Een reservekopie maken van je iPhone, iPad of iPod touch met iTunes op je pc

Als je een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maakt, heb je een kopie van je gegevens die je kunt gebruiken als het apparaat ooit wordt vervangen of verloren of beschadigd raakt.

1. Open iTunes op je Windows-pc. Als je nog geen iTunes op je pc hebt, moet je eerst iTunes downloaden.

2. Sluit je apparaat op de computer aan met een USB-kabel.

3. Als je wordt gevraagd om de toegangscode voor het apparaat of wordt gevraagd of je deze computer wilt vertrouwen, volg je de aanwijzingen op het scherm. Krijg hulp als je je toegangscode bent vergeten.

4. Selecteer je apparaat in iTunes. Lees wat je kunt doen als je apparaat niet op je computer wordt weergegeven.

5. Klik op 'Overzicht'.

6. Als je gezondheids- en activiteitsgegevens van je apparaat of Apple Watch wilt bewaren, moet je de reservekopie versleutelen. Schakel het aankruisvak 'Versleutel lokale reservekopieën' in en kies een wachtwoord dat je gemakkelijk kunt onthouden.

• Schrijf het wachtwoord op en bewaar het op een veilige plaats. Zonder dit wachtwoord kun je immers geen iTunes-reservekopieën terugzetten.

7. Klik op 'Maak nu reservekopie'.

8. Nadat het proces is voltooid, kun je zien of de reservekopie is aangemaakt. Je ziet de datum en tijd van je laatste reservekopie.