Veelgestelde vragen over iCloud Drive

Met iCloud Drive kun je vanaf je iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Windows-pc op een veilige manier bij al je documenten. Ongeacht welk apparaat je dus gebruikt, je hebt altijd de meest actuele documenten wanneer je ze nodig hebt.

Met iCloud Drive kun je het volgende doen

• Alle documenten samen bewaren en openen op al je apparaten
  • Bestanden en mappen up-to-date houden op al je apparaten.
  • Nieuwe bestanden en mappen aanmaken in apps met iCloud-ondersteuning.
  • In meerdere apps aan hetzelfde bestand werken.
  • De bestanden van je Mac-bureaublad en je map 'Documenten' overal openen waar je iCloud Drive gebruikt

Wat heb ik nodig om iCloud Drive te gebruiken?

Hoe krijg ik toegang tot al mijn bestanden in iCloud Drive?

Je kunt de bestanden in iCloud Drive op meerdere manieren openen:

• Gebruik iCloud Drive op iCloud.com via een ondersteunde webbrowser.
  • Ga op een Mac naar 'iCloud Drive' in de Finder.
  • Open de bestanden op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9 of hoger met de app iCloud Drive.
  • Ga op een pc met Windows 7 of hoger en iCloud voor Windows naar iCloud Drive in Verkenner.

Als je je bureaublad en de map 'Documenten' toevoegt aan iCloud Drive, worden al je bestanden verplaatst naar iCloud. Op een Mac vind je de bestanden op je bureaublad en in je map 'Documenten' in de Finder onder 'iCloud'. Als je een tweede Mac-bureaublad toevoegt, zie je de bestanden daarvan in de map 'Bureaublad' in iCloud Drive. Er wordt een map aangemaakt met de naam van je tweede Mac.

Welke typen bestanden kan ik in iCloud Drive bewaren?

Je kunt alle typen bestanden bewaren in iCloud Drive, zolang ze maar niet groter zijn dan 15 GB en je de iCloud-opslaglimiet niet overschrijdt. Er zijn geen beperkingen voor bestandstypen. Je kunt dus al je werkdocumenten, schoolprojecten, presentaties en meer up-to-date houden op al je apparaten. Lees meer over hoe je iCloud-opslag beheert.

Hoeveel opslagruimte heb ik in iCloud Drive en hoe kan ik er meer verkrijgen?

Wanneer je iCloud configureert, krijg je automatisch 5 GB gratis opslag. Die iCloud-opslag kun je gebruiken voor iCloud-reservekopie, iCloud Drive, iCloud-fotobibliotheek, iCloud Mail (je @icloud.com-e-mailaccount) en andere gegevens van apps die gebruikmaken van iCloud.

Als je meer iCloud-opslag nodig hebt, kun je meer opslag kopen vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Dit kan rechtstreeks vanaf je Apple apparaat. Lees meer over de prijzen in jouw regio.

Hoe krijg ik bestanden die ik heb verwijderd terug?

Als je een bestand wilt openen dat je minder dan 30 dagen geleden hebt verwijderd, kun je het via iCloud.com terughalen.

1. Log in bij iCloud.com.
  2. Klik op 'Instellingen'.
  3. Klik onder 'Geavanceerd' op 'Herstel bestanden'.
  4. Zoek in de lijst met bestanden in het venster 'Herstel bestanden'.

Bestanden in de lijst 'Bestanden herstellen' worden na 30 dagen verwijderd.

Wat gebeurt er als ik de upgrade naar iCloud Drive heb uitgevoerd maar nog steeds apparaten met iOS 7 en OS X Mavericks gebruik?

Je kunt iCloud Drive pas gebruiken op je apparaten nadat je de iPhone, iPad en iPod touch hebt bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie en de Mac naar de nieuwste macOS-versie. Als je de upgrade al hebt uitgevoerd en een apparaat moet gebruiken dat iCloud Drive niet ondersteunt, kun je de documenten wel nog lokaal bewerken, maar je wijzigingen worden dan niet doorgevoerd in de documenten op je bijgewerkte apparaten of op iCloud.com.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.