iPhone 12 en nieuwer: Apple Diagnose voor zelfservice-reparatie

Om de oorzaak van een probleem te isoleren op een iPhone waarvoor je problemen aan het oplossen bent, kan je worden gevraagd om Apple Diagnose te gebruiken bij het uitvoeren van testsuites voor Zelfservice-reparatie. Een diagnostische suite bestaat uit meerdere diagnostische tests. Door deze testsuites uit te voeren kun je problemen isoleren, onderzoeken of er onderdelen moeten worden vervangen of controleren of een reparatie succesvol is voltooid.

Om toegang te krijgen tot de testsuites heb je een apart, secundair apparaat nodig met een webbrowser en internettoegang. Het tweede apparaat dient als diagnostische console, waar je het serienummer invoert van het apparaat dat je aan het testen bent.

Je selecteert de aanbevolen diagnostische testsuite en als deze is voltooid, worden de resultaten weergegeven op de diagnostische console. Bestudeer de resultaten om de oorzaak van het probleem te isoleren op de iPhone.

Apple Diagnose voor Zelfservice-reparatie uitvoeren op een iPhone

Vereisten

Om Apple Diagnose voor Zelfservice-reparatie te gebruiken om een iPhone te testen, heb je het volgende nodig:

• Een iPhone 12 of nieuwer die getest moet worden en die kan worden ingeschakeld en opgestart in iOS. Als de iPhone niet kan worden ingeschakeld of opgestart, raadpleeg je problemen met de batterij en opladen oplossen.

• Belangrijk: de iPhone die je test moet iOS 17 of nieuwer hebben om Apple Diagnose voor Zelfservice-reparatie te kunnen uitvoeren. Bètaversies van iOS worden niet ondersteund. Raadpleeg Een iPhone of iPad bijwerken voor instructies om de iPhone bij te werken. Zorg ervoor dat de iPhone is bijgewerkt voordat je verdergaat.

• Het model van een iPhone bepalen

• Een secundair apparaat zoals een Mac, pc, iPad of een andere iPhone om toegang te krijgen tot de website van Apple Diagnose voor Zelfservice-reparatie en de diagnostische console. De diagnostische console wordt ondersteund op de volgende secundaire apparaten:

• Een iPhone met iOS 13 of nieuwer of een iPad met iPadOS 13 of nieuwer met Safari

• Een Mac met macOS Catalina 10.15 of nieuwer met Safari

• Een pc met Firefox 55 of nieuwer, Chrome 59 of nieuwer of Microsoft Edge 12 of nieuwer

• Een wifiverbinding op de iPhone die moet worden getest

• Opmerking: De iPhone die moet worden getest ondersteunt alleen wifiverbinding als deze in diagnostische modus staat. Mobiele verbindingen worden niet ondersteund.

• Een internetverbinding via wifi, mobiele data of kabel op het secundaire apparaat

Bereid de iPhone voor die je aan het testen bent

1. Als je de nieuwste iOS-versie kunt installeren, werk je iPhone bij voordat je doorgaat.

2. Schakel de iPhone die getest moet worden uit.

3. Koppel alle accessoires los van de iPhone.

Apple Diagnose voor Zelfservice-reparatie starten op het secundaire apparaat

1. Ga op het secundaire apparaat naar https://getsupport.apple.com/self-service-diagnostics.

2. Klik of tik op 'Ga door' op de pagina Apple Diagnose voor Zelfservice-reparatie.

3. Kies 'iPhone'.

Open de diagnostische modus op de iPhone die je aan het testen bent

1. Schakel de iPhone uit:

1. Houd de zijknop en een van de volumeknoppen tegelijk ingedrukt totdat de schuifknop verschijnt. Sleep dan de schuifknop 'Zet uit'.

2. Wacht 30 seconden tot het apparaat is uitgeschakeld.

iPhone met pijlen die wijzen op de volumeknoppen en de knoppen aan de zijkant
  2. Houd de volume-omhoogknop en de volume-omlaagknop ingedrukt.

iPhone met pijlen die wijzen op de volumeknoppen
  3. Terwijl je de knoppen ingedrukt houdt, sluit je de iPhone aan op een lichtnetadapter van 20 W of hoger of rechtstreeks op een computer die is ingeschakeld en is aangesloten op een stopcontact. Hubs, beeldschermen of andere indirecte verbindingen worden niet ondersteund.

4. Laat de knoppen los als het Apple logo verschijnt.

5. Wanneer het bericht 'Aan de hand van een diagnostische test kan Apple mogelijke problemen met de hardware en software van dit apparaat opsporen' wordt weergegeven, is de iPhone in diagnostische modus.

Scherm van de diagnostische modus van de iPhone

Meld je aan en start een diagnostische sessie

1. Op de pagina Apple Diagnose voor Zelfservice-reparatie op het secundaire apparaat voer je het serienummer van de iPhone die je aan het testen bent in.

• Opmerking: Als je het serienummer zoekt van de iPhone die je aan het testen bent, tik je op het informatiesymbool in de rechteronderhoek van het diagnosescherm.

2. Klik of tik op 'Sessie starten' op de pagina Apple Diagnose voor Zelfservice-reparatie op het secundaire apparaat. Als de iPhone niet wordt aangemeld voor een diagnostische sessie, klik of tik dan op 'Probeer het opnieuw'.

3. Tik op de iPhone die je aan het testen bent op 'Ik ga akkoord' in het diagnosescherm.

4. Selecteer een diagnostische testsuite nadat je de iPhone hebt aangemeld.

5. Volg de instructies en bekijk de resultaten van de diagnostische test op het secundaire apparaat.

Beschikbare diagnostische testsuites

Mobiele resources inspecteren (MRI)

Deze diagnostische suite is een tool voor eerste beoordeling waarmee de softwareversie van het apparaat wordt gecontroleerd en de aanwezigheid van hardwarecomponenten wordt gevalideerd.

Pixelafwijkingen beeldscherm

Deze suite geeft een reeks kleuren en patronen weer die helpen bij de identificatie van pixelafwijkingen en vuil.

Multi-Touch

Deze suite helpt bij de identificatie van delen van het beeldschermpaneel die reagerende of niet-reagerende aanraakpixels hebben.

Beeldkwaliteit camera

Deze suite helpt bij het identificeren van problemen met de beeldkwaliteit van de camera's aan de voor- en achterzijde.

Face ID

Deze suite voert een controle uit op de sensoren voor Face ID.

Audio voor zelfservice-reparatie

Voor iPhone 15 en iPhone 15 Plus

Er wordt een serie tonen afgespeeld via de interne luidsprekers en er wordt gevraagd of de tonen hoorbaar zijn en of ze niet vervormd zijn. Daarna wordt gevraagd om een kort audiofragment op te nemen om te bevestigen dat elke microfoon geluid kan detecteren. Voer deze testsuite voor de beste resultaten uit in een rustige omgeving.

Let op: De diagnostische suite voor Audio voor zelfservice-reparatie speelt harde testtonen af via de luidsprekers. Zorg voor een geschikte omgeving voordat je deze testsuite uitvoert.

Audio-uitvoer

Voor alle andere ondersteunde iPhone-modellen

Deze suite speelt een set akkoordtonen af via de interne luidsprekers en vraagt de gebruiker om te controleren of de afgespeelde tonen hoorbaar en niet vervormd zijn. Voer deze testsuite voor de beste resultaten uit in een rustige omgeving.

Let op: de diagnostische Audio-uitvoer speelt harde testtonen af via de luidsprekers. Zorg voor een geschikte omgeving voordat je deze testsuite uitvoert.