Notities gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

Met Notities kunt u gedachten vastleggen, checklists aanmaken, ideeën uittekenen enzovoort. En met iCloud kunt u uw notities op al uw apparaten up-to-date houden.

Symbool voor Notities

Aan de slag

• Controleer of de nieuwste versie van iOS of iPadOS op uw iPhone, iPad of iPod touch staat.
  • Om de nieuwste functies van Notities te gebruiken, controleert u of u Notities hebt geconfigureerd met iCloud of dat u notities hebt bewaard op uw apparaat. Veel functies van Notities werken niet met andere e-mailaanbieders.
  • Als u tekeningen in Notities hebt, zorg er dan voor dat ze zijn bijgewerkt zodat u de nieuwste functies kunt gebruiken.

iPhone waarop wordt getoond hoe u een notitie aanmaakt in de app Notities

Een nieuwe notitie aanmaken

1. Open Notities.
  2. Tik op de knop 'Maak aan' aanmaakknop en maak uw notitie aan.
  3. Tik op 'Gereed'.

De eerste regel van de notitie wordt gebruikt als titel. Als u de opmaakstijl van de eerste regel wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Notities' > 'Begin nieuwe notities met' en selecteert u een optie.

U kunt Notities ook snel openen via het bedieningspaneel. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en voeg 'Notities' toe. Daarna opent u het bedieningspaneel en tikt u op 'Notities' om een notitie aan te maken. Of u zegt tegen Siri: 'Maak een nieuwe notitie aan'.

iPhone waarop wordt getoond hoe u een notitie vastmaakt in de app Notities.

Een notitie vastmaken

Maak uw favoriete of belangrijkste notities vast zodat u ze gemakkelijker kunt terugvinden. Om een notitie vast te maken, veegt u naar rechts over de notitie en laat u los. Of ga naar de notitie, tik op de knop 'Meer' knop Meer en tik op de knop 'Maak vast' Knop met gele punaise.

Om een notitie los te maken, veegt u weer naar rechts over de notitie.

Meer doen met Notities

Met Notities kunt u tekenen, checklists maken, documenten scannen en ondertekenen en bijlagen toevoegen, zoals foto's, video's of weblinks.

Een checklist aanmaken

iPhone waarop wordt getoond hoe u een checklist aanmaakt in de app Notities.

Tik in een notitie en tik vervolgens op de knop met het vinkje Cirkel met een grijs vinkje erin.. Maak uw lijst aan en tik op de lege cirkel om een taak te voltooien. U kunt aangevinkte items automatisch naar de onderkant sorteren, vegen om ze te laten inspringen en meer. Lees meer over het aanmaken van takenlijsten met Notities.

Een notitie opmaken

iPhone waarop wordt getoond hoe u een notitie opmaakt in de app Notities.

Tik in een notitie op de tabelknop Opmaaksymbool voor een tabel. of de opmaakknop Opmaaksymbool voor titels en koppen in de app Notities. om een tabel, titel, kop of lijst met opsommingstekens toe te voegen. U kunt ook  ingedrukt houden om snel een lijst met opmaakopties te openen.

Een bijlage toevoegen

iPhone waarop wordt getoond hoe u een bijlage toevoegt in de app Notities.

Als u iets uit een andere app wilt toevoegen, zoals een locatie of website, tikt u op de knop 'Deel' knop 'Deel' in de app van waaruit u wilt delen. Tik op de app Notities, selecteer de notitie waaraan u een bijlage wilt toevoegen en tik vervolgens op 'Bewaar'.

Een foto of video toevoegen

iPhone waarop wordt getoond hoe u een foto of video aan een notitie toevoegt in de app Notities.

Als u een foto of video wilt toevoegen, tikt u in een notitie en vervolgens op de cameraknop Cameraknop. Tik op 'Maak foto of video' om een nieuwe foto of video te maken, of op 'Kies foto of video' om een bestaande toe te voegen. Tik op 'Gebruik foto' of 'Gebruik video' of tik op 'Voeg toe' om een bestaande foto of video toe te voegen. U kunt ook documenten scannen en ze toevoegen aan uw notities.

iPhone waarop wordt getoond hoe u een map aanmaakt in de app Notities.

