iedereen die een notitie deelt, kan bijlagen toevoegen, checklists aanmaken, een tekening schetsen en tekst wijzigen. Iemand waarvoor 'Alleen lezen' is ingesteld, kan geen wijzigingen aanbrengen in de gedeelde notitie.

Wanneer een gedeelde notitie is bijgewerkt, ontvangen alle gebruikers van de notitie hier een melding van. Om die meldingen te verbergen, tikt u in de notitie op de knop 'Voeg personen toe' en schakelt u 'Verberg meldingen' in. 

Als u 'Markeer alle wijzigingen' wilt inschakelen, gaat u naar de notitie, tikt u op de knop 'Voeg personen toe' en schakelt u de instelling in. Nu worden alle wijzigingen gemarkeerd die u of medewerkers aanbrengen in de notitie.

U hebt iOS 13 of hoger of iPadOS nodig om sommige van de nieuwste functies van Notities te gebruiken, zoals 'Alleen lezen' en 'Markeer alle wijzigingen'.

Personen verwijderen uit gedeelde notities

Eén persoon verwijderen uit een gedeelde notitie:

  1. Open de notitie en tik op de knop 'Voeg personen toe' .
  2. Tik op de naam van de persoon.
  3. Tik op 'Verwijder toegang'.

Iedereen verwijderen uit een gedeelde notitie:

  1. Open de notitie en tik op de knop 'Voeg personen toe' .
  2. Tik op 'Stop delen'.
  3. Tik opnieuw op 'Stop delen' om dit te bevestigen.

Wanneer u stopt een notitie met andere personen te delen, wordt de notitie automatisch van hun apparaat verwijderd.

Een gedeelde notitie verwijderen

Als de maker van een gedeelde notitie kunt u deze op elk gewenst moment verwijderen. Als u een gedeelde notitie wilt verwijderen, tikt u op de knop 'Meer' en vervolgens op de knop 'Prullenmand' . Als u zich in de lijst met notities bevindt, kunt u ook naar links vegen over de notitie, op de knop 'Prullenmand' tikken en vervolgens op 'Verwijder gedeelde notitie' tikken.

Een verwijderde notitie wordt op al uw apparaten naar de map 'Recent verwijderd' verplaatst en blijft daar 30 dagen staan. De notitie wordt volledig verwijderd van het apparaat van de personen met wie u de notitie deelt.

Als u per ongeluk een notitie hebt verwijderd die iemand anders met u heeft gedeeld, kunt u het Notities-bestand opnieuw accepteren vanuit de oorspronkelijke uitnodiging. Een opnieuw geaccepteerde notitie bevat alle wijzigingen die er tot dat moment in zijn aangebracht. Als de maker gestopt is de notitie te delen, kunt u deze niet accepteren. Als u niet beschikt over de oorspronkelijke uitnodiging, vraagt u de maker om deze opnieuw te delen of controleert u de map 'Recent verwijderd'.

Publicatiedatum: