Een reservekopie van je iPhone, iPad en iPod touch maken met je Mac

Als je een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, heb je een kopie van je gegevens die je kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen, of verloren of beschadigd raakt.

Een reservekopie maken met de Finder

1. Op een Mac met macOS Catalina of nieuwer open je een Finder-venster.

2. Sluit je apparaat op de computer aan met een USB-kabel.

3. Als je wordt gevraagd om de toegangscode voor het apparaat of wordt gevraagd of je deze computer wilt vertrouwen, volg je de aanwijzingen op het scherm. Krijg hulp als je je toegangscode bent vergeten.

4. Selecteer je apparaat op je computer. Zie je je apparaat niet?

5. Bewaar je wachtwoord op een veilige plaats, want je kunt je reservekopieën niet terugzetten zonder dit wachtwoord.

Save your password somewhere safe, because there's no way to recover your backups without this password.

6. Klik op 'Maak nu reservekopie'.

Een Finder-venster met de knop 'Maak nu een reservekopie'
  7. Nadat het proces is voltooid, kun je zien of de reservekopie is aangemaakt. Je ziet de datum en tijd van je laatste reservekopie.

Een Finder-venster met de datum en tijd van de laatste reservekopie