iPhone 12 en nieuwer: Problemen met de batterij en het opladen

Problemen met gebruiksduur van batterij of opladen via kabel oplossen

Problemen met draadloos opladen oplossen

Problemen met gebruiksduur van batterij of opladen via kabel oplossen

Problemen identificeren

Lees deze artikelen als je een van de volgende problemen opmerkt:

• De batterij raakt snel leeg

• De batterij kan geen lading vasthouden

• De batterij wordt niet opgeladen via een lichtnetadapter

• Het oplaadsymbool van de batterij geeft niet aan dat de iPhone volledig is opgeladen

• De iPhone wordt onmiddellijk uitgeschakeld nadat deze wordt losgekoppeld van een lichtnetadapter

• De batterij laadt niet of langzaam op, of er verschijnt een waarschuwing over het batterijgebruik

Als een iPhone of iPod touch niet kan worden opgeladen

Een iPhone draadloos opladen

Je MagSafe-oplader gebruiken met een iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13 en iPhone 12

Apple lichtnetadapters, kabels en duckheads met Apple producten gebruiken

Nagemaakte of niet-gecertificeerde accessoires voor een Lightning-connector herkennen

Ongeautoriseerde aanpassing van iOS

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen, ga je verder naar het volgende gedeelte.

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met probleemspecifieke probleemoplossing

1. Controleer de oplaadconnector van de iPhone op vuil. Maak de connector voorzichtig schoon met een kleine, niet-metalen, zachte borstel. Zorg ervoor dat de borstel schoon en droog is. Gebruik net genoeg borstelharen om in de connector te passen. Draai het borsteltje om vuil los te maken en te verwijderen. Borstel vuil weg van de connector om te voorkomen dat er vuil in de connector wordt gepoetst.

• Belangrijk: Koppel eerst alle kabels los en schakel de iPhone uit. Gebruik geen producten die bleekmiddelen of waterstofperoxide bevatten. Voorkom dat er vloeistof in de openingen komt en dompel de iPhone niet onder in schoonmaakmiddelen. Gebruik geen perslucht.

2. Zorg dat je een aanbevolen lichtnetadapter gebruikt om de iPhone op te laden. Sommige lichtnetadapters leveren mogelijk niet genoeg stroom om de iPhone op te laden.

Handmatige en diagnostische tests uitvoeren

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de De diagnostische suite MRI (Mobiele resources inspecteren) uit.

2. Gebruik een compatibele oplaadkabel om de iPhone aan te sluiten op een lichtnetadapter die is aangesloten op een stopcontact. Gebruik geen computerpoort of draadloos opladen. Laad de iPhone minimaal 10 minuten op. Wacht tot er een afbeelding op het scherm verschijnt of tot er 10 minuten zijn verstreken.

• Opmerking: De batterij van het iPhone kan volledig ontladen zijn waardoor het apparaat gedurende 20 tot 30 minuten moet opladen om te kunnen worden ingeschakeld. Het oplaadsymbool moet na twee minuten opladen zichtbaar zijn.

3. Beweeg de kabel voorzichtig rond bij de aansluiting om er zeker van te zijn dat er geen onderbroken verbinding is.

4. Draai de oplaadkabel om.

5. Koppel de kabel los en sluit deze weer aan.

6. Probeer een andere oplaadkabel.

7. Probeer een andere USB-C-lichtnetadapter.

8. Gebruik een compatibele draadloze oplaadpad die is aangesloten op een stopcontact.

9. Koppel de bedrade oplaadkabel los voordat je draadloos opladen test. Als beide tegelijk worden gebruikt, wordt standaard de bedrade verbinding gebruikt. Plaats de iPhone direct boven op de oplaadpad. Zorg ervoor dat het iPhone-display naar boven is gericht in het midden van de oplader of op de locatie die wordt aanbevolen door de fabrikant van de draadloze oplaadpad.

10. Wacht tot er een afbeelding op het scherm verschijnt of tot er 10 minuten zijn verstreken. Als de iPhone niet kan worden ingeschakeld wanneer je via een kabel oplaadt en alleen kan worden ingeschakeld wanneer je draadloos oplaadt, heeft de iPhone mogelijk problemen met opladen via een kabel.

Opmerking: Batterij- en oplaadindicatoren kunnen kort knipperen wanneer de iPhone wordt aangesloten op een stopcontact of uit de sluimerstand wordt gehaald. Als dit gebeurt, wacht je een paar seconden en controleer je het opnieuw. Het batterijpercentage kan op 99 procent blijven staan als de batterij volledig is opgeladen. Dit duidt niet op een probleem met de batterij of hardware. Zie De batterij en de prestaties van de iPhone voor meer informatie.

De iPhone openen en inspecteren

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door het volgen van supportartikelen of het uitvoeren van diagnostische tests, raadpleeg je de reparatiehandleiding van de iPhone om de iPhone te openen en te inspecteren. Een beschadigd of onbruikbaar onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Het onderdeel vervangen

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door de vorige stappen te volgen, vervang je de batterij.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Problemen met draadloos opladen oplossen

Problemen identificeren

Lees deze artikelen als je een van de volgende problemen opmerkt:

• De iPhone laadt niet draadloos op, maar laadt wel op via een bedrade verbinding

• De MagSafe-accessoires worden niet herkend door de iPhone

Als een iPhone of iPod touch niet kan worden opgeladen

Een iPhone draadloos opladen

Je MagSafe-oplader gebruiken met een iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13 en iPhone 12

Apple lichtnetadapters, kabels en duckheads met Apple producten gebruiken

Nagemaakte of niet-gecertificeerde accessoires voor een Lightning-connector herkennen

Ongeautoriseerde aanpassing van iOS

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen, ga je verder naar het volgende gedeelte.

Probeer deze stappen voordat je verdergaat met probleemspecifieke probleemoplossing

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Gebruik een compatibele draadloze oplaadpad die is aangesloten op een stopcontact.

2. Zorg bij problemen met de detectie van een MagSafe-accessoire dat de draadloze oplader een Apple MagSafe-oplader is.

3. Verwijder eventuele hoesjes van derden die het testen van de iPhone kunnen beïnvloeden.

4. Zorg dat je een aanbevolen lichtnetadapter gebruikt om de iPhone op te laden. Sommige lichtnetadapters leveren mogelijk niet genoeg stroom om de iPhone op te laden.

Handmatige en diagnostische tests uitvoeren

Als het probleem niet wordt opgelost door een supportartikel te volgen of te controleren op mogelijke oorzaken, voer je deze diagnostische en handmatige tests uit om de oorzaak van het probleem te isoleren:

1. Voer de De diagnostische suite MRI (Mobiele resources inspecteren) uit.

2. Gebruik een MagSafe-oplader die of een QI-gecertificeerd draadloos oplaadaccessoire dat is aangesloten op een stopcontact.

3. Koppel de bedrade oplaadkabel los voordat je draadloos opladen test. Als beide tegelijk worden gebruikt, wordt standaard de bedrade verbinding gebruikt. Plaats de iPhone direct boven op de oplaadpad. Zorg ervoor dat het iPhone-display naar boven is gericht in het midden van de oplader of op de locatie die wordt aanbevolen door de fabrikant van de draadloze oplaadpad.

4. Wacht tot er een afbeelding op het scherm verschijnt of tot er 10 minuten zijn verstreken. Als de iPhone niet kan worden ingeschakeld met draadloos opladen en alleen kan worden ingeschakeld wanneer je via een kabel oplaadt, heeft de iPhone mogelijk problemen met draadloos opladen.

Opmerking: Batterij- en oplaadindicatoren kunnen kort knipperen wanneer de iPhone wordt aangesloten op een stopcontact of uit de sluimerstand wordt gehaald. Als dit gebeurt, wacht je een paar seconden en controleer je het opnieuw. Het batterijpercentage kan op 99 procent blijven staan als de batterij volledig is opgeladen. Dit duidt niet op een probleem met de batterij of hardware. Zie De batterij en de prestaties van de iPhone voor meer informatie.

De iPhone openen en inspecteren

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door het volgen van supportartikelen of het uitvoeren van diagnostische tests, raadpleeg je de reparatiehandleiding van de iPhone om de iPhone te openen en te inspecteren. Een beschadigd of onbruikbaar onderdeel kan een van de problemen veroorzaken.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Het onderdeel vervangen

Als het probleem niet wordt opgelost of geïsoleerd door de vorige stappen te volgen, vervang je het glas aan de achterzijde in iPhone 14-, iPhone 14 Plus- en iPhone 15-modellen. Deze modellen bevatten een draadloze oplaadspoel. Voor andere modellen vind je de serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

Opmerking: Voor dit gedeelte moet je onderdelen en gereedschap bestellen. Het vervangen van een onderdeel lost het probleem van het apparaat mogelijk niet op. Je vindt de andere serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.