iCloud: Återskapa eller ställa in iOS-enheter från en iCloud-säkerhetskopia

Återskapa eller ställa in iOS-enheter från en iCloud-säkerhetskopia

Med iCloud-säkerhetskopian är det enkelt att ställa in en ny iOS-enhet eller återskapa information på en enhet som du redan har.

Återskapa från en iCloud‑säkerhetskopia

1. På din iOS‑enhet går du till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Om en nyare version av iOS finns tillgänglig följer du instruktionerna på skärmen för att hämta och installera den.

2. Kontrollera att du har en aktuell säkerhetskopia att återskapa ifrån.

• I iOS 11 eller senare: Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Hantera lagring > Säkerhetskopior.

• I iOS 10.3: Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud. Tryck på diagrammet som visar din iCloud-användning och tryck sedan på Hantera lagring.

• I iOS 10.2 eller tidigare: Gå till Inställningar > iCloud > Lagring > Hantera lagring.

Tryck på en enhet som anges under Säkerhetskopior för att se data och storlek på den senaste säkerhetskopian.

Mer information om hur du säkerhetskopierar manuellt finns nu i Säkerhetskopiera iOS-enheter till iCloud. Om du inte hittar en säkerhetskopia som borde finnas där, läser du Apple-supportartikeln Om du inte kan säkerhetskopiera till iCloud eller om det inte gick att återskapa från en iCloud-säkerhetskopia.

3. Gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ och välj sedan Radera allt innehåll och inst.

4. På skärmen Appar och data trycker du på Återställ från iCloud‑kopia och loggar sedan in i iCloud.

5. Fortsätt till ”Välj säkerhetskopia” och välj sedan någon av de tillgängliga säkerhetskopiorna i iCloud.

Om du vill ha hjälp med att bestämma vilken säkerhetskopia du ska återskapa från, och få information om att återskapa från en annan enhets säkerhetskopia, läser du Apple-supportartikeln Om du inte kan säkerhetskopiera till iCloud eller om det inte gick att återskapa från en iCloud-säkerhetskopia.

Ställ in en ny enhet från en iCloud‑säkerhetskopia

1. Starta din iOS‑enhet.

2. På skärmen Appar och data trycker du på Återställ från iCloud-kopia och loggar sedan in på iCloud.

3. Fortsätt till ”Välj säkerhetskopia” och välj sedan någon av de tillgängliga säkerhetskopiorna i iCloud.

När du har använt en iCloud‑säkerhetskopia för att återskapa eller ställa in en enhet gäller följande:

• Dina inställningar och konton har återskapats från iCloud‑säkerhetskopian som du valde. Enheten startar om och börjar hämta musik, filmer, TV‑program, appar och böcker som du har köpt, samt bilder och annat innehåll. Om enheten inte kan hämta den version av appen som har säkerhetskopierats så hämtas den senaste versionen.

Ditt köpta innehåll hämtas automatiskt från iTunes Store, App Store och Apple Books. En del typer av innehåll hämtas inte automatiskt i alla länder eller regioner, och tidigare köp kanske inte är tillgängliga om de har återbetalats eller inte längre är tillgängliga i butiken. Läs Apple-supportartikeln Tillgång till App Store, iTunes Store och Apple Books.

• Du kan bli ombedd att ange lösenord för konton i iTunes Store, App Store och Apple Books så att köpta objekt kan återskapas.

• Förloppsindikatorer för appar som hämtas visas nedanför deras symboler på startskärmen.

Tryck på symbolen om du vill prioritera hämtning av en viss app.

Kontrollera att informationen på din enhet är återskapad genom att gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Lagring (eller Inställningar > iCloud > Lagring).

Om du prenumererar på iCloud-musikbiblioteket kan du hämta låtar, album och spellistor från iCloud när annan information på din enhet har återskapats.

Information om meddelanden som visas när du återskapar information från en iCloud-säkerhetskopia finns i Apple-supportartikeln Om du inte kan säkerhetskopiera till iCloud eller om det inte gick att återskapa från en iCloud-säkerhetskopia.

Obs! Du kan återställa information på iOS‑enheten från en iTunes‑säkerhetskopia istället för en iCloud‑säkerhetskopia. Se ämnet Säkerhetskopiera iOS-enheter med iTunes på datorn i användarhandboken för iTunes.

Publiceringsdatum: 2019-apr-11