Uw iPhone, iPad of iPod touch voorbereiden op service

Volg deze stappen voordat u service laat uitvoeren aan uw apparaat, om zo uw gegevens te beschermen en om tijd te besparen.

Voordat u het apparaat inlevert

Volg deze stappen voordat u het apparaat bij een Apple Store, een erkende Apple serviceprovider of aanbieder inlevert. Als u het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeert u zoveel mogelijk van deze stappen uit te voeren:

1. Maak een reservekopie van uw iOS-apparaat.
  2. Zorg ervoor dat u uw Apple ID-wachtwoord bij de hand hebt. Voor sommige reparaties hebt u het wachtwoord van uw Apple ID nodig, zodat u het apparaat kunt wissen en Zoek mijn iPhone kunt uitschakelen.*
  3. Neem uw aankoopbon mee als u die nog hebt, voor het geval dat er voor de service een aankoopbewijs nodig is.
  4. Neem naast uw apparaat ook eventuele accessoires mee waar u hulp bij nodig hebt.
  5. Neem een legitimatiebewijs mee, zoals een rijbewijs, paspoort of een ander officieel identiteitsbewijs.
  6. Als u dit nog niet hebt gedaan, bel dan ook even om te informeren of u een afspraak moet maken voordat u naar de servicelocatie gaat. Maak bijvoorbeeld een afspraak bij de Genius Bar voordat u naar een Apple Store gaat.

Voordat u het apparaat opstuurt

Volg deze stappen voordat u het apparaat opstuurt voor reparatie of ter vervanging. Als u de het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer dan zoveel mogelijk stappen af te ronden:

1. Als de iPhone die u wilt opsturen, gekoppeld is aan een Apple Watch, verbreekt u de koppeling tussen de apparaten. Wanneer u de koppeling verbreekt, maakt de iPhone een nieuwe reservekopie van uw Apple Watch. Deze reservekopie kunt u op de Apple Watch terugzetten wanneer de iPhone terugkomt van de reparatie.
  2. Maak een reservekopie van uw iOS-apparaat.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'iMessage' uit.
  4. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Zoek mijn [apparaat]' en schakel 'Zoek mijn [apparaat]' uit om het activeringsslot uit te schakelen. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en tik op 'Schakel uit'.
  5. Wis het apparaat. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Voer het wachtwoord van uw Apple ID en uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd. Als u het apparaat niet kunt wissen omdat het niet kan worden ingeschakeld of niet reageert, kunt u het wissen vanaf iCloud.com. Meer informatie.
  6. Als er in het apparaat een simkaart zit, haalt u deze eruit. Laat geen hoesje om het apparaat zitten en haal eventuele beschermende folie van het scherm af. Stuur de kabel en de oplader niet mee.

Uw apparaat is nu klaar voor verzending. Als u een reparatieverzoek hebt ingediend, hebt u ook instructies ontvangen over hoe u het apparaat per post kunt opsturen. Als u geen instructies hebt ontvangen of als u nog geen reparatieverzoek hebt ingediend, neemt u contact op met Apple Support.

Hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie.

*Als u Zoek mijn iPhone niet kunt uitschakelen, kan Apple wellicht geen service aan uw apparaat uitvoeren. Wij hanteren dit beleid om te voorkomen dat onbevoegde personen zonder uw medeweten service uitvoeren aan uw apparaat. Ga naar iForgot als u uw Apple ID en het wachtwoord niet meer weet.