Ontdek hoeveel iCloud-opslag je voor de Foto's-bibliotheek op de Mac nodig hebt

Je iCloud-foto's tellen mee voor je iCloud-opslag. Volg deze stappen om te controleren hoeveel opslag je nodig hebt om de hele Foto's-bibliotheek van je Mac in iCloud te bewaren.

Controleer de omvang van de Foto's-bibliotheek

Open Foto's en kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' > 'Algemeen'. Klik op de knop 'Toon in Finder' om naar de Foto's-bibliotheek te gaan. Nadat de Finder is geopend, selecteer je 'Foto's-bibliotheek' en vervolgens kies je 'Archief' > 'Toon info'. De grootte wordt vermeld onder 'Algemeen'.

De omvang van de Foto's-bibliotheek op de Mac is over het algemeen iets groter dan de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt om de foto's en video's in iCloud te bewaren.*

Bekijk hoeveel iCloud-opslag je gebruikt

Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'. Selecteer vervolgens 'iCloud' en bekijk de totale en beschikbare opslagruimte.

Tel de grootte van de Foto's-bibliotheek op bij de hoeveelheid iCloud-opslag die je gebruikt

Voor het bewaren van de huidige iCloud-inhoud en de Foto's-bibliotheek heb je een iCloud-opslagabonnement nodig met genoeg ruimte voor beide.

Wanneer je je aanmeldt voor iCloud, krijg je automatisch 5 GB gratis opslag. Als je al je iCloud-opslag gebruikt, kun je meer opslag kopen vanaf 50 GB voor $ 0,99 per maand. Meer informatie over de prijzen voor iCloud-opslag in jouw land of regio.

Je kunt ook de omvang van de Foto's-bibliotheek verkleinen.

* Er zijn verschillende redenen waarom de omvang van de Foto's-bibliotheek van je Mac mogelijk groter is dan de hoeveelheid ruimte die nodig is om de foto's en video's te bewaren:

• De Foto's-bibliotheek bevat mogelijk foto's of video's die al vanaf een ander apparaat zijn toegevoegd aan iCloud-fotobibliotheek.

• In de Foto's-bibliotheek bevinden zich kleine systeembestanden. Deze bestanden worden niet geüpload wanneer je iCloud Foto's inschakelt.

• Je Mac en iCloud berekenen de grootte van een GB op een andere manier. De Mac geeft de opslag weer in het decimale stelsel (grondtal 10) waarbij 1 GB = 1.000.000.000 bytes. iCloud-opslagniveaus worden berekend in het binaire stelsel (grondtal 2) waarbij 1 GB = 1.073.741.824 bytes.