Mappen aanmaken

1. Tik vanuit de lijst met notities op de pijl Gele pijl om terug te gaan naar het vorige scherm. om uw lijst met mappen te bekijken.
  2. Tik in de lijst 'Mappen' op 'Nieuwe map' symbool 'Nieuwe map'.
  3. Kies waar u de map wilt toevoegen. Als u een submap wilt aanmaken, sleept u de map die u een submap wilt maken naar de hoofdmap. Deze wordt vervolgens ingesprongen onder de hoofdmap geplaatst.
  4. Geef de map een naam en tik op 'Bewaar'.

iPhone waarop wordt getoond hoe u een notitie verplaatst naar een andere map in de app Notities.

Een notitie verplaatsen naar een andere map

1. Tik vanuit een notitie op de pijl Gele pijl om terug te gaan naar het vorige scherm. om terug te gaan naar uw lijst met notities.
  2. Tik in de lijst met notities op de knop 'Meer' knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Selecteer notities'.
  3. Tik op de notities die u wilt verplaatsen.
  4. Tik op 'Verplaats' en selecteer de map waarnaartoe u ze wilt verplaatsen.

iPhone waarop wordt getoond hoe notities eruitzien in de galerijweergave.

Uw notities bekijken in de galerijweergave

In iOS 13 en hoger geeft de galerijweergave u een nieuwe manier om uw notities te bekijken, waardoor het makkelijker dan ooit is om de notitie waar u naar zoekt te vinden. Open een map of lijst met notities, tik op de knop 'Meer' knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Bekijk als galerie'.

Uw notities sorteren binnen mappen:

1. Ga naar de map die u wilt sorteren.
  2. Tik op de knop 'Meer' knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Sorteer notities op'.
  3. Geef aan hoe u de notities wilt sorteren.

Om al uw notities automatisch te sorteren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Notities' en tikt u op 'Sorteer notities op'. Kies vervolgens hoe u uw notities gesorteerd wilt hebben.

Een notitie of bijlage zoeken

Als u een specifieke notitie zoekt, tikt u gewoon op het zoekveld en voert u in wat u zoekt. U kunt zoeken naar getypte en handgeschreven notities. Met iOS 13 en hoger kan de zoekfunctie zelfs herkennen wat er te zien is op de afbeeldingen binnen uw notities. Als u bijvoorbeeld op 'fiets' zoekt, worden alle afbeeldingen met een fiets weergegeven. De zoekfunctie kan ook specifieke tekst vinden binnen gescande documenten of afbeeldingen, zoals bonnetjes of rekeningen.

Als u iets in een specifieke notitie zoekt, selecteert u de notitie en tikt u op de knop 'Meer' knop 'Meer'. Tik vervolgens op 'Zoek in notitie' en typ wat u zoekt.

U kunt ook zoeken naar bijlagen. Tik in de lijst met notities op de knop 'Meer' knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Bekijk bijlagen'. U gaat naar de notitie met die bijlage door uw vinger op de miniatuur van de bijlage te houden en vervolgens te tikken op 'Toon in notitie'.

Een instantnotitie aanmaken vanaf het toegangsscherm

Met Apple Pencil op een compatibele iPad kunt u een instantnotitie aanmaken vanaf het toegangsscherm of verdergaan waar u was gebleven met uw laatste notitie. Om deze instellingen te wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Notities'. Tik op 'Open Notities in toegangsscherm' en kies een optie.

Tik op het toegangsscherm met uw Apple Pencil en maak uw notitie. Alles wat u maakt, wordt automatisch bewaard in Notities.

Notities beveiligen

Met de Notities-app kunt u een notitie vergrendelen, zodat de notitie niet zichtbaar is voor iemand anders die uw apparaat gebruikt. Afhankelijk van uw apparaat kunt u Face ID, Touch ID of een wachtwoord gebruiken om uw notities te vergrendelen en ontgrendelen.

Lees meer over het beveiligen van uw notities met wachtwoordbeveiliging.

Een notitie verwijderen

1. Veeg naar links over de notitie in de lijst met notities.
  2. Tik op de prullenmand knop 'Prullenmand'.

U kunt de notitie ook openen, op de knop 'Meer' tikken knop 'Meer' en op 'Verwijder' tikken.

Als u een verwijderde notitie wilt terugzetten, gaat u naar de mappenlijst en tikt u op 'Recent verwijderd'. Tik op de notitie die u wilt behouden, tik ergens in de notitie en tik vervolgens op 'Zet terug'. Lees wat u moet doen als er notities ontbreken.

iCloud configureren voor Notities

U kunt iCloud gebruiken om uw notities op al uw apparaten bij te werken. Als u iCloud wilt configureren voor Notities, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' en schakelt u 'Notities' in. U ziet uw notities nu op alle Apple apparaten waarop u bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Meer informatie over Notities