Wat u moet doen voordat u uw iPhone, iPad of iPod touch verkoopt, weggeeft of inruilt

Volg deze stappen om uw persoonlijke gegevens te verwijderen van een apparaat, zelfs als u het apparaat niet meer hebt.

iPad waarop de prompt 'Wis iPad' en iPhone waarop de instellingen voor opnieuw instellen worden getoond

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch nog hebt

Voordat u het apparaat verkoopt, weggeeft of inruilt, moet u uw persoonlijke gegevens verwijderen. Verwijder geen contacten, agenda's, herinneringen, documenten, foto's of andere iCloud-gegevens handmatig terwijl u met uw Apple ID bij iCloud bent ingelogd. Hierdoor verwijdert u namelijk de inhoud van de iCloud-servers en uw andere apparaten waarop u bij iCloud bent ingelogd.

Volg deze stappen:

1. Als u een Apple Watch met de iPhone hebt gekoppeld, koppelt u de Apple Watch los.
  2. Maak een reservekopie van het apparaat.
  3. Log uit bij iCloud en de iTunes Store en App Store.
    • Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > '[uw naam]'. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en tik op 'Schakel uit'.
    • Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Log uit'. Tik opnieuw op 'Log uit'. Tik vervolgens op 'Verwijder van mijn [apparaat]' en voer het Apple ID-wachtwoord in. Ga dan naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store' > 'Apple ID' > 'Log uit'.
  4. Ga terug naar 'Instellingen' en tik op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Wis alle inhoud en instellingen'. Als u Zoek mijn iPhone hebt ingeschakeld, moet u wellicht uw Apple ID en wachtwoord invoeren.
  5. Voer de toegangscode van het apparaat of de toegangscode voor Beperkingen in als u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op 'Wis [apparaat]'.
  6. Als u een telefoon van een andere fabrikant gaat gebruiken, maakt u de registratie bij iMessage ongedaan.
  7. Neem contact op met uw aanbieder voor hulp bij het overzetten van de service naar een nieuwe eigenaar. Als u het apparaat zonder simkaart gebruikt, kunt u contact met hen opnemen om de service over te zetten naar de nieuwe eigenaar.

Wanneer u uw iPhone, iPad of iPod touch wist, worden Zoek mijn iPhone en Activeringsslot uitgeschakeld.

Als u uw iPhone, iPad of iPod touch niet meer hebt

Als de bovenstaande stappen niet zijn voltooid en u het apparaat niet meer hebt, gebruikt u deze stappen:

1. Vraag aan de nieuwe eigenaar alle inhoud en instellingen te wissen door de bovenstaande stappen uit te voeren.
  2. Als u iCloud en Zoek mijn iPhone gebruikt op het apparaat, logt u in bij iCloud.com of de Zoek mijn iPhone-app op een ander apparaat, selecteert u het apparaat en klikt u op 'Wis'. Nadat het apparaat is gewist, klikt u op 'Verwijder uit account'.
  3. Als u geen enkele van de bovenstaande stappen kunt volgen, wijzigt u het wachtwoord van uw Apple ID. Hierdoor worden de persoonlijke gegevens op het oude apparaat niet verwijderd, maar voorkomt u wel dat de nieuwe eigenaar uw gegevens in iCloud verwijdert.
  4. Als u een telefoon van een andere fabrikant gaat gebruiken, maakt u de registratie bij iMessage ongedaan
  5. Als u Apple Pay gebruikt, kunt u uw creditcards of bankpassen op iCloud.com verwijderen. Kies 'Instellingen' om te zien welke apparaten Apple Pay gebruiken en klik vervolgens op het apparaat. Klik naast 'Apple Pay' op 'Verwijder'.

*Wanneer u op 'Wis alle inhoud en instellingen' tikt, wordt het apparaat volledig gewist. Alle creditcards of bankpassen die u voor Apple Pay hebt toegevoegd en alle foto's, contacten, muziek of apps worden ook verwijderd. Hierdoor worden ook iCloud, iMessage, FaceTime, Game Center en andere voorzieningen uitgeschakeld. Wanneer u het apparaat wist, worden de gegevens ervan niet verwijderd uit iCloud.