Uw @icloud.com-e-mailadres gebruiken

Lees hier hoe u e-mail kunt versturen en ontvangen met uw @icloud.com-e-mailadres.

Afhankelijk van wanneer u iCloud bent gaan gebruiken, kunnen uw iCloud-e-mailadressen of -aliassen eindigen op @icloud.com, @me.com of @mac.com. Het maakt niet uit met welk adres u e-mails verstuurt; u ontvangt alle e-mails die worden verstuurd naar de @me.com-, @mac.com- of @icloud.com-e-mailadressen in de postbus Inkomend in iCloud.

E-mail versturen met het @icloud.com-adres

Open Mail en maak een nieuw bericht:

• Als u alleen een @icloud.com-adres hebt en geen iCloud-e-mailaliassen, dan wordt dit adres weergegeven in het veld 'Kopie/Blind, Van' op uw iOS-apparaat of het veld 'Van' op uw Mac en op iCloud.com
  • Als u meerdere e-mailadressen hebt, moet u mogelijk uw @icloud.com-adres selecteren:
    • iOS: tik op het veld 'Kopie/Blind, Van', tik op 'Van' en kies het @icloud.com-adres.
    • macOS: kies het @icloud.com-adres in het menu 'Van'.
    • iCloud.com: kies het @icloud.com-adres in het menu 'Van'.

Maak het bericht af en verstuur het.

Een @icloud.com-adres instellen als standaardadres voor versturen en ontvangen

Als u uw @icloud.com-adres wilt instellen als standaardadres voor het versturen en ontvangen van e-mail via iCloud, volgt u de onderstaande stappen voor elk apparaat dat u gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mail'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Standaardaccount'.
  3. Tik op 'iCloud'.

Als u iOS 10.2 of lager gebruikt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik onder 'Geavanceerd' op 'E-mail'.
  3. Tik op het e-mailadres onder 'iCloud-accountgegevens'.
  4. Tik op het @icloud.com-adres dat u wilt instellen als standaardadres voor het versturen van e-mail via iCloud Mail.

Mac

1. Ga naar 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik op 'Opstellen'.
  2. Klik op 'Verstuur nieuwe berichten via' en selecteer het @icloud.com-e-mailadres dat u wilt gebruiken.

iCloud.com

1. In iCloud Mail klikt u in de navigatiekolom op  en selecteert u 'Voorkeuren'.
  2. Klik op 'Nieuw'.
  3. Selecteer 'Stel een standaardadres in' en kies het @icloud.com-adres dat u wilt gebruiken.

Outlook

• Outlook 2007: kies 'Extra' > 'Accountinstellingen'. Kies de tab 'E-mail' en selecteer het @icloud.com-e-mailadres in de lijst. Klik op 'Als standaard instellen'.
  • Outlook 2010 en Outlook 2013: kies 'Bestand' > 'Info' > 'Accountinstellingen'. Kies de tab 'E-mail' en selecteer het @icloud.com-e-mailadres in de lijst. Klik op 'Als standaard instellen'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.