iPhone 12 en nieuwer: problemen met het beeldscherm

Problemen met beeldscherm en beeld oplossen

Problemen met Multi-Touch of Haptic Touch oplossen

Problemen met omgevingslichtsensor, nabijheidssensor of kompas oplossen

Problemen met beeldscherm en beeld oplossen

Problemen identificeren

Lees deze artikelen als je een van de volgende problemen opmerkt:

• Geen beeld of vervormde beelden

• Volledig wit scherm

• Leeg of zwart scherm

• Flikkerend beeld

• Slechte beeldkwaliteit, contrast of 'light bleed' (licht dat aan de randen van het beeldscherm vrijkomt)

• Problemen met helderheid of achtergrondverlichting

• Regenboogeffect of niet-uniforme kleur

• Weergegeven afbeeldingen hebben een onjuiste witbalans

• True Tone-instelling ontbreekt op modellen die True Tone ondersteunen

Als het scherm niet werkt op je iPhone of iPad

• Deeltjes of vuil onder het glas

• Pixelfouten

• Horizontale of verticale lijnen

Informatie over pixelafwijkingen bij lcd-schermen voor Apple producten van 2010 en nieuwer

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen, ga je verder naar het volgende gedeelte.

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met probleemspecifieke probleemoplossing

1. Verwijder eventuele hoesjes en schermbeschermers. Raak het scherm aan met je vingertoppen, niet met je vingernagel.

2. Maak het scherm schoon met een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek.

• Belangrijk: Koppel eerst alle kabels los en schakel de iPhone uit. Gebruik geen producten die bleekmiddelen of waterstofperoxide bevatten. Voorkom dat er vloeistof in de openingen komt en dompel de iPhone niet onder in schoonmaakmiddelen. Gebruik geen perslucht.

Handmatige en diagnostische tests uitvoeren

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de De diagnostische suite MRI (Mobiele resources inspecteren) uit.

2. Voer de Diagnostische suite Pixelafwijkingen beeldscherm uit.

De iPhone openen en inspecteren

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door het volgen van supportartikelen of het uitvoeren van diagnostische tests, raadpleeg je de reparatiehandleiding van de iPhone om de iPhone te openen en te inspecteren. Een beschadigd of onbruikbaar onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Het onderdeel vervangen

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door de vorige stappen te volgen, vervang je het beeldscherm.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Problemen met Multi-Touch of Haptic Touch oplossen

Problemen identificeren

• Multi-Touch of Haptic Touch reageert langzaam of reageert niet

• Bepaalde gebieden reageren niet op Multi-Touch of Haptic Touch

• Onregelmatige reactie op Multi-Touch of Haptic Touch

• Onverwachte Multi-Touch-reactie

• Te gevoelige Multi-Touch- of Haptic Touch-reactie

• Lage gevoeligheid voor Multi-Touch of Haptic Touch

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met probleemspecifieke probleemoplossing

1. Verwijder eventuele hoesjes en schermbeschermers. Raak het scherm aan met je vingertoppen, niet met je vingernagel.

2. Maak het scherm schoon met een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek.

• Belangrijk: Koppel eerst alle kabels los en schakel de iPhone uit. Gebruik geen producten die bleekmiddelen of waterstofperoxide bevatten. Voorkom dat er vloeistof in de openingen komt en dompel de iPhone niet onder in schoonmaakmiddelen. Gebruik geen perslucht.

3. Draai en test het iPhone-beeldscherm in alle vier de richtingen. Zorg ervoor dat het beeldscherm reageert op aanraking terwijl het in elke richting is gericht.

Handmatige en diagnostische tests uitvoeren

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de De diagnostische suite MRI (Mobiele resources inspecteren) uit.

2. Voer de Diagnostische suite Multi-Touch uit.

De iPhone openen en inspecteren

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door het volgen van supportartikelen of het uitvoeren van diagnostische tests, raadpleeg je de reparatiehandleiding van de iPhone om de iPhone te openen en te inspecteren. Een beschadigd of onbruikbaar onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Het onderdeel vervangen

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door de vorige stappen te volgen, vervang je het beeldscherm.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Problemen met omgevingslichtsensor, nabijheidssensor of kompas oplossen

Problemen identificeren

• Het beeldscherm past zich niet aan verschillende lichtomstandigheden aan wanneer automatische helderheid is ingeschakeld

• Het kompas werkt niet correct

• Het scherm blijft aan tijdens een gesprek wanneer de iPhone tegen je oor wordt gehouden

• Het scherm wordt onmiddellijk uitgeschakeld wanneer je belt

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met probleemspecifieke probleemoplossing

1. Verwijder eventuele hoesjes en schermbeschermers. Raak het scherm aan met je vingertoppen, niet met je vingernagel.

2. Maak het scherm schoon met een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek.

• Belangrijk: Koppel eerst alle kabels los en schakel de iPhone uit. Gebruik geen producten die bleekmiddelen of waterstofperoxide bevatten. Voorkom dat er vloeistof in de openingen komt en dompel de iPhone niet onder in schoonmaakmiddelen. Gebruik geen perslucht.

3. De nauwkeurigheid van het kompas kan worden beïnvloed door magnetische of omgevingsinterferentie. Voorkom dat je te dicht bij interferentiebronnen komt.

Handmatige en diagnostische tests uitvoeren

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de De diagnostische suite MRI (Mobiele resources inspecteren) uit.

2. De nabijheidssensor detecteert wanneer de iPhone aan je oor wordt gehouden en schakelt het beeldscherm onmiddellijk uit om energie te besparen en onbedoeld aanraken te voorkomen. Om de nabijheidssensor te controleren, beantwoord je een oproep op de betreffende iPhone en bedek je de bovenkant van het beeldscherm. Het beeldscherm moet worden uitgeschakeld en moet weer worden ingeschakeld wanneer je je hand van het beeldscherm haalt. Als het apparaat niet naar behoren wordt in- en uitgeschakeld, ga je verder met het volgende gedeelte.

De iPhone openen en inspecteren

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door het volgen van supportartikelen of het uitvoeren van diagnostische tests, raadpleeg je de reparatiehandleiding van de iPhone om de iPhone te openen en te inspecteren. Een beschadigd of onbruikbaar onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Het onderdeel vervangen

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door de vorige stappen te volgen, vervang je het beeldscherm.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.