Uw iPhone, iPad of iPod touch voorbereiden op service

Volg deze stappen voordat u service laat uitvoeren aan uw apparaat, om zo uw gegevens te beschermen en om tijd te besparen.

Voordat u het apparaat inlevert

Volg deze stappen voordat u het apparaat bij een Apple Store, een erkende Apple serviceprovider of aanbieder inlevert. Als u het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeert u zoveel mogelijk van deze stappen uit te voeren:

1. Maak een reservekopie van uw iOS-apparaat.
  2. Zorg ervoor dat u uw Apple ID-wachtwoord bij de hand hebt. Voor sommige reparaties hebt u het wachtwoord van uw Apple ID nodig, zodat u het apparaat kunt wissen en Zoek mijn iPhone kunt uitschakelen.*
  3. Als uw iPhone batterijonderhoud nodig heeft, probeer het apparaat dan in te leveren met een batterijpercentage van 30% of minder.

Als u dit nog niet hebt gedaan, bel dan ook even om te informeren of u een afspraak moet maken voordat u naar de servicelocatie gaat. Maak bijvoorbeeld een afspraak bij de Genius Bar voordat u naar een Apple Store gaat. Als u gaat, vergeet dan niet om de volgende items mee te nemen:

• Het ontvangstbewijs (indien mogelijk), voor het geval er voor de service een aankoopbewijs nodig is
  • Uw apparaat en eventuele accessoires waar u hulp bij nodig hebt
  • Een legitimatiebewijs, bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort of ander officieel identiteitsbewijs

* Als u Zoek mijn iPhone niet kunt uitschakelen, kan Apple wellicht geen service aan uw apparaat uitvoeren. Wij hanteren dit beleid om te voorkomen dat onbevoegde personen zonder uw medeweten service uitvoeren aan uw apparaat. Ga naar iForgot als u uw Apple ID en het wachtwoord niet meer weet.

Voordat u het apparaat opstuurt

Volg deze stappen voordat u het apparaat opstuurt voor reparatie of ter vervanging. Als u het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer dan zoveel mogelijk stappen af te ronden:

1. Maak een reservekopie van uw iOS-apparaat. Om uw gegevens te beschermen, wist u uw iOS-apparaat
  2. Verwijder uw iOS-apparaat uit de Apple ID-apparatenlijst.
  3. Verwijder de simkaart uit uw iOS-apparaat of iPadOS-device indien aanwezig, en bewaar deze op een veilige plaats. Als u geen simkaart in uw iOS-apparaat gebruikt, neemt u contact op met uw mobiele serviceprovider om deze service indien nodig op te schorten.

Uw apparaat is nu klaar voor verzending. Als u een reparatieverzoek hebt ingediend, hebt u ook instructies ontvangen over hoe u het apparaat per post kunt opsturen. Neem contact op met Apple Support als u geen instructies hebt gekregen.

Als u geen reparatieverzoek hebt ingediend, kiest u uit de volgende opties:

Hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support voor meer informatie